Aloe vera te ajută să slăbești! - Doza de Sănătate
 

Aloe vera te ajută să slăbești!

Aloe vera poate ajuta organismul să elimine toxinele și alte deșeuri. Atunci când această plantă este combinată cu căpșuni, ananas sau ghimbir, se obține o băutură delicioasă.
Aloe vera te ajută să slăbești!
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 20 octombrie, 2018

Cu siguranță că ai mai auzit până acum de minunata plantă aloe vera și de toate beneficiile pe care aceasta ni le oferă. Dar știai că, mulțumită proprietăților detoxifiante și abilității sale de a arde grăsimea acumulată în exces, aloe vera te ajută să slăbești?

În următorul articol îți prezentăm principalele avantaje pe care ni le oferă aloe vera în ceea ce privește pierderea în greutate. Citește în continuare pentru a ale afla!

Aloe vera te ajută să slăbești. Cum este posibil?

Aloe vera te ajută să slăbești în mod eficient

În ceea ce privește pierderea în greutate, beneficiile pe care aloe vera ni le oferă devin din ce în ce mai cunoscute pe zi ce trece. Noi întrebuințări ale acestei plante cu frunzele spinoase și ale gelului său minunat sunt descoperite periodic.

Aloe vera este un produs complet natural și, dacă o vom include în dieta noastră zilnică, vom putea slăbi. Dar cum ne poate ajuta aloe vera să slăbim?

 • Aloe vera este unul dintre cele mai bune produse naturale atunci când vine vorba de detoxifierea organismului și eliminarea deșeurilor. Acest fapt se datorează în mare parte saburului, o componentă care, dacă este consumată în doze adecvate, ne va ajuta să ne curățăm organismul.
 • Știai că aloe vera ne poate ajuta să ardem acele grăsimi acumulate în exces? Este adevărat: această plantă îți va stimula metabolismul și producția de acizi grași, ce te ajută să scapi de grăsimea nedorită.
 • În plus, aloe vera este și un laxativ natural, ce susține funcția intestinală și ne permite să eliminăm mai ușor toxinele, să digerăm mai ușor alimentele pe care le consumăm și să menținem echilibrul natural al organismului.

4 modalități de a slăbi cu aloe vera

Aloe vera te ajută să slăbești! Dacă vrei să afli cum, cea mai ușoară modalitate este să-ți prepari un suc sau smoothie. Iată câteva rețete:

1. Suc de aloe vera și lămâie

Aloe vera te ajută să slăbești când o consumi ca gel

Acest suc ce te ajută să-ți cureți organismul de toxine, trebuie consumat în fiecare dimineață înainte de micul dejun. După ce îl bei, nu mai mânca nimic altceva timp de o oră. Gustul său este foarte plăcut!

Pentru a-ți prepara acest suc, ai nevoie de zeama unei lămâi, un pahar de apă și o lingură de gel de aloe vera. Taie frunza cu un cuțit și colectează gelul din interiorul acesteia, amestecă toate ingredientele și încălzește-le până când gelul se îmbină cu lichidul, apoi adaugă o lingură de miere.

Bea sucul cât timp este cald.

2. Smoothie de aloe vera, portocale și căpșuni

Sucul de căpșuni și aloe vera te ajută să slăbești

Știai că unul dintre cele mai bune alimente pe care le poți consuma dacă vrei să slăbești sunt căpșunile? Aceste fructe au un conținut scăzut de calorii, chiar și diabeticii le pot mânca. În plus, căpșunile conțin multe fibre, sunt un diuretic natural, pot curăța organismul de toxine și previn retenția de lichide.

Combinând căpșunile cu portocale și aloe vera, obții un smoothie antioxidant bun pentru sistemul digestiv, ce te va ajuta să elimini grăsimea acumulată în exces.

Pentru a prepara acest smoothie, nu trebuie decât să tai felii trei căpșuni, să storci câteva portocale proaspete și să obții o lingură de gel de aloe vera din frunzele plantei. Pune aceste ingrediente, împreună cu o cană de apă, în mixer și amestecă-le până când obții o băutură omogenă. Te sfătuim să bei acest smoothie numai dimineața.

