10 sfaturi pentru a slăbi ușor, fără durere - Doza de Sănătate
 

10 sfaturi pentru a slăbi ușor, fără durere

Pentru a slăbi, nu este nevoie să te înfometezi sau să recurgi la măsuri drastice. Urmează sfaturile de mai jos!
10 sfaturi pentru a slăbi ușor, fără durere
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Menținerea unei greutăți sănătoase și adoptarea unor obiceiuri pe măsură reprezintă cea mai bună cale pentru a avea o stare de sănătate și o viață mai bună, precum și o siluetă de invidiat. Dar a menține o greutate corporală stabilă poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă ai tendința să te îngrași. Îți oferim în cele ce urmează 10 sfaturi pentru a slăbi ușor, fără durere sau înfometare!

Există, desigur, numeroase cure de slăbire. Deși sunt eficiente, pot fi foarte neplăcute, având uneori și anumite efecte negative asupra organismului. Din fericire, există și alternative mai sănătoase de a pierde în greutate fără a te supune unui proces chinuitor. Iată câteva sfaturi pentru a slăbi ușor, fără durere.

Sfaturi pentru a slăbi ușor

Adoptă un regim alimentar variat pentru a slăbi

Nu este nevoie să renunți la toate alimentele pe care le-ai consumat. Scopul tău este de a adopta un regim alimentar sănătos care ajută la activarea metabolismului, la arderea grăsimilor, la eliminarea toxinelor și la prevenirea retenției de apă.

Include în dieta zilnică mai multe fructe și legume, dar păstrează și celelalte alimente care îți mențin organismul sănătos. Secretul constă în a savura mâncărurile delicioase în porții mici și a evita abuzul de alimente nesănătoase și bogate în calorii.În acest fel vei slăbi fără a face sacrificii prea mari.

Dieta trebuie să vizeze pierderea treptată a kilogramelor

Salată de pui pentru slăbire

Multe cure de slăbire promit că poți să dai jos câteva kilograme pe săptămână, lucru care la prima vedere pare atrăgător, dar care poate avea un impact considerabil asupra sănătății tale fizice și psihice. În plus, astfel de diete duc la instalarea unui efect care implică redobândirea kilogramelor pierdute într-o perioadă scurtă de timp.

Dietele foarte stricte pot cauza multă anxietate. La rândul ei, aceasta poate duce la stres sau chiar depresie. Cea mai bună variantă este o cură care îți permite să pierzi în greutate treptat și să incluzi în alimentație toți nutrienții necesari funcționării optime a organismului.

Ia 5 mese pe zi

Continuăm lista cu sfaturi pentru a slăbi ușor cu recomandarea de a nu sari peste mese. În schimb, se recomandă să împarți mesele pe parcursul întregii zile, pentru a avea două mese principale și trei mese mai ușoare, cu porții mai mici.

Bea apă

Sfaturi pentru a slăbi ușor prin hidratare

Apa este un ingredient esențial pentru funcționarea optimă a organismului. Printre beneficiile sale se numără și faptul că ne ajută să slăbim. Doi litri de apă băuți zilnic contribuie la detoxifierea organismului, la activarea metabolismului și la arderea grăsimilor.

Evită excesul de sare

Sarea dă un gust deosebit mâncării, dar poate fi foarte nesănătoasă. Dacă renunți la sare, poți să te bucuri de mâncărurile preferate și să pierzi în greutate, îmbunătățindu-ți în același timp și starea de sănătate. Cu o dietă bogată în sodiu, nu numai că nu vei slăbi, dar vei aduna chiar mai multe kilograme nedorite.

Nu deveni obsedat de cântar

Sfaturi pentru a slăbi ușor

Trebuie să te cântărești doar o dată pe săptămână, dimineața și fără haine pe tine. Dacă devii obsedat de cântar, vei simți o mare neliniște atunci când nu vezi schimbări imediate și vei fi tentat să recurgi la o cură mai strictă. Nu uita că este important să fii cât mai relaxat și mai sănătos cu putință. Fii mândru de orice reușită, nu contează cât de mică.

Mestecă încet mâncarea pentru a slăbi și a avea o digestie sănătoasă

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care multe persoane le fac atunci când mănâncă este faptul că NU mestecă bine mâncarea. Acest lucru împiedică sistemul digestiv să funcționeze în mod corespunzător. Cu cât mesteci mai bine mâncarea, cu atât te bucuri mai mult de ea și ajuți organismul să o digere mai bine, absorbind toți nutrienții și eliminând substanțele nocive.

Fă mișcare

Activitatea fizică este esențială pentru a slăbi ușor, deoarece ajută la arderea grăsimilor și a caloriilor, combate retenția de apă și tonifiază musculatura.

Trebuie să faci mișcare pentru cel puțin 30 de minute zilnic. Aleargă, sari, mergi pe jos, plimbă-te cu bicicleta, urcă scările, fă orice poți și vrei pentru a slăbi și a te menține sănătos.

Menține o atitudine pozitivă

Femeie ce oferă sfaturi pentru a slăbi ușor

O atitudine pozitivă este esențială pentru a slăbi ușor, întrucât te va ajuta să te ții de dieta sănătoasă și de toate obiceiurile care o însoțesc. Stabilește-ți o serie de obiective și fii mândru de fiecare dată când atingi unul. Nu te grăbi și nu te descuraja dacă nu observi imediat rezultatele.

Evită situațiile stresante

Studiile au arătat că există o legătură între stres și creșterea în greutate. Persoanele care se confruntă cu situații stresante poftesc mai mult la diverse alimente.

Cel mai bine este să elimini tensiunea din viața ta și să încerci să-ți păstrezi calmul, optând pentru un consum mai mare de fructe și legume. Doar așa vei putea slăbi în mod sănătos, fără sacrificii mari și fără durere. Urmează cele 10 sfaturi pentru a slăbi ușor!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Alissa EM, Ferns GA. Dietary fruits and vegetables and cardiovascular diseases risk. Crit Rev Food Sci Nutr. 2017 Jun 13;57(9):1950-1962
  • Rynders CA, Thomas EA, Zaman A, Pan Z, Catenacci VA, Melanson EL. Effectiveness of Intermittent Fasting and Time-Restricted Feeding Compared to Continuous Energy Restriction for Weight Loss. Nutrients. 2019 Oct 14;11(10):2442.
  • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.