Cum să depozitezi gelul de aloe vera - Doza de Sănătate
 

Cum să depozitezi gelul de aloe vera

Dacă extragi gelul plantei de aloe vera la tine acasă, una dintre cele mai mari provocări constă în depozitarea eficientă a acestei substanțe. Știai că există modalități de a depozita gelul de aloe vera astfel încât să-i conservi toate proprietățile?
Cum să depozitezi gelul de aloe vera

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În ultimele decenii, planta de aloe vera a devenit foarte populară grație numeroaselor sale utilizări în cadrul medicinei alternative și al cosmeticii. Gelul de aloe vera conține nutrienți esențiali benefici atât pentru interiorul corpului, cât și pentru exteriorul acestuia. Află cum să depozitezi gelul de aloe vera după extragerea acestuia din frunze!

Foarte multe companii farmaceutice și producătoare de cosmetice includ gelul de aloe vera ca ingredient activ în produsele pe care le fabrică. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor preferă să utilizeze acest gel în formă naturală, deoarece numai așa pot profita de toate beneficiile sale.

Cel mai mare dezavantaj al tratamentelor cu gel de aloe vera în stare pură este faptul că, în general, nu putem să utilizăm tot produsul deodată. Din acest motiv, deseori suntem nevoiți să irosim mari cantități de gel de aloe vera.

Vestea bună este că poți să depozitezi gelul de aloe vera astfel încât să-i conservi toate proprietățile. În articolul de azi te invităm să descoperi câteva dintre aceste metode, pe care te sfătuim să le pui în aplicare atunci când vrei să extragi gelul unei plante de aloe vera.

Cum să depozitezi gelul de aloe vera cu miere

Cum depozitezi gelul de aloe vera cu miere

Grație conținutului ridicat de zaharuri naturale, mierea este un produs care nu expiră niciodată. Conținutul scăzut de apă este un alt ingredient-cheie ce mărește perioada de valabilitate a acestui produs, la fel cum se întâmplă și în cazul fructelor conservate în sirop.

Pentru a conserva gelul de aloe vera, nu ezita să utilizezi mierea, care este perfect compatibilă cu proprietățile acestei substanțe.

Instrucțiuni

 • După ce ai extras gelul de aloe vera din frunza plantei, spală-l pentru a îndepărta orice reziduuri.
 • Amestecă gelul cu o cantitate egală de miere.
 • Utilizează acest amestec pentru a prepara smoothie-uri, ceaiuri, măști pentru față și nu numai.

Cum să depozitezi gelul de aloe vera în congelator

Cum depozitezi gelul de aloe vera în tăvițe

Congelarea este o altă metodă interesantă ce te ajută să depozitezi gelul de aloe vera. Aplicând această metodă, vei conserva majoritatea beneficiilor active ale gelului. Mai mult, vei putea utiliza cubulețele de aloe vera obținute ca remediu de prim ajutor în situații de urgență.

Instrucțiuni

 • Alege o frunză de aloe vera de mărime potrivită.
 • Apoi, utilizând un cuțit ascuțit, secționează coaja exterioară a frunzei, evitând spinii.
 • Extrage pulpa gelatinoasă din interiorul frunzei cu o lingură. Toarnă pulpa într-o tavă pentru cuburi de gheață.
 • Poți să modelezi gelul cu ajutorul degetelor, astfel încât să încapă în formele tăvii.
 • Pune tava în congelator și scoate câte un cub de fiecare dată când ai nevoie.

Te sfătuim să citești și:

Aloe vera te ajută să slăbești!

Câteva trucuri

 • Pentru a prelungi viața gelului de aloe vera și a amplifica efectele sale, adaugă zeama unei jumătăți de lămâie verde în acesta. Picură puțină zeamă pe fiecare cub.
 • De asemenea, dacă vrei să tratezi probleme pielii, ale unghiilor sau ale părului, poți combina pulpa de aloe vera cu gelul dintr-o capsulă de vitamina E.

Cum să depozitezi gelul de aloe vera cu vitamina C

Cum depozitezi gelul de aloe vera în borcan de sticlă

Combinând gelul de aloe vera cu vitamina C, vei putea depozita această substanță în frigider pentru a aproximativ o lună de zile. Cel mai mare avantaj al acestei metode de conservare este faptul că vitamina C amplifică efectele naturale antioxidante și regenerative ale gelului de aloe vera.

Instrucțiuni

 • Secționează frunza de aloe vera la vârf și de-a lungul spinilor.
 • Înmoaie frunza secționată în apă pentru 24 de ore. Ai grijă să schimbi apa de două ori.
 • Acest proces te va ajuta să îndepărtezi reziduul gălbui, numit sabur, ce este toxic și irită pielea.
 • Extrage gelul de aloe vera cu o lingură.
 • Pune gelul într-un robot de bucătărie împreună cu o tabletă de vitamina C și o linguriță de ulei de germeni de grâu.
 • Procesează ingredientele timp de câteva secunde. Toarnă sucul obținut într-un borcan de sticlă.
 • Inițial, vei observa un strat spumos la suprafața lichidului, dar acesta va dispărea după câteva zile.
 • Închide capacul borcanului și depozitează-l în frigider.
 • Utilizează o cantitate mică de lichid pentru a prepara orice remediu dorești.

Cele trei metode de conservare pe care ți le-am prezentat în acest articol te ajută să prelungești viața gelului de aloe vera. Cu ajutorul lor, vei avea această substanță la îndemână oricând ai nevoie. Așadar, conservă gelul plantei de aloe vera chiar azi, astfel încât să nu-i irosești beneficiile incredibile.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.