Reducerea nivelului de acid uric posibilă cu 4 alimente
 

Reducerea nivelului de acid uric posibilă cu 4 alimente

Este foarte important să consumăm alimente care pot contribui la reducerea producției de acid uric. Totodată, trebuie să ne asigurăm că evităm alimentele care favorizează acumularea acestei substanțe.
Reducerea nivelului de acid uric posibilă cu 4 alimente

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Ai un nivel ridicat de acid uric? Articulațiile ți se inflamează și te dor? Dacă răspunsul tău la aceste întrebări este da, te sfătuim să-ți faci programare la medic și să-ți schimbi dieta. Dar nu-i așa că vrei să afli și ce alimente pot contribui la reducerea nivelului de acid uric? Citește în continuare și ia aminte!

Alimente care pot contribui la reducerea nivelului de acid uric

Picioare afectate de acid uric

Uneori nu ne este ușor să mâncăm sănătos. Devenim adepții anumitor obiceiuri alimentare nocive și ne neglijăm sănătatea, îmbolnăvindu-ne.

De ce se formează acidul uric în corp? Reține că organismul uman poate transforma alimentele ingerate (cele procesate, anșoa, carnea, ficățeii, sucurile îndulcite și nu numai) în acid uric.

Odată ce pătrund în corp, aceste alimente se transformă în cristale. Cristalele de acid uric sunt eliberate în sânge de rinichi. Acestea ajung în vasele de sânge, la nivelul cărora provoacă inflamații și dureri.

O caracteristică a nivelului ridicat de acid uric în organism este inflamarea degetului mare de la picior, a mâinilor și a genunchilor. Durerea poate să pară suportabilă la început, dar, de cele mai multe ori, ea se agravează pe parcurs.

Trebuie să ții cont de sfaturile medicului și să iei medicamentele recomandate. Totodată, fii atent și la ce mănânci pentru a putea ameliora simptomele experimentate. De ce nu încerci? Include în dietă câteva din alimentele de mai jos și vei vedea rezultatele.

1. Anghinare

Anghinare contribuind la reducerea nivelului de acid uric

Anghinarea este cea mai bună legumă care poate contribui la reducerea nivelului de acid uric. Asta se datorează proprietăților ei diuretice, care ajută organismul să elimine toxinele și să prevină retenția de apă.

În plus, anghinarea conține foarte multe minerale, vitamine și antioxidanți. Este bogată în fibre, proteine și acizi grași.

Pentru a beneficia de toate proprietățile ei, cel mai bine este să consumi anghinare fierte. Cu ajutorul lor poți prepara o supă delicioasă. Servește-o cu un strop de ulei de măsline și oțet de mere.

2. Ceapă

Ceapă contra acidului uric

Nu uita să mănânci și ceapă cât mai des. Strămoșii noștri o considerau un leac potrivit pentru multe boli. Ceapa este eficientă pentru reducerea nivelului acidului uric și al glicemiei. Este utilă și pentru scăderea valorii trigliceridelor.

Nu știi cum trebuie folosită pentru a obține cele mai bune rezultate? Ia două cepe de mărime potrivită, curăță-le, taie-le și apoi fierbe-le. Atunci când devin transparente, ia-le de pe foc și strcoară-le. Pune deoparte apa în care au fiert, pentru a o consuma cu zeamă de lămâie pe tot parcursul zilei.

3. Dovleac

Dovleacul este util pentru a elimina acidul uric

Ce părere ai despre dovleac? Nu-i așa că este foarte gustos și sănătos?

Dovleacul are proprietăți diuretice puternice care pot elimina acidul uric prin creșterea cantității de urină. În acest mod organismul, scapă de toxinele dăunătoare.

Încearcă să-l prepari respectând rețeta prezentată în subpunctul anterior. Nu uita de semințe. Sunt o gustare minunată și au aceleași proprietăți care combat acumularea acidului uric.

4. Țelină

Suc verde eficient contra acidului uric

Țelina are proprietăți deosebite pentru organism. Această legumă gustoasă face minuni în orice rețetă o incluzi.

Țelina curăță sângele, eliminând astfel acidul uric în mod natural. Ea acționează și ca un agent de detoxifiere și te ajută să slăbești. Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile țelinei, fierbe-o în apă.

4. Morcovi

Suc de morcovi util contra acidului uric

Morcovii sunt și ei aliați de nădejde când vine vorba de reducerea nivelului de acid uric. Aceștia dau gust oricărei rețete și luptă pentru eliminarea cristalelor care formează acidul uric.

Poți să-i cunsumi sub formă de suc sau cruzi. Încearcă să-i combini cu sfeclă roșie, procesându-i cu ajutorul unui blender sau storcător.

Nu uita!

  • Ține cont și de faptul că alimentele procesate, carnea de vânat, berea, anșoa, sardinele sau alți pești oceanici cresc nivelul de acid uric.
  • Fă mișcare în fiecare zi și vei simți diferența.
  • Urmează întotdeauna sfaturile medicului, precum și regimul și tratamentul prescrise de acesta.
  • Consumă fructe benefice precum citricele (în special grepfrutul) sau cireșele. Acestea sunt bogate în vitamina C, un element care combate problemele descrise în acest articol.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Panahi Y, Kianpour P, Mohtashami R, Atkin SL, Butler AE, Jafari R, Badeli R, Sahebkar A. Efficacy of artichoke leaf extract in non-alcoholic fatty liver disease: A pilot double-blind randomized controlled trial. Phytother Res. 2018 Jul;32(7):1382-1387. doi: 10.1002/ptr.6073. Epub 2018 Mar 9. PMID: 29520889.
  • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
  • Beyl RN Jr, Hughes L, Morgan S. Update on Importance of Diet in Gout. Am J Med. 2016 Nov;129(11):1153-1158. doi: 10.1016/j.amjmed.2016.06.040. Epub 2016 Jul 22. PMID: 27452679.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.