Remediu natural pentru a elimina cristalele de acid uric - Doza de Sănătate
 

Remediu natural pentru a elimina cristalele de acid uric

În articolul de azi îți prezentăm un remediu natural simplu și eficient care te poate ajuta să elimini cristalele de acid uric.
Remediu natural pentru a elimina cristalele de acid uric

Ultima actualizare: 28 decembrie, 2018

Cristalele de acid uric se formează atunci când organismul este incapabil să elimine excesul de purine, însă astăzi îți prezentăm un remediu natural ce te poate ajuta să lupți împotriva acestei afecțiuni.

În general, cauza acestei probleme este constituită de o dietă bogată în carne roșie, organe și anșoa.

Treptat, purinele acumulate în exces se transformă în cristale de acid uric. În cele din urmă, aceste cristale sunt depozitate la nivelul articulațiilor, cauzând durere și inflamații.

Combină acest remediu naturale cu o dietă echilibrată și adoptă obiceiuri sănătoase și o rutină de exerciții, iar în curând se vor vedea efectele împotriva cristalelor de acid uric. Ia aminte!

Remediu natural pentru a elimina cristalele de acid uric

Printre altele, ghimbirul te ajuta sa elimini cristalele de acid uric

Ingrediente

 • 1 castravete
 • 1 tulpină de țelină
 • 198 g (7 uncii) de ghimbir
 • Zeama unei jumătăți de lămâie
 • 1 cană de apă

Aceste ingrediente naturale au proprietăți medicinale care pot combate cristalele de acid uric. Vrei să afli mai multe?

Beneficiile ingredientelor

 • Castravetele: Această legumă prezintă un efect diuretic și hidratant datorită căruia este un aliment ideal pentru a elimina excesul de acid uric din sânge. Castravetele este sărac în grăsimi și poate completa orice dietă sănătoasă. Pe lângă faptul că este delicios, acesta se potrivește de minune în salate și băuturi medicinale precum cea de mai jos.
 • Țelina: Țelina revigorează și hidratează organismul. Datorită aromei sale unice, această plantă poate fi inclusă în numeroase preparate. Poți să incluzi țelină în supe, salate și preparate din carne, dar și în sucuri medicinale precum cel pe care vrem să ți-l prezentăm astăzi. Reține că țelina are abilitatea de a reduce nivelul de colesterol „rău” și de a elimina excesul de acid uric. Această plantă curăță organismul, are un efect diuretic și stimulează ficatul și funcțiile acestuia. După cum bine vezi, nu strică să ai mereu la îndemână puțină țelină.
 • Ghimbirul: Așa cum am menționat în multe alte articole, această rădăcină medicinală este utilizată frecvent pentru a combate durerile și inflamațiile. Dar știai că ghimbirul te poate ajuta să tratezi guta și inflamațiile articulare? Conform unui studiu încheiat în luna ianuarie a anului 2010 și publicat în revista Food and Chemical Toxicology, ghimbirul este bogat într-un compus chimic numit 6-shogaol. Acest compus reduce inflamațiile cauzate de cristalele de acid uric. Așadar, dacă nu ai ghimbir proaspăt la îndemână, dă o fugă până la magazin și achiziționează-l pentru a putea prepara următorul remediu medicinal.
 • Apa: Tu câtă apă consumi de obicei într-o zi? Nu uita, pentru a putea combate acidul uric, trebuie să bei între 6 și 8 pahare zilnic. Este esențial să îți cureți organismul și să elimini toxinele nocive care te îmbolnăvesc.
 • Lămâia: Puține fructe prezintă un efect depurativ la fel de puternic și sunt la fel de eficiente pentru a elimina acidul uric. Datorită proprietăților sale alcaline, zeama de lămâie te ajută să reduci excesul de cristale de acid uric care s-a acumulat la nivelul articulațiilor tale. În plus, lămâile sunt bogate în vitamine și minerale, drept pentru care acestea reprezintă un aliat de nădejde pentru sănătatea ta.

Instrucțiuni

Urmatoarea bautura medicinala te ajuta sa iti reduci nivelul de acid uric
 • Începe prin a spăla castravetele, tulpina de țelină și ghimbirul.
 • Decojește și taie castravetele în bucățele suficient de mici pentru a încăpea într-un robot de bucătărie. Fă la fel cu țelina.
 • Stoarce zeama unei jumătăți de lămâie. Poți depozita cealaltă jumătate în frigider ca să o poți utiliza mai târziu.
 • Ai cele 198 g (7 uncii) de ghimbir la îndemână? Poți utiliza un cântar pentru a măsura cantitatea exactă.
 • Acum, pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și procesează-le. De îndată ce se lichefiază, adaugă apa și zeama de lămâie. Amestecă bine și, dacă vrei, adaugă câteva cubulețe de gheață. Astfel, vei putea savura băutura cu mai multă plăcere.
 • Când este indicat să bei acest remediu natural pentru a elimina cristalele de acid uric? Imediat după micul dejun. În acest mod, remediul îți va promova digestia și îți va curăța mai ușor organismul de cristalele de acid uric depuse la nivelul articulațiilor. Mai mult, acest remediu îți va optimiza funcția hepatică, reducând astfel inflamațiile articulare.
 • Ideal, ar trebui să consumi acest remediu timp de o săptămână, să te odihnești pentru 4 zile și apoi să îl iei de la capăt. Consumă această băutură în mod regulat și pentru a reduce excesul de colesterol. Rezultatele se vor vedea data viitoare când te supui unui control medical!

Aplică acest remediu natural care îți pot ajuta organismul să elimine cristalele de acid uric.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • So, A., & Thorens, B. (2010). Uric acid transport and disease. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI42344
 • Hainer, B. L., Matheson, E., & Travis Wilkes, R. (2014). Diagnosis, treatment, and prevention of gout. American Family Physician.
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.