Slăbește repede cu lămâie, ghimbir și semințe de chia - Doza de Sănătate
 

Slăbește repede cu lămâie, ghimbir și semințe de chia

Următoarea băutură cu lămâie, ghimbir și semințe de chia este foarte utilă dacă vrei să slăbești și să-ți menții o greutate sănătoasă.
Slăbește repede cu lămâie, ghimbir și semințe de chia
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 19 noiembrie, 2018

Slăbește repede fără sacrificii, tristețe sau frustrare cu lămâie, ghimbir și semințe de chia.Nu trebuie niciodată să servim mâncăruri care nu ne plac, să ne înfometăm sau să numărăm caloriile alimentelor consumate. Dacă vrei să slăbești repede, este esențial să începi să servești mese echilibrate.

De asemenea, este bine să știi câte ceva despre alimentele diuretice și despre cele care stimulează pierderea în greutate. Astfel, le poți include în dieta ta zilnică pentru a putea arde kilogramele în plus.

Slăbește repede cu trei ingrediente naturale care te ajută să arzi grăsimea în exces. Mai mult, următoarele alimente au un efect diuretic și accelerează metabolismul. Cu ajutorul lor, organismul tău va consuma mai multă energie, iar tu vei pierde în greutate mai ușor.

Slăbește repede cu ajutorul celor trei ingrediente despre care îți vorbim azi: lămâie, ghimbir și semințe de chia.

Este posibil să slăbești repede în mod sănătos

Este posibil să slăbești repede fără a face sacrificii multe

În mod obișnuit, dietele de slăbit ne pot face să reacționăm în mai multe feluri. Din cauza acestora, putem fi copleșiți de stres, frustrare, vinovăție, irascibilitate și nu numai.

Aceste emoții apar deoarece majoritatea dietelor de slăbit presupun reducerea aportului de calorii, înfometarea sau renunțarea la diverse alimente delicioase.

Trebuie să îți schimbi modul de a privi dietele și să adopți o serie de obiceiuri sănătoase. Mai mult, poți să încorporezi obiceiurile respective în rutina ta zilnică, nu doar atunci când urmezi o cură de slăbire. În acest mod, dieta ta va fi echilibrată și gustoasă și vei putea din când în când să servești o gustare.

Slăbește repede prin includerea în regim a unor alimente precum lămâie și ghimbir, care stimulează acest proces în dieta ta zilnică. Cu ajutorul acestora, vei pierde în greutate fără a depune efort excesiv și nu vei mai fi chinuit de frustrare deoarece nu trebuie să renunți la mâncărurile tale favorite.

3 alimente care te ajută să slăbești repede

Există alimente speciale care te ajută să slăbești repede? Dacă răspunsul la această primă întrebare este „da”, oare alimentele respective nu sunt bogate în calorii?

Da, asemenea alimente există și, într-adevăr, conțin calorii. Însă ele oferă organismului mai puțină energie decât acesta are nevoie pentru digestia lor. În plus, alimentele care stimulează pierderea în greutate au proprietăți medicinale și ne ajută să slăbim într-un timp scurt.

Lămâia

Când vrei să slăbești repede, lămâia reprezintă unul dintre cele mai bune alimente pe care le poți consuma deoarece are proprietăți depurative, alcalinizante și antioxidante. Toate aceste avantaje susțin orice dietă sănătoasă.

În cazul în care încercăm să pierdem în greutate, lămâia ajută organismul să digere majoritatea grăsimilor consumate, previne retenția de apă și oferă o senzație de sațietate. Cu ajutorul acestui fruct, scăpăm de tentația de a servi o gustare la fiecare oră.

Putem consuma fiecare componentă a lămâii, inclusiv miezul și coaja acesteia. Din acest motiv, te sfătuim să achiziționezi doar lămâie ecologică, astfel încât să fii sigur că fructul nu a fost tratat cu pesticide, ceară sau alte chimicale.

Ghimbirul

Slăbește repede folosind ghimbir

Acest aliment exotic are o aromă picantă și revigorantă. Mai mult, ghimbirul are abilitatea de a accelera metabolismul, fiind un ingredient indispensabil dacă vrei să slăbești repede.

Multe persoane se îngrașă foarte repede și au un metabolism lent. Aceste probleme pot fi remediate cu ajutorul exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase. Ghimbirul poate, de asemenea, să ne ajute în acest scop. În plus, acesta reglează glicemia și ține sub control pofta de mâncare în mod natural.

Semințele de chia

Semințele de chia reprezintă un aliment util în ceea ce privește pierderea în greutate. Acestea te ajută să slăbești repede fără a-ți prejudicia sănătatea, sunt benefice pentru intestine și combat constipația. Este foarte important să avem colonul curat.

Un alt beneficiu al semințelor de chia este abilitatea lor de a ameliora balonarea abdominală, ajutând intestinele să funcționeze corect. Mai mult, acest ingredient este bogat în proteine, fibre și compuși antioxidanți.

Datorită beneficiilor menționate, semințele de chia constituie un aliment sănătos. Pentru a profita de toate proprietățile lor, este indicat să le lăsăm la înmuiat câteva ore înainte de a le servi.

Slăbește repede cu ajutorul unei băuturi din lămâie și ghimbir

Diverse băuturi naturale te ajută să slăbești repede

Ingrediente:

 • Zeama unei lămâi ecologice
 • 1 lingură (14 g) de semințe de chia
 • 1 felie de ghimbir ras sau 1 lingură (2,5 g) de ghimbir sub formă de pulbere.
 • 2 căni (400 ml) de apă
 • Stevia rebaudiana (îndulcitor opțional)

Mod de preparare:

Pentru a prepara această băutură naturală, urmează pașii de mai jos:

 • Cu o noapte înainte de a servi băutura, pune semințele de chia la înmuiat în două căni de apă.
 • Ziua următoare, pune semințele de chia, zeama de lămâie și ghimbirul într-un robot de bucătărie și procesează.
 • Pentru a obține beneficii adiționale, poți adăuga puțină coajă de lămâie rasă. Acest component al fructului prezintă diverși nutrienți pe care zeama și miezul acestuia nu le conțin.
 • Îndulcește cu Stevia rebaudiana după gust.

Mod de consum

Când ai procesat bine toate ingredientele și ai obținut o textură omogenă băutura este gata. Nu o strecura și bea-o pe tot parcursul zilei. Iată un program util:

 • 1/3 din băutură la micul dejun
 • 1/3 din băutură ca gustare între mic dejun și prânz
 • 1/3 din băutură ca gustare după-amiaza

Slăbește repede cu această băutură pe bază de lămâie, ghimbir și semințe de chia. Pentru efecte benefice, consumă băutura în fiecare zi, timp de 15 zile. Repetă cura o dată la fiecare trei luni.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Vuksan, V., Jenkins, A. L., Brissette, C., Choleva, L., Jovanovski, E., Gibbs, A. L., … Hanna, A. (2017). Salba-chia (Salvia hispanica L.) in the treatment of overweight and obese patients with type 2 diabetes: A double-blind randomized controlled trial. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2016.11.124
 • Greig, E. (2014). Weight loss. In Acute Medicine: A Symptom-Based Approach. https://doi.org/10.1007/9781139600354.069
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.