3. Suc de ananas, castravete și aloe vera

Ananasul și aloe vera te ajută să slăbești

Acest suc trebuie băut după prânz pentru a facilita digestia. Castraveții sunt agenți hidratanți foarte eficienți.

Pentru a prepara acest suc, ai nevoie de jumătate de castravete, o felie de ananas, o lingură de gel de aloe vera și o cană de apă. Pune toate aceste ingrediente într-un mixer și amestecă-le bine, până când obții un lichid omogen.

4. Ceai de ghimbir și aloe vera

Acest ceai este ideal după-amiaza. Probabil că ai auzit deja de proprietățile incredibile ale ghimbirului: este un antiinflamator, susține detoxifierea, previne retenția de lichid, îmbunătățește digestia și, atunci când este combinat cu aloe vera, ajută la eliminarea grăsimii acumulate în exces în organism.

Pentru a prepara acest ceai delicios, rade o lingură de rădăcină de ghimbir și fă rost de o linguriță de gel de aloe vera. Amestecă aceste ingrediente cu o cană de apă și fierbe-le. După ce ai obținut un lichid omogen, oprește focul și lasă amestecul să stea 10 minute. O să-ți placă la nebunie!

Aloe vera te ajută să slăbești rapid și fără efort!

Merele și aloe vera te ajută să slăbești

Aloe vera este o plantă potrivită pentru oricine. Te sfătuim să adopți o dietă echilibrată, bogată în alimente ce conțin puține grăsimi. Consumă multe salate, legume și fructe și evită toate alimentele procesate, făina rafinată, băuturile carbogazoase, etc.

Cele mai simple rețete sunt cele pentru sucul de aloe vera și lămâie și smoothie-ul de aloe vera, portocale și căpșuni. Ambele te ajută să îți începi ziua cu o rutină de purificare. Te sfătuim să le bei în fiecare lună, zece zile consecutive, dacă vrei să obții rezultatele dorite.

După-amiaza sau seara îți poți prepara ceaiul de aloe vera și ghimbir sau sucul de aloe vera, castravete și ananas. Însă nu uita: nu trebuie să consumi aloe vera în exces. Limitează-te la zece zile pe lună și, dacă te preocupă ceva în legătură cu dieta ta, vorbește cu medicul sau nutriționistul tău. Un lucru este cert: aloe vera te ajută să slăbești!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Alinejad-Mofrad, S., Foadoddini, M., Saadatjoo, S. A., & Shayesteh, M. (2015). Improvement of glucose and lipid profile status with Aloe vera in pre-diabetic subjects: a randomized controlled-trial. Journal of diabetes and metabolic disorders14, 22. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4399423/
 • Ebrahimzadeh Attari, V., Malek Mahdavi, A., Javadivala, Z., Mahluji, S., Zununi Vahed, S., & Ostadrahimi, A. (2018). A systematic review of the anti-obesity and weight lowering effect of ginger (Zingiber officinale Roscoe) and its mechanisms of action. Phytotherapy research, 32(4), 577–585. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29193411/
 • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in beta-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of clinical biochemistry and nutrition43(3), 201–209. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2581754/
 • Kim J. Y. (2021). Optimal Diet Strategies for Weight Loss and Weight Loss Maintenance. Journal of obesity & metabolic syndrome30(1), 20–31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8017325/
 • Mashhadi, N. S., Ghiasvand, R., Askari, G., Hariri, M., Darvishi, L., & Mofid, M. R. (2013). Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: review of current evidence. International journal of preventive medicine, 4(1), S36–S42. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/
 • Misawa, E., Tanaka, M., Nabeshima, K., Nomaguchi, K., Yamada, M., Toida, T., & Iwatsuki, K. (2012). Administration of dried Aloe vera gel powder reduced body fat mass in diet-induced obesity (DIO) rats. Journal of nutritional science and vitaminology58(3), 195–201. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22878390/
 • National Center for Complementary and Integrative Health. (s.f.). Aloe Vera. https://www.nccih.nih.gov/health/aloe-vera
 • Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2014). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of traditional and complementary medicine5(1), 21–26. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488101/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.