600 de calorii pe zi - trucuri pentru a scăpa de ele - Doza de Sănătate
 

600 de calorii pe zi - trucuri pentru a scăpa de ele

Dacă vrei să slăbești, trebuie să te antrenezi foarte mult și să-ți reduci aportul zilnic de calorii—mai exact, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi.
600 de calorii pe zi - trucuri pentru a scăpa de ele
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Multe persoane vor să slăbească și sunt perfect conștiente de faptul că nu pot atinge acest obiectiv fără puțină disciplină și dedicare. Cheia este să ne reducem aportul zilnic de calorii și să ne antrenăm mult mai des, astfel încât să putem arde cel puțin 600 de calorii pe zi.

Pentru a slăbi treptat, fără a ne înfometa sau a urma o cură de slăbire foarte severă, avem la dispoziție numeroase variante.

De ce e bine să ardem 600 de calorii pe zi?

Arderea a 600 de calorii pe zi este un obiectiv rezonabil, pe care îl putem atinge depunând un efort minim. Există numeroase modalități prin care putem să ardem acest număr de calorii într-o singură zi. Multe metode dintre acestea pot fi puse în aplicare chiar și în casă sau la serviciu.

Pentru a arde 600 de calorii pe zi, avem la dispoziție o gamă variată de exerciții și trucuri. Dacă vom reuși să ardem cel puțin 3.500 de calorii pe săptămână, vom slăbi un kilogram, fără a fi nevoie să urmăm o cură de slăbire.

Desigur, pentru a-ți atinge obiectivul va trebui să adopți un stil de viață mai sănătos și să te antrenezi în mod regulat.

Cum putem arde 600 de calorii pe zi?

Dacă arzi 600 de calorii pe zi, vei scăpa de grăsimea abdominală

Nu este deloc greu să arzi 600 de calorii în fiecare zi. Nu trebuie decât să practici exerciții simple sau să efectuezi câteva activități zilnice într-un mod anume.

Pași pentru a arde 600 de calorii pe zi

 • Pasul 1: Arzi mai multe calorii atunci când stai în picioare decât atunci când stai jos. Din acest motiv, în situația în care trebuie să efectuezi o sarcină simplă, te sfătuim să faci acest lucru stând în picioare. Poate nu ți se pare ceva cu adevărat important, dar chiar arzi calorii dacă stai mult timp în picioare.
 • Pasul 2: Pentru a arde 600 de calorii pe zi, va trebui să adopți o rutină de exerciții. Însă cheia atingerii obiectivului tău este să crești intensitatea și durata exercițiilor pe care alegi să le practici. Dacă îți place să ieși la plimbare de 30 de minute zilnic, nu schimba durata, dar aleargă în loc să mergi normal. Astfel, în loc să arzi numai 100 de calorii, vei arde 200!
 • Pasul 3: Poți să arzi calorii fără să dedici timp special unei activități anume. Încearcă, de exemplu, să urci pe scări în loc să folosești liftul. Fă genuflexiuni în timp ce te speli pe dinți sau antrenează-te în timp ce-ți urmărești serialul favorit.
 • Pasul 4: Pe lângă a efectua mai multe exerciții cardiovasculare, va trebui să incluzi și exerciții cu greutăți în rutina ta zilnică. Acestea sunt mult mai solicitante. Exercițiile de forță te vor ajuta să-ți tonifiezi corpul și să arzi multe calorii.
 • Pasul 5: Și nu în ultimul rând, pentru a-ți obiectivul de a arde 600 de calorii pe zi, va trebui să practici un sport. Tenis, fotbal sau înot—nu are importanță ce alegi, atât timp cât îți place!

Exerciții tradiționale pentru a arde grăsime

Puțin jogging te ajută să arzi 600 de calorii pe zi

Practicarea următoarelor exerciții este metoda ideală de a arde cel puțin 600 de calorii în fiecare zi. Nu va fi nevoie să te deplasezi până la sală. Poți să practici exercițiile acasă, iar rezultatele dorite se vor vedea în câteva săptămâni.

 • Joggingul pe o bandă de alergat timp de o oră te ajută să arzi până la 675 de calorii.
 • Alergatul pe o bană de alergat timp de o oră te ajută să arzi până la 986 de calorii.
 • Săritul corzii timp de o oră te ajută să arzi până la 730 de calorii.
 • 20 de minute de abdomene te ajută să arzi până la 200 de calorii.
 • Mersul pe jos timp de o oră te ajută să arzi până la 200 de calorii.
 • Mersul cu bicicleta timp de 30 de minute pe zi te ajută să arzi peste 200 de calorii.

Și nu uita!

Pe lângă toate sfaturile pe care ți le-am prezentat, va trebui să adopți o dietă bogată în fructe, legume, cereale integrale și apă dacă vrei să arzi cel puțin 600 de calorii pe zi.

Dacă este posibil, te sfătuim să-ți reduci aportul caloric. Ai mare grijă, deoarece majoritatea dietelor includ alimente ce conțin mai multe calorii decât necesarul zilnic al unei persoane.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Burrup R., Tucker LA., Cheminant JDL., Bailey BW., Strength training and body composition in middle age women. J Sports Med Phys Fitness, 2018. 58 (1-2): 82-91.
 • Wewege M., Berg R., Ward RE., Keech A., The effects of high intensity interval training vs moderate intensity continuous training on body composition in overweight and obese adults: a systematic review and meta analysis. Obes Rev, 2017. 18 (6): 635-646.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.