Fructe bune pentru abdomen plat

· 14 septembrie 2015
După o masă îmbelșugată este indicat să mâncați puțin ananas ca să nu vă îngrășați. Datorită conținutului mare de fibre și bromelaină, ananasul ajută organismul să elimine toxinele și să scadă în greutate.

Cine nu vrea să aibă un abdomen plat? Și asta nu doar din motive de sănătate, ci și din considerente estetice. Ne simțim mai bine în hainele noastre cu un abdomen plat, silueta atrage mai multe priviri și, în general, avem un aspect mai sănătos. Dar cum să facem asta? Cu puțin efort și dacă mâncăm multe fructe. Vă vom spune imediat care sunt acestea.

Cum pot fructele să facă un abdomen plat?

În primul rând trebuie să spunem ceea ce nutriționiștii ne-au mai zis deja: este imposibil să ai un abdomen plat 24 de ore pe zi. Sau, cel puțin, nu în fiecare zi. Se poate întâmpla ca unele mâncăruri să baloneze burtica puțin, sau stomacul să se umfle din cauza procesului digestiv. Dar nu vă faceți griji. Dacă țineți cont de ceea ce mâncați, puteți elimina grăsimea localizată astfel.

Știți deja că trebuie să beți suficientă apă sau că trebuie să limitați cantitatea  și consumul de sare și produse făinoase… astfel de lucruri pot să vă facă să vă îngrășați și să rețineți și apa în organism. Dar să vorbim despre fructe acum. Cu ce ne pot ajuta? Ele practic reglează termic activitatea organismului. Prin acest mecanism se ard grăsimile, se susține activitatea normală a intestinelor și se elimină toxinele. Unele fructe ajută chiar la eliminarea lipidelor. Altele, bogate în fibre sănătoase, previn inflamarea stomacului și, datorită flavonoizilor, putem arde grăsimile și slăbi. În concluzie, chiar merită să ne încredem în puterea fructelor de a ne menține sănătoși și de a ne ajuta să avem un abdomen plat.

Puteți să consumați fructe feliate la micul dejun, ca suc natural sau într-o salată la prânz. Oricum, ele vă oferă vitamine și minerale și vă mențin tonusul în fiecare zi. Nu-i așa că v-am atras atenția? Iată ce urmează:

Fructe pentru un abdomen mai plat

1. Beneficiile merelor verzi

2-mere

Soiul de mere Granny Smith este foarte renumit. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au arătat că acest măr verde are proprietatea de a lupta împotriva grăsimilor. Compușii lui ajută la detoxifierea colonului, la arderea grăsimilor, la eliminarea toxinelor și la procesul de formare a bacteriilor “bune”.

Conform unui studiu, merele verzi au foarte multe vitamine și polifenoli dar foarte puțini carbohidrați. Este indicat să mâncați aceste fructe de două ori pe zi, perfecte de luat cu noi pe drumul către un abdomen mai plat.

2. Banane pentru energie

3-banana
Bananele, bogate în potasiu, ajută organismul să mențină echilibrul prin hidratare, neutralizând efectele sării.

Multă lume crede că bananele îngrașă, dar nu este așa. De fapt, este recomandat să mâncăm o banană în fiecare zi, mai ales dimineața sau noaptea. Conțin mult potasiu și ajută organismul să-și echilibreze nivelul de sare. Astfel, veți lupta împotriva retenției de apă și vă veți simți mai ușori. Nu ezitați să începeți chiar astăzi să mâncați banane.

3. Papaya pentru efecte antiinflamatorii

4-papaya

Vă place papaya? Sau n-ați mâncat niciodată? Oricare ar fi răspunsul, vă sfătuim să nu vă lipsească de acum înainte. Papaya, pe lângă conținutul bogat în vitamina C, are și proprietăți antiinflamatorii extraordinare. Ajută la detoxifierea intestinelor, eliminarea toxinelor, la îmbunătățirea digestiei și la echilibrarea întregului organism, în general. Este un fruct care merge într-o salată la prânz, dar se poate combina și cu alte fructe precum căpșunile sau kiwi. Este un mod delicios prin care obținem și un abdomen pat. Nu veți lăsa informația aceasta nefructificată, nu-i așa?

4. Fructe de pădure

5-fructe-de-padure abdomen plat

Nu se găsesc prea ușor de cumpărat ca să le putem consuma în fiecare zi. Dar dacă aveți ocazia să găsiți fructe de pădure proaspete precum murele, zmeura, afinele sau căpșunele, nu mai stați pe gânduri, organismul își va lua porția de sănătate iar abdomenul nici nu se va mai vedea de fericire! Secretul lor se află în efectele protectoare și curative asupra sistemului digestiv și intestinal. Sunt de un real ajutor în combaterea infecțiilor și a inflamațiilor, ușurează digestia și mențin sănătatea florei intestinale. Efectul curativ se vede și la nivelul vezicii urinare. Astfel, efectul de pierdere în greutate se vede de la interior la exterior, prin detoxifiere și protecție și un abdomen plat.

5. Beneficiile lămâilor pentru un abdomen plat

6-lămâie

Am tot discutat despre câte beneficii aduc lămâile organismului nostru. Vă recomandăm consumul de suc de lămâie mai ales în perioada postului, într-un pahar cu apă plată. Este o băutură tonică, simplă, care contribuie la detoxifierea organismului, la eliminarea toxinelor, la arderea grăsimilor. Prin aportul de vitamina C, lămâile întăresc sistemul imunitar. Toate aceste proprietăți extraordinare n-ar trebui să vă lase indiferenți.

6. Sănătate cu ananas

7-ananas

Cel mai bun prieten dacă vreți să aveți abdomen plat. Ananasul conține multă bromelaină, o enzimă foarte bună pentru organism. Contribuie la absorbția proteinelor, aduce un aport de fibre insolubile care facilitează eliminarea toxinelor, îmbunătățind activitatea intestinală. Este un fruct delicios, atât crud, cât și sub formă de suc. N-o să-i puteți rezista – puteți să mâncați oricât de mult vreți și nu vă veți îngrășa. Este o adevărată minune de care ar trebui să profităm cu toții. Ce mai așteptați?