10 utilizări spectaculoase ale plantei de aloe vera

În prezent aloe vera este un ingredient de bază în diferite remedii pregătite acasă, fie că sunt administrate pe cale orală sau aplicate pe piele. Mai jos își vom arăta cum poți utiliza această plantă.

1. Remedii pentru piele

Această plantă este utilizată pentru îngrijirea pielii, fie pentru vindecarea arsurilor sau a cicatricilor, întrucât gelul pe care îl conține accelerează procesul de vindecare și stimulează circulația sanguină în zonele din jurul rănilor. 

Protejează și împotriva razelor ultraviolete. Aplică pe piele cremă de aloe vera cu câteva minute înainte de a te expune la soare pentru a te proteja.

2. Ameliorează constipația

Constipatie aloe

Latexul din aloe vera este recomandat pentru a induce diareea, curățind organismul și intestinele. Nu este indicat să fie utilizat prea des, întrucât poate dăuna intestinelor. 

3. Ajută la vindecarea afecțiunilor cavității bucale

Pulpa de aloe vera ameliorează ulcerul, gingivita sau stomatita într-un mod foarte simplu: tot ce trebuie să faci este să o strivești și să freci zona afectată a gurii. Asigură-te că intră în contact cu rana. 

4. Vindecă problemele la colon

Colon

Dacă suferi de o boală la colon, avem o rețetă care te va ajuta să reduci disconfortul și arsurile la stomac: amestecă puțină miere, zeamă de portocale, o lingură de Aloe Vera și un pahar cu apă. Bea amestecul zilnic, înainte de micul dejun.

5. Previne acneea

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, Aloe Vera este un remediu eficient împotriva acneei. Cumpără un săpun, o cremă și o loțiune care conțin aloe vera și folosește-le dimineața și seara. Te vor ajuta nu numai în vindecarea coșurilor, dar și pentru a controla cantitatea de grăsime acumulată pe față. De asemenea, poți utiliza gelul de aloe vera pentru a reduce umflăturile cauzate de coșuri.

Poți să aplici gel de Aloe Vera pe zonele afectate de acnee, pentru a înmuia și a regenera pielea. 

6. Ajută la reducerea celulitei

Celulita

Întrucât Aloe Vera prezintă beneficii extraordinare pentru piele, este utilizată adesea ca tratament împotriva celulitei. Trebuie să știi că de una singură nu este un remediu foarte puternic, deoarece trebuie în același timp să faci exerciții fizice, să ai o alimentație echilibrată și să-ți masezi picioarele în mod regulat.

7. Benefică pentru păr

La fel ca în cazul pielii, Aloe Vera protejează părul de soare și scalpul de razele UV. Îl apără, de asemenea, împotriva altor factori dăunători, cum ar fi uscătorul de păr și placa, ploaia, grăsimea și uscăciunea și îl face mai strălucitor și mai mătăsos.

 

8. Elimină mătreața

Matreata

Dacă îți speli părul cu aloe vera, aceasta îndepărtează mătreața, iar tot ce trebuie să faci este să îți piepteni părul pentru a o elimina în totalitate. Repetă procedeul de câteva ori și vei obține rezultate fantastice.

9. Un calmant extraordinar

Aloe vera conține proprietăți anestezice care relaxează mușchii de la nivelul capului. De fiecare dată când îți speli părul, maseză-ți bine scalpul. Te va ajuta să te eliberezi de stres.

10. Ajută la slăbit

Ghid-pentru-slabit

Datorită proprietăților sale detoxifiante, aloe vera este excelentă pentru slăbit. Dacă o amesteci cu lămâie, îți va curăța și detoxifia organismul. Tocmai de aceea îți recomandăm să consumi un smoothie care să conțină următoarele ingrediente:

  • 1 frunză de aloe de dimensiuni medii, tăiată în bucăți mici și curățată de țepi
  • 1 lingură de miere
  • zeama de la o lămâie

Mixează toate ingredientele și strecoară. Bea amestecul după ce te trezești pentru a apuca să-l digeri puțin până la micul dejun. Pentru rezultate mai bune, adoptă o alimentație sănătoasă și fă exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână.