Apa cu semințe de in și lămâie ajută la slăbit? - Doza de Sănătate
 

Apa cu semințe de in și lămâie ajută la slăbit?

Pierderea în greutate este un proces complicat care diferă la fiecare individ în parte. Încearcă această rețetă acasă și descoperă cât de benefică este ea pentru silueta ta. Nu uita să o combini cu o dietă săracă în grăsimi și un antrenament fizic adecvat. 
Apa cu semințe de in și lămâie ajută la slăbit?
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Apa cu semințe de in și lămâie este un truc pentru slăbit care a căpătat multă popularitate în ultimul timp. Pe lângă faptul că stimulează arderea grăsimilor pe tot parcursul nopții, acest amestec oferă multe beneficii interesante pe care ți le prezentăm în acest articol.

Atât lămâia, cât și semințele de in conțin nutrienți care accelerează metabolismul. Cele două alimente scad pofta de mâncare și îmbunătățesc funcțiile digestive și hepatice care facilitează pierderea în greutate.

În prezent, multe persoane își doresc să afle cum să prepare apă cu semințe de in și lămâie pentru slăbit pentru a combate obezitatea.

Care sunt principalele beneficii ale acestei băuturi? Citește mai departe pentru a le descoperi.

De ce ajută apa cu semințe de in și lămâie la slăbit?

Pierderea în greutate este un proces complicat care diferă la fiecare individ în parte. Deși o alimentație sănătoasă însoțită de exerciții fizice reprezintă soluția ideală în acest sens, multe persoane nu reușesc să își atingă obiectivele.

Lămâie adăugată în apa cu semințe de in pentru slăbit

În primul rând, nu este ușor să îți schimbi obiceiurile zilnice, mai ales dacă ai fost întotdeauna o persoană sedentară. În plus, metabolismul fiecărui individ funcționează diferit. Unii au un metabolism rapid, iar alții unul lent.

Lăsând toate aceste aspecte deoparte, există totuși câteva trucuri care ne ajută să slăbim fără să depunem un efort uriaș. De pildă, apa cu semințe de in și lămâie este bogată în nutrienți și are efecte de slăbire care pot suplimenta cu succes dieta alimentară.

Consumul regulat al acestei băuturi ajută la detoxifierea organismului, întărește sistemul imunitar și previne diferite boli. În plus, apa cu lămâie și semințe de in scade secreția hormonilor foamei și este o băutură săracă în calorii care hidratează organismul.

Beneficiile lămâii pentru slăbit

Zeama de lămâie este un ingredient natural nelipsit din multe cure de slăbire. Datorită conținutului de bogat de vitamina C și minerale esențiale, lămâia este un aliment complex care întărește sistemul imunitar și îmbunătățește starea generală de sănătate

Știm de zeci de ani că lămâia are proprietăți diuretice, antioxidante și alcalinizante. Prin urmare, acest fruct nu este benefic numai pentru slăbit, ci pentru întregul organism.

Consumul regulat de lămâie combate inflamațiile și celulele rezultate în urma prezenței antigenilor în corp, care pot cauza diverse dificultăți. Toate aceste beneficii se datorează faptului că lămâia:

 • Conține antioxidanți, polifenoli care reduc cantitatea de celule adipoase din corp.
 • Conține acid citric care stimulează secreția de bilă, o substanță produsă de vezica biliară care contribuie la digestia lipidelor.
 • Conține fibre care îmbunătățesc digestia și previn poftele alimentare.
 • Ține sub control colesterolul rău, reducând, totodată, riscul de diabet.

Beneficiile semințelor de in pentru slăbit

Apa cu semințe de in este bogată în nutrienți

În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane au început să adauge în alimentație semințe de in. Deja nu mai este o noutate că acest aliment ajută digestia și ține sub control greutatea corporală. În ciuda dimensiunii mici, semințele de in sunt o sursă extraordinară de nutrienți. 

 • Acestea conțin o cantitate mică de acizi grași omega 3, care au efecte antiinflamatoare și oferă beneficii sistemului cardiovascular.
 • 28% din greutatea lor este reprezentată de fibre alimentare, care reglează nivelul colesterolului și îmbunătățesc digestia.
 • Semințele de in conțin antioxidanți care contribuie la funcționarea optimă a celulelor și reduc daunele cauzate de stresul oxidativ.
 • În plus, acest aliment are un conținut bogat de mucilagiu, o substanță care reglează glicemia.
 • Enzimele din compoziția semințelor de in facilitează descompunerea grăsimilor și a proteinelor, prevenind acumularea acestora în corp.

Cum se prepară apa cu semințe de in și lămâie pentru slăbit?

Pentru a te bucura de beneficiile celor două ingrediente pentru slăbit, cea mai bună opțiune de consum este rețeta de mai jos. Bea apa cu semințe de in și lămâie în fiecare zi pentru a scăpa de kilogramele în plus și a-ți menține organismul sănătos.

Îți recomandăm să citești și:

Slăbește cu apă de vinete și lămâie

Apa cu semințe de in te ajută să obții silueta dorită

Ingrediente

Mod de preparare

 • Toarnă apa într-o cratiță și dă-o în clocot.
 • Adaugă semințele de in și dă focul mic.
 • Lasă-le să fiarbă 3 – 4 minute, apoi ia-le de pe foc.
 • Acoperă cratița și lasă amestecul să se răcească.
 • Când este îndeajuns de rece pentru a putea fi băută, strecoară apa și adaugă zeama de lămâie.

Mod de consum

 • Bea un pahar de apă cu lămâie și semințe de in pe stomacul gol.
 • Împarte cantitatea rămasă în 3 sau 4 porții.
 • Repetă procedeul de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Ai băut până acum apă cu semințe de in și lămâie? Încearcă această rețetă acasă și descoperă cât de benefică este ea pentru silueta ta. Nu uita să o combini cu o dietă săracă în grăsimi și un antrenament fizic adecvat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.