
p>Rădăcina de maca, mai puțin cunoscută până acum, începe să devină din ce în ce mai populară în rândul femeilor. Motivul este unul întemeiat, deoarece acest ingredient tratează simptomele menopauzei și ale premenopauzei.
Guta este cauzată de o acumulare a unei cantități mari de acid uric la nivelul articulațiilor și afectează, în general, persoanele mai în vârstă.
Guta este o afecțiune a articulațiilor ce provoacă dureri intense și inflamații. Această boală afectează cel mai adesea degetul mare de la picior, deși poate ataca și alte părți ale corpului. În acest articol îți vom prezenta simptomele afecțiunii, precum și câteva tratamente pentru gută.
Guta este cauzată de o acumulare a unei cantități mari de acid uric la nivelul articulațiilor și afectează, în general, persoanele mai în vârstă. Citește mai departe pentru a descoperi câteva informații utile privind această boală.
Guta provoacă dureri intense în regiunea articulațiilor afectate, dar și inflamații și înroșirea pielii din acea regiune. Deseori bolnavii pot face și o febră ușoară.
Atunci când o persoană suferă de gută pentru perioade foarte lungi de timp, pot apărea așa numitele tofusuri (noduli tari alcătuiți din acidul uric ce s-a depus în zona din jurul articulației).
Îți recomandăm și:
Guta și acidul uric – un tratament naturist
Cel mai recomandat tratament pentru a ameliora simptomele gutei este să-ți ridici cu mare grijă articulația afectată, fără însă a forța această mișcare.
Unul dintre cele mai simple tratamente pentru gută sunt compresele reci. Aplică gheață pe zona afectată pentru zece minute. Cu acest tratament destul de simplu, atât inflamația cât și durerea vor fi ameliorate.
În plus, este important să bei destulă apă și să consumi alimente sănătoase. Kilogramele în plus sunt foarte dăunătoare pentru articulațiile afectate.
În urma unui control medical, este posibil ca medicul să îți recomande niște antiinflamatoare ce pot reduce inflamația și controla durerea. Astfel de medicamente pot fi prescrise numai de către un medic și nu trebuie luate sub nicio formă pe cont propriu, deoarece pot cauza efecte secundare nedorite.
Și nu uita: persoanele predispuse la gută trebuie să evite carnea roșie, fructele de mare, măruntaiele, ciorbele concentrate, drojdia (atât în bere cât și în produsele de patiserie) și alcoolul, dