Băutură cu semințe de in pentru combaterea celulitei - Doza de Sănătate
 

Băutură cu semințe de in pentru combaterea celulitei

Ai celulită și nu știi cum să scapi de ea? Încearcă următoarea băutură delicioasă și hrănitoare cu semințe de in!
Băutură cu semințe de in pentru combaterea celulitei
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Celulita este o problemă cosmetică binecunoscută ce se caracterizează prin formarea unor noduli mici de grăsime, care transformă suprafața pielii într-un „teren” cu gropițe. Din cauza aspectului inestetic, multe persoane caută soluții pentru combaterea celulitei.

Așa cum bine știm, celulita este foarte frecventă în rândul femeilor. De fapt, se estimează că peste 90% din persoanele de sex feminin au celulită după pubertate.

Apariția celulitei este strâns legată de grăsimea în exces. Totodată, celulita poate fi cauzată și de anumite dezechilibre hormonale sau de probleme ale sistemului limfatic.

Deși nu constituie un pericol pentru sănătate, multe femei doresc să elimine celulita, întrucât le afectează frumusețea pielii.

Vestea bună este că poți reduce semnificativ prezența celulitei cu ajutorul unei diete echilibrate și al câtorva remedii naturiste. În articolul de azi îți prezentăm o băutură cu semințe de in pentru combaterea celulitei și îmbunătățirea sănătății pielii. Nu ezita să o încerci!

O băutură medicinală cu semințe de in pentru combaterea celulitei

Soluții pentru combaterea celulitei de pe coapse

Următoarea băutură medicinală cu semințe de in este un remediu naturist folosit frecvent pentru stimularea pierderii în greutate și combaterea celulitei. Popularitatea sa se datorează proprietăților sale diuretice.

Semințele de in reprezintă o sursă sănătoasă de vitamine, minerale și acizi grași esențiali. Odată absorbiți, acești nutrienți oferă beneficii multiple pielii.

Conținutul ridicat de fibre dietetice al semințelor de in îmbunătățește digestia grăsimilor. Astfel, grăsimile sunt eliminate mai ușor și sistemul limfatic funcționează în stare optimă.

Semințele de in ajută la combaterea celulitei

Mai mult, conținutul de acizi grași omega-3 al semințelor de in au un efect antiinflamator ce combate retenția de apă de la nivelul țesuturilor corpului.

Semințele de in conțin și complexul de vitamine B, inclusiv acid folic. Aceste substanțe sunt esențiale pentru a menține pielea fermă, tânără și hidratată.

În plus, datorită efectului lor diuretic, semințele de in reduc prezența nodulilor care se formează din cauza supraponderalității și a obezității.

Cum se prepară această băutură medicinală cu semințe de in?

Celulita poate fi îndepărtată în mod natural

Acest remediu natural pe bază de semințe de in este ușor de preparat. Deoarece singurul ingredient de care ai nevoie sunt câteva semințe de in, nu va trebui să cheltuiești mulți bani.

Băutura de mai jos nu trebuie aplicată direct pe regiunile vizate, cum ai face cu alte tratamente anticelulită. În schimb, trebuie să o bei pentru a ajuta la eliminarea deșeurilor.

Deși nu poate face minuni, această băutură poate întări efectele dietei și tratamentelor locale împotriva celulitei. Având un efect ușor alcalin și antiinflamator, băutura din semințe de in îmbunătățește digestia și imunitatea. 

Ingrediente

 • 5 linguri (50 g) de semințe de in
 • 1 l de apă

Mod de preparare

 • Pune un litru de apă la fiert. De îndată ce atinge punctul de fierbere, adaugă semințele de in.
 • Lasă amestecul să fiarbă la foc mic pentru 2 minute. După ce s-a scurs acest interval, toarnă-l într-un borcan de sticlă.
 • Așteaptă până ce băutura s-a răcit, după care poți să începi să o bei.
 • Prepară băutura cu o noapte înainte de a o consuma, astfel încât să aibă suficient timp pentru a se răci.
 • Dimineața următoare, vei găsi un lichid gelatinos care îți oferă toate beneficiile incredibile ale semințelor de in.

Mod de consum

 • Bea câte o jumătate pahar din această infuzie de 3-4 ori pe zi.
 • Încearcă să o bei cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă principală, astfel încât să eviți mâncatul în exces.
 • Dacă ți se face foame între mese, poți servi această băutură pentru a-ți ține în frâu pofta de mâncare.
 • Consumă acest remediu timp 10 zile consecutive, apoi fă o pauză de o săptămână și reia tratamentul.

Contraindicații

 • Băutura medicinală cu semințe de in prezentată în acest articol poate afecta absorbția anumitor medicamente. Dacă urmezi un tratament medicamentos, consultă-ți medicul înainte de a începe să o consumi.
 • Acest remediu nu este recomandat persoanelor care suferă de colită sau obstrucție intestinală, întrucât poate agrava aceste probleme.
 • Din cauza conținutului său de fitosteroli, femeile care suferă de endometrioză nu ar trebui să consume această băutură.
 • Nu depăși dozele prezentate anterior.

Ești pregătită să încerci această băutură naturală incredibilă? Acum că ai aflat cum se prepară, include-o în dieta ta zilnică și celulita va fi în curând de domeniul trecutului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.