Dietă de slăbit cu rezultate rapide - Doza de Sănătate
 

Dietă de slăbit cu rezultate rapide

Dacă vrei să slăbești și să te menții, trebuie să adopți o dietă echilibrată și să te ții de ea. Nu poți să ții regim doar pentru a slăbi, iar apoi să renunți la el. Scopul este de a avea un stil de viață sănătos pe termen nelimitat. 
Dietă de slăbit cu rezultate rapide
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Urmând această dietă de slăbit, poți pierde cam 0,5 kg pe săptămână. Astfel, poți da jos în jur de 2 kg pe lună fără să apelezi la cure de slăbire „miraculoase”. De multe ori, acestea din urmă nu funcționează, deoarece persoanele în cauză încep să se îngrașe de îndată ce încheie regimul.

În acest articol, îți prezentăm o dietă de slăbit care susține pierderea în greutate rapidă, dar sănătoasă. Nu este vorba despre un regim strict, care să limiteze consumul anumitor grupe de alimente. Metoda de față constă într-o schimbare a dietei care asigură și necesarul de nutrienți al organismului.

Ideea de bază este să reduci numărul de calorii provenite din dulciuri și grăsimi prin intermediul așa-zisei „diete hipocalorice”.

Ce alimente sunt incluse în această dietă de slăbit?

Produse lactate

Produsele lactate sunt incluse într-o dietă de slăbit rapidă

Este important să consumi doar lactate cu un conținut mic de grăsimi, cum ar fi laptele sau iaurtul degresat.

Dacă vrei să servești băuturi vegetale, cum ar fi lapte de soia, lapte de migdale sau lapte de orez, caută sortimente bogate în calciu.

Fructe, legume și leguminoase

Dietă de slăbit bazată pe consumul de fructe și legume

Legumele nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă. Acestea trebuie servite zilnic ca garnitură la masa de prânz și ca fel principal la cină.

Câteva recomandări de legume pe care le poți adăuga în dietă sunt salata verde, roșiile, castraveții, morcovii, dovlecelul, ciupercile și legumele crucifere, precum broccoli și conopida.

Fructele trebuie să facă parte, de asemenea, din orice dietă. Este recomandat să consumi două – trei fructe pe zi, incluse în meniul de la micul dejun, prânz și cină.

În plus, fructele pot fi servite și ca gustare. Acestea reprezintă alegerea ideală atunci când ți se face foame între mese.

Alte categorii de alimente care trebuie menționate sunt cerealele și leguminoasele. Acestea oferă o doză considerabilă de energie. Prin urmare, este indicat să consumi un pumn de cereale sau leguminoase pe zi.

În ceea ce privește pastele, este bine să optezi pentru sortimentele din grâu întreg și să eviți produsele făinoase rafinate.

Te-ar putea interesa și:

3 cereale ce te ajută să slăbești

Proteine și grăsimi

Surse de proteine și grăsimi într-o dietă de slăbit

O dietă de slăbit rapidă și eficientă trebuie să includă și surse de proteine, cum ar fi ouăle, carnea și peștele. În ceea ce privește ouăle, trebuie să consumi cam trei – patru pe săptămână. De asemenea, este bine să optezi pentru carne albă. Nu consuma carne roșie mai des de două ori pe săptămână. 

Îți recomandăm să mărești consumul de pește pentru a reduce aportul de carne. Mănâncă pește de patru – cinci ori pe săptămână, alternând peștele alb cu cel gras. Grăsimile și uleiurile nu trebuie să depășească „doza” de două – trei linguri pe zi. Poți folosi uleiul la gătit sau în dressinguri.

Reducerea consumului de grăsimi și carne este esențială pentru scăderea aportului zilnic de calorii și pierderea rapidă în greutate.

Dietă de slăbit rapidă

Mic dejun sănătos într-o dietă de slăbit

Pentru a distribui aceste alimente pe tot parcursul zilei, trebuie să îți organizezi bine mesele. În acest fel, te poți asigura că servești toate alimentele propuse și că menții o dietă echilibrată.

  • La micul dejun, servește lactate, cum ar fi o cafea cu lapte degresat sau cereale. O altă opțiune ar fi pâine prăjită cu carne de curcan. Această combinație reprezintă o sursă excelentă de proteine și energie pentru a-ți începe ziua în forță.
  • Mai târziu, cam la mijlocul dimineții, servește o gustare cu fructe, precum doi kiwi, o banană sau o portocală. În acest fel, îți vei potoli foamea până la ora prânzului.
  • La prânz, consumă ca aperitiv legume, cereale și leguminoase, cum ar fi o supă sau un cartof copt. La felul principal, optează pentru o sursă de proteine săracă în grăsimi, precum carnea de pui și somonul la grătar.
  • Între prânz și cină, poți servi încă un fruct, la fel ca la mijlocul dimineții. Astfel, îți poți completa doza de fructe recomandată pentru consumul zilnic. Poți opta pentru un măr au o banană.
  • La sfârșitul zilei, urmează același tipar ca la prânz, însă cu porții mai mici. Servește o salată verde cu legume sau ciuperci la grătar cu o sursă de proteine, precum calcan sau merluciu sau chiar o omletă.

Încheie ziua cu un alt produs lactat, cum ar fi un pahar cu lapte cald sau un iaurt cu un procent redus de grăsimi.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.