Fructe pentru un abdomen plat - Doza de Sănătate
 

Fructe pentru un abdomen plat

După o masă îmbelșugată este indicat să mâncați puțin ananas ca să nu vă îngrășați. Datorită conținutului mare de fibre și bromelaină, ananasul ajută organismul să elimine toxinele și să scadă în greutate.
Fructe pentru un abdomen plat
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 01 februarie, 2019

Cine nu vrea să aibă un abdomen plat? Și asta nu doar din motive de sănătate, ci și din considerente estetice. Ne simțim mai bine în hainele noastre cu un abdomen plat, silueta atrage mai multe priviri și, în general, avem un aspect mai sănătos. Dar cum să faci asta? Cu puțin efort și dacă mănânci multe fructe. Îți vom spune imediat care sunt aceste fructe pentru un abdomen plat.

Care sunt acele fructe pentru un abdomen plat?

În primul rând trebuie să spunem ceea ce nutriționiștii ne-au mai zis deja: este imposibil să ai un abdomen plat 24 de ore pe zi. Sau, cel puțin, nu în fiecare zi. Se poate întâmpla ca unele mâncăruri să baloneze burtica puțin, sau stomacul să se umfle din cauza procesului digestiv. Dar nu îți face griji. Dacă ții cont de ceea ce mămânci, poți elimina grăsimea localizată astfel.

Poate ai auzit că trebuie să bei suficientă apă sau că trebuie să limitezi cantitatea  și consumul de sare și produse făinoase. Astfel de lucruri pot să te facă să te îngrași și să reții apa în organism. Dar să vorbim despre fructe acum. Cu ce te pot ajuta? Ele practic reglează termic activitatea organismului. Prin acest mecanism obțin următoarele beneficii:

  • se ard grăsimile
  • se susține activitatea normală a intestinelor și se elimină toxinele
  • unele fructe ajută chiar la eliminarea lipidelor
  • altele, bogate în fibre sănătoase, previn inflamarea stomacului
  • datorită flavonoizilor, putem arde grăsimile și slăbi

În concluzie, chiar merită să te încrezi în puterea fructelor de a te menține sănătosă și pentru a avea un abdomen plat.

Poți consuma fructe feliate la micul dejun, ca suc natural sau într-o salată la prânz. Oricum, ele îți oferă vitamine și minerale și îți mențin tonusul în fiecare zi. Nu-i așa că ți-am atras atenția?

Fructe pentru un abdomen plat

1. Beneficiile merelor verzi

Merele sunt fructe pentru un abdomen plat

Soiul de mere Granny Smith este foarte renumit. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au arătat că acest măr verde are proprietatea de a lupta împotriva grăsimilor. Compușii lui ajută la detoxifierea colonului, la arderea grăsimilor, la eliminarea toxinelor și la procesul de formare a bacteriilor “bune”.

Conform unui studiu, merele verzi au foarte multe vitamine și polifenoli dar foarte puțini carbohidrați. Este indicat să mănânci aceste fructe pentru un abdomen plat de două ori pe zi.

2. Banane pentru energie

Bananele sunt fructe pentru un abdomen plat

Multă lume crede că bananele îngrașă, dar nu este așa. De fapt, este recomandat să mămânci o banană în fiecare zi, mai ales dimineața sau noaptea. Conțin mult potasiu și ajută organismul să-și echilibreze nivelul de sare. Astfel, vei lupta împotriva retenției de apă și te vei simți mai ușor. Nu ezita să începi chiar astăzi să mănânci banane.

3. Papaya pentru efecte antiinflamatorii

Papaya este unul dintre acele fructe pentru un abdomen plat

Îți place papaya? Sau n-ai mâncat niciodată? Oricare ar fi răspunsul, vă sfătuim să nu îți lipsească de acum înainte. Papaya, pe lângă conținutul bogat în vitamina C, are și proprietăți antiinflamatorii extraordinare. Ajută la detoxifierea intestinelor, eliminarea toxinelor, la îmbunătățirea digestiei și la echilibrarea întregului organism, în general. Este un fruct care merge într-o salată la prânz, dar se poate combina și cu alte fructe precum căpșunile sau kiwi. Este unul dintre cele mai delicioase fructe pentru un abdomen plat. Nu lăsa informația aceasta nefructificată, da?

4. Fructe de pădure

Murele sunt fructe pentru un abdomen plat

Nu se găsesc prea ușor de cumpărat ca să le poți consuma în fiecare zi. Dar dacă ai ocazia să găsești fructe de pădure proaspete precum murele, zmeura, afinele sau căpșunele, nu mai sta pe gânduri, organismul își va lua porția de sănătate iar abdomenul nici nu se va mai vedea de fericire! Secretul lor se află în efectele protectoare și curative asupra sistemului digestiv și intestinal. Sunt de un real ajutor în combaterea infecțiilor și a inflamațiilor, ușurează digestia și mențin sănătatea florei intestinale. Efectul curativ se vede și la nivelul vezicii urinare. Astfel, efectul de pierdere în greutate se vede de la interior la exterior, prin detoxifiere și protecție și apoi un abdomen plat.

5. Beneficiile lămâilor pentru un abdomen plat

Lămâile sunt fructe pentru un abdomen plat

Am tot discutat despre câte beneficii aduc lămâile organismului nostru. Îți recomandăm consumul de suc de lămâie mai ales în perioada postului, într-un pahar cu apă plată. Este o băutură tonică, simplă, care contribuie la detoxifierea organismului, la eliminarea toxinelor, la arderea grăsimilor. Prin aportul de vitamina C, lămâile întăresc sistemul imunitar. Toate aceste proprietăți extraordinare n-ar trebui să te lase indiferentă.

6. Sănătate cu ananas

Ananas face parte dintre acele fructe pentru un abdomen plat

Cel mai bun prieten dacă vrei să ai abdomen plat. Ananasul conține multă bromelaină, o enzimă foarte bună pentru organism. Contribuie la absorbția proteinelor, aduce un aport de fibre insolubile care facilitează eliminarea toxinelor, îmbunătățind activitatea intestinală. Este un fruct delicios, atât crud, cât și sub formă de suc. Nu o să-i poți rezista – poți să mănânci oricât de mult vrei și nu te vei îngrășa. Este o adevărată minune de care ar trebui să profităm cu toții. Ce mai aștepți?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Swift DL, McGee JE, Earnest CP, Carlisle E, Nygard M, Johannsen NM. The Effects of Exercise and Physical Activity on Weight Loss and Maintenance. Prog Cardiovasc Dis. 2018 Jul-Aug;61(2):206-213. doi: 10.1016/j.pcad.2018.07.014. Epub 2018 Jul 9. PMID: 30003901.
  • Perales-García A., Estévez Martínez I., Urrialde R., Hidratación: determinados aspectos básicos para el desarrollo científico técnico en el campo de la nutrición. Nutrición Hospitalaria, 2016.
  • Panche AN, Diwan AD, Chandra SR. Flavonoids: an overview. J Nutr Sci. 2016 Dec 29;5:e47. doi: 10.1017/jns.2016.41. PMID: 28620474; PMCID: PMC5465813.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.