Elimină acidul uric cu apă de anghinare cu lămâie - Doza de Sănătate
 

Elimină acidul uric cu apă de anghinare cu lămâie

Atât anghinarele, cât și lămâia au proprietăți diuretice și de curățare, ce țin sub control inflamațiile cauzate de acumularea de acid uric. În plus, aceste două ingrediente stimulează eliminarea acestei substanțe din corp.
Elimină acidul uric cu apă de anghinare cu lămâie
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Acidul uric este o substanță produsă de organism, rezultată în urma procesului de descompunere a purinelor din alimentele consumate. Celulele se suprasolicită să dizolve acest compus, transferându-l în sânge și susținând evacuarea sa prin intermediul rinichilor. Însă există și alimente care elimină acidul uric din articulații.

Rinichii filtrează sângele și elimină deșeurile prin urină. Însă atunci când acidul uric se acumulează în exces (fie pentru că este produs în exces, fie pentru că nu poate fi eliminat în totalitate), se declanșează o boală numită hiperuricemie.

Hiperuricemia generează un dezechilibru în ceea ce privește inflamația țesuturilor, cauzând în cele din urmă formarea unor cristale solide care afectează sănătatea rinichilor și a articulațiilor.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase produse naturale care susțin procesul de detoxificare a corpului și care pot elimina acidul uric. În articolul de azi îți prezentăm un tratament preparat cu anghinare și lămâie care elimină acidul uric. Aceste două ingrediente alcaline sunt foarte eficiente împotriva hiperuricemiei.

Nu ezita să încerci următorul remediu!

Apa de anghinare cu lămâie elimină acidul uric

Apa de anghinare cu lămâie este o băutură depurativă care a devenit populară în toată lumea datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă organismului.

În primul rând, aceasta este săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale. Astfel, apa de anghinare cu lămâie constituie un supliment alimentar care susține pierderea în greutate, reglând simultan nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Proprietățile digestive ale acestei băuturi sunt utile pentru a trata bolile inflamatorii, inclusiv pe cele ce cauzează acumularea acidului uric. Totodată, apa de anghinare cu lămâie conține antioxidanți puternici care încetinesc degradarea celulară și previn bolile cauzate de deteriorarea prematură a țesuturilor.

Beneficiile anghinarelor în ceea ce privește eliminarea acidului uric

Elimină acidul uric cu anghinare proaspete

Anghinarea reprezintă o legumă foarte sănătoasă, utilizată timp de secole datorită conținutului semnificativ de nutrienți esențiali. Aceasta este bogată în:

  • Vitamine (A, B și C)
  • Minerale (fosfor, fier, calciu, potasiu și magneziu)
  • Fibre dietetice
  • Carbohidrați
  • Proteine
  • Acizi grași esențiali

Toți acești nutrienți din componența anghinarelor au abilitatea de a dizolva compușii grași ce se acumulează la nivelul țesuturilor, optimizând funcția hepatică. Acizii organici din această legumă reduc prezența în organism a purinelor și contribuie la eliminarea lor de către rinichi.

Mai mult, anghinarele acționează ca un diuretic natural, stimulând producția urinei pentru a facilita eliminarea substanțelor nocive. Deoarece nu conțin decât 40 de calorii, ele pot fi incluse cu ușurință în orice dietă pentru slăbit și ne ajută să evităm problemele asociate metabolismului.

Lămâile te ajută să previi acumularea acidului uric

Lămâia elimină acidul uric

Lămâia este un fruct citric alcalin, utilizat timp de secole pentru a trata diverse boli. Conținutul său ridicat de vitamine, minerale și fibre naturale ajută la descompunerea purinelor și optimizează eliminarea acestora prin urină.

Acizii naturali ai lămâilor devin alcalini de îndată ce pătrund în organism, echilibrând pH-ul sângelui. Nutrienții din acest fruct susțin formarea carbonatului de calciu, un compus esențial pentru a neutraliza acidul uric.

Cum să prepari apa de anghinare cu lămâie ce elimină acidul uric

Elimină acidul uric cu remedii naturale cu anghinare

Nu trebuie să fii expert în gastronomie pentru a prepara această băutură medicinală cu anghinare și lămâie. Pur și simplu cumpără cele mai proaspete ingrediente pe care le găsești, astfel încât să fii sigur că acestea îți oferă beneficii medicinale.

Ingrediente

  • 2 anghinare de mărime medie
  • 1 l de apă
  • Zeama unei lămâi

Instrucțiuni

  • Mai întâi, taie anghinarele în mai multe bucăți și fierbe-le în apă până se înmoaie.
  • De îndată ce anghinarele sunt gata, adaugă zeama de lămâie și lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei.
  • Strecoară și toarnă lichidul într-un pahar. Servește băutura obținută cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă principală.
  • Urmează acest tratament detoxifiant ce elimină acidul uric timp de 2 săptămâni.
  • După ce organismul tău este complet curățat, bea apa de anghinare cu lămâie de 2-3 ori pe săptămână, ca măsură preventivă.

Consumul de apă de anghinare cu lămâie facilitează eliminarea acidului uric și combate obezitatea. Este esențial să îți limitezi aportul de alimente bogate în grăsimi și purine. În caz contrar, eficiența tratamentului va fi afectată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Maiuolo, J., Oppedisano, F., Gratteri, S., Muscoli, C., & Mollace, V. (2016). Regulation of uric acid metabolism and excretion. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2015.08.109
  • Álvarez-Lario, B., & Macarrón-Vicente, J. (2010). Uric acid and evolution. Rheumatology. https://doi.org/10.1093/rheumatology/keq204
  • Llorach, R., Espín, J. C., Tomás-Barberán, F. A., & Ferreres, F. (2002). Artichoke (Cynara scolymus L.) Byproducts as a potential source of health-promoting antioxidant phenolics. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf0200570
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.