Elimini grăsimea abdominală cu micul dejun - Doza de Sănătate
 

Elimini grăsimea abdominală cu micul dejun

Pentru a preveni acumularea grăsimii în exces, poate chiar să slăbiți, dar și pentru a avea energia necesară, un mic dejun sănătos trebuie să încludă fructe, fibre și proteine.
Elimini grăsimea abdominală cu micul dejun

Ultima actualizare: 03 februarie, 2019

Chiar există un mic dejun care să te ajute să elimini grăsimea abdominală? Da! Așa cum te-am sfătuit mereu, este important să ai o alimentație echilibrată, un stil de viată sănătos, într-un cuvânt, obiceiuri sănătoase. Noi te vom ajuta să faci acest lucru spunându-ți detalii despre trei feluri de mic dejun sănătos care reduce grăsimea.

Elimini grăsimea abdominală cu ajutorul micului dejun

Poți să elimini grăsimea abdominală cu micul dejun corect

Abdomenul este una dintre cele mai importante părți ale corpului. Când este mai mare decât v-ați dori, hainele sunt strâmte și, în general, aveți o senzație de disconfort. Se poate remedia? Desigur!

Sportul are un rol important, dar trebuie să faceți câteva schimbări și în dietă, să aveți un aport de nutrienți, vitamine și minerale și să lăsați deoparte acele alimente care îngrașă. Prin urmare, iată pașii pe care trebuie să-i urmați:

 • Niciodată nu trebuie să sari peste micul dejun. Multă lume este de părere că, dacă sari peste micul dejun, este mai ușor să slăbești și să elimini grăsimea abdominală. Nimic mai neadevărat. Dacă organismul este lipsit de nutrienți, vei avea amețeli sau dureri de cap. 
 • Un mic dejun care să ardă grăsimile ar trebui să includă suc natural de fructe, proteine și cereale integrale. Dacă te alimentezi cu ingredientele potrivite, vei stimula arderile, metabolismul fiind obligat să lucreze. Astfel, vei avea senzația de sațietate mai mult timp și nu vei simți nevoia să ciugulești.
 • Nutriționiștii recomandă o cantitate ideală de 350 de calorii la micul dejun – nu e rău. Dar trebuie să ții cont și de următorul sfat: nu mânca mai mult decât ai nevoie. Bea întâi sucul, apoi așteaptă o jumătate de oră până să iei un mic dejun – poți profita de acest timp ca să te pregătești, să faci un duș.

Elimini grăsimea abdominală cu 3 feluri de mic dejun

Mic dejun 1

Exemple de mic dejun cu ajutorul cărora să elimini grăsimea abdominală
 • Un pahar cu apă și suc de lămâie ca să vă învioreze
 • Un măr verde, după 40 de minute
 • O cană cu fulgi de ovăz și câțiva struguri
 • O cană cu ceai verde

După cum știți, cel mai bine este să începeți ziua cu un pahar cu apă călduță și cu lămâie. Ajută la detoxifierea organismului și este o sursă importantă de antioxidanți. Apoi puteți mînca un măr sănătos, care reduce nivelul de zahăr din sânge și ajută la arderea grăsimilor.

Este ideal în lupta cu grăsimea abdominală. La final, fulgii de ovăz și ceaiul verde sunt două elemente indispensabile în orice cură de slăbire.

Elimini grăsimea abdominală cu acest mic dejun

Mic dejun cu ajutorul căruia să elimini grăsimea abdominală
 • Ceai de ardei roșu și miere
 • După 40 de minute, un sandviș mic făcut din pâine integrală, un ou fiert tare, feliat, șuncă și două bucăți de avocado.
 • Suc de grepfrut

Suntem siguri că vă surprinde ceaiul de ardei roșu. Dar un astfel de ceai cu miere este cel mai potrivit mod de a activa metabolismul și pentru a accelera arderile – un procedeu foarte cunoscut și recomandat. Acest sandviș cu pâine integrală vă va ajuta să slăbiți. Nu puteți da greș dacă mâncați un ou.

Acest fel de mic dejun vă oferă multe proteine, prin urmare, este sațios. De fapt, concluziile unui studiu publicat în Nutrition Research au arătat că cei care au consumat ouă la micul dejun nu au simțit nevoia să ciugulească între mese și au putut urma o dietă mai îndeaproape.

La final, sucul de grepfrut, care oferă vitamine și ajută la arderea grăsimilor, are o contribuție importantă.

Mic dejun 3

Elimini grăsimea abdominală cu alimentația corectă
 • Suc de căpșuni cu rol de detoxifiere.
 • După 40 de minute: iaurt grecesc cu fulgi de ovăz.
 • Pâine prăjită din făină integrală de ovăz cu câteva picături de ulei de măsline.

Știați că apa de căpșuni este foarte bună pentru slăbit? Această sursă naturală de antioxidanți acționează ca un agent detoxifiant, fiind și o băutură cu scop medicinal, care ajută organismul să îndepărteze orice reziduu în exces.

Puneți cinci căpșuni într-un robot de bucătărie. Adăugați piureul rezultat într-un pahar cu apă. Nu puneți zahăr. Vă recomandăm să-l consumați călduț.

Apoi, mâncați iaurtul grecesc, poate vă surprinde, dar ajută la slăbit. Este bogat în probiotice, care vă vor da senzație de sațietate. Are puține calorii și mai puțină lactoză decât un iaurt obișnuit. Iar dacă încheiați micul dejun cu pâine prăjită din făină de ovăz și câteva picături de ulei de măsline, veți avea parte de un mic dejun perfect.

Vă oferă destui nutrienți; vă ajută organismul în procesul de detoxifiere și accelerează metabolismul pentru a reduce grăsimea de pe abdomen.

În concluzie, nu subestimați importanța unui mic dejun sănătos. Vă recomandăm o băutură detoxifiantă la început – chiar și o cană cu apă și suc de aloe este foarte bună. Apoi, mâncați niște fructe, fibre și proteine. Vă veți simți excelent!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.