Gelul de aloe vera congelat: beneficii incredibile - Doza de Sănătate
 

Gelul de aloe vera congelat: beneficii incredibile

Profită de toate beneficiile incredibile oferite de aloe vera. Învață cum să congelezi gelul plantei pentru a-l menține proaspăt. 
Gelul de aloe vera congelat: beneficii incredibile

Ultima actualizare: 21 ianuarie, 2019

Un lucru este sigur: aloe vera are nenumărate beneficii. Această plantă este ideală pentru îngrijirea pielii, dar ajută și la detoxifierea sistemului digestiv. Uneori, este necesar să folosim metode diferite pentru a valorifica toate proprietățile sale. Una dintre acestea constă în a congela gelul de aloe vera extras din frunzele plantei.

Sucul de aloe vera are o textură gelatinoasă, drept pentru care este greu de conservat în stare optimă. Astfel, congelarea devine cea mai bună soluție. Este un proces foarte simplu care oferă numeroase beneficii pentru îngrijirea pielii și a sănătății organismului.

De ce să congelezi gelul de aloe vera?

Gelul de aloe vera este un remediu natural eficient

Aloe vera are multe proprietăți benefice. Multe dintre ele încep să acționeze imediat. Totuși, dacă este expus la căldură, raze ultraviolete, vânt, praf sau alți factori dăunători, gelul își poate pierde eficiența. 

Tocmai de aceea este important să congelăm gelul de aloe vera. O altă metodă de conservare a acestui ingredient este depozitarea sa într-un borcan cu capac.

Cum să congelezi gelul de aloe vera?

 • Pentru început, trebuie să aduni câteva frunze de aloe vera.
 • Această plantă crește de două sau de trei ori pe an. Trebuie să culegi frunzele de la prima cultură din an
 • După ce ai strâns frunzele, taie stratul exterior cu un cuțit ascuțit. Ai grijă să nu pierzi gelul din interior.
 • Pune gelul într-un recipient de plastic. Cel mai bine este să folosești o tăviță pentru cuburi de gheață cu mai multe compartimente. Gelul va umple foarte bine acele spații și va căpăta o formă cubică.
 • Folosește gelul de la toate frunzele. La final, pune recipientul în congelator.
 • În acest fel, vei putea păstra gelul în stare intactă oricât de mult timp ai nevoie. 

Cum să folosești gelul de aloe vera congelat?

Gelul de aloe vera contribuie la îngrijirea pielii

Congelarea gelului de aloe vera oferă multe beneficii. În primul rând, acest produs își păstrează toate proprietățile și consistența originală. După ce l-ai ținut câteva zile în congelator, îl poți aplica foarte ușor. După doar câteva minute, își va recăpăta textura gelatinoasă.

Beneficiile plantei de aloe vera

Gelul de aloe vera este recomandat pentru tratarea arsurilor ușoare sau a celor solare. Acesta poate fi aplicat ca o cremă care ameliorează durerea și previne efectele negative ale arsurii.

 • Mai întâi, spală zona afectată.
 • Aplică apoi cu grijă gelul de aloe vera.

Acest tratament este recomandat și pentru tratarea varicelor. Aceste vene se inflamează ca urmare a hipertensiunii arteriale și creează o obstrucție care, la rândul său, crește tensiunea.

 • Datorită efectelor sale analgezice, aloe vera ajută la reducerea inflamațiilor asociate varicelor.

În plus, acest gel este un remediu bun pentru bășici, iritații sau ciuperci prezenți la nivelul picioarelor. În acest caz, este bine să îl aplici înainte de culcare, pentru ca picioarele să nu mai intre în contact cu alte suprafețe.

Gelul de aloe vera tratează acneea

Mai mult, gelul de aloe vera congelat tratează problemele pielii, printre care și acneea. Iată cum trebuie să procedezi:

 • Este indicat să ai mai multe porții pregătite pentru întreaga zi. În acest fel, vei putea aplica remediul atât dimineața, cât și seara.
 • Spală pielea cu apă călduță după 30 de minute de la aplicarea gelului.

Nu uita că acest produs poate fi folosit și ca o mască facială hidratantă extrem de eficientă.

Există numeroase rețete naturale pe bază de aloe vera, iar una dintre cele mai bune modalități de a te asigura că ai mereu o cantitate suficientă de gel la îndemână este congelarea acestuia. Este o soluție simplă care oferă numeroase beneficii. Încearc-o și tu!

Sursa imaginii reprezentative: © wikiHow.com

S-ar putea să te intereseze...
6 proprietăți ale plantei aloe vera
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
6 proprietăți ale plantei aloe vera

Există numeroase proprietăți ale plantei aloe vera datorită cărora merită să o avem mereu la îndemână. Tu știi care sunt acestea?