3 băuturi cu lămâie pe care le poți savura dimineața - Doza de Sănătate
 

3 băuturi cu lămâie pe care le poți savura dimineața

Consumul de lămâie dimineața ajută la întărirea sistemului imunitar. Combinată cu alte ingrediente naturale, își sporește efectul.
3 băuturi cu lămâie pe care le poți savura dimineața
Valeria Sabater

Scris și verificat de psihologul Valeria Sabater.

Ultima actualizare: 14 august, 2023

Cunoști probabil deja beneficiile consumului de băuturi ce conțin lămâie dimineața, pe stomacul gol. 

Sucul de lămâie este foarte bun pentru detoxifierea organismului și îmbunătățirea funcțiilor acestuia, în plus constituie o sursă extraordinară de vitamine și minerale. Cum să îi reziști?

Băuturi cu lămâie recomandate dimineața

Lămâia îmbunătățește digestia, are efect diuretic și întărește sistemul imunitar. Nu putem renunța la obiceiul sănătos de a consuma lămâie dimineața, chiar dacă sub formă de bătuturi sau în alte goală. În acest articol vom prezenta însă trei sugestii de băuturi cu lămâie pe care le vei adora. Pe care o vei încerca mâine?

1. Smoothie cu aloe vera și lămâie

lămâie

Această combinație este perfectă pentru detoxifierea organismului și scăderea în greutate.  Este o băutură simplă și reconfortantă  –  un mod plăcut de a-ți începe ziua. Vei vedea și rezultatele.

Cum se preapară smoothie-ul cu aloe vera și lămâie?

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 20 g aloe vera
  • o ceașcă de apă (250 ml)
  • sucul de la o lămâie
  • 5 g de miere

Pentru prepararea smoothie-ului, stoarce mai întâi gelul translucid din partea cărnoasă a frunzelor de aloe vera și amestecă-l cu o ceașcă cu apă fiartă.

Adaugă amestecului obținut sucul de la o lămâie și lasă-l să se răcească. Este foarte bine să beți acest smoothie la temperatura camerei. Dacă îi adăugați și o linguriță de miere, va fi și mai delicios.

2.  Lămâie cu bicarbonat de sodiu

limeta

Combină sucul de la o lămâie cu o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a obține o băutură revigorantă și sănătoasă. Mulți o consideră un remediu împotriva cancerului, un adevărat miracol pentru sănătate.

Deși este bine să fim obiectivi și precauți când vine vorba despre astfel de presupuse miracole, merită totuși să încercăm acest remediu alcalin cel puțin de două ori pe săptămână. Îmbunătățește digestia, combate aciditatea, purifică organismul și reglează colesterolul rău.

Cum se prepară băutura cu lămâie și bicarbonat de sodiu?

Ai nevoie de doar 250 ml de apă, 5 g de bicarbonat de sodiu și sucul de la o lămâie. Bea-o proaspătă, pe stomacul gol, și ia apoi micul dejun. Vei vedea cât de bine te vei simțiți!

3. Suc de lămâie cu mentă, ghimbir și curcuma

apa-cu-menta-si-lamaie

Cunoști secretul cocktailului din lămâie, ghimbir, mentă și curcuma? Este excelent pentru stomac și sănătos!  Această combinație de ingrediente cu rol purificator și antiinflamator îmbunătățește digestia și te ajută să arzi grăsimile acumulate.

Consumă băuturi cu lămâie, ghimbir și curcuma de cel puțin 10 ori pe lună, dimineața, pe stomacul gol. Dacă vrei un tratament mai intens, pentru a obține un abdomen plat, poți consuma nu doar un pahar dimineața, ci 1 litru pe parcursul întregii zilei. Se face ușor și este economic, dar trebuie să fii consecvent și să completezi acest tratament cu exerciții și o dietă corespunzătoare.

Cum se prepară băutura cu lămâie, mentă și curcuma?

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Un castravete, curățat și feliat.
  • Sucul de la o lămâie.
  • O ceașcă de apă (250 ml).
  • 10 g de mentă.
  • O linguriță de ghimbir proaspăt.

Fă mai întâi un ceai din mentă. Adaugă-i suc de lămâie și ghimbir și apoi castravetele mărunțit cu ajutorul blenderului. Este ușor. Nu-i așa? Pentru a obține o băutură delicioasă și revigorantă, pune și câteva cuburi de gheață. Încearc-o!

Sperăm că ești gata să încerci dimineața una dintre aceste băuturi delicioase și sănătoase cu lămâie!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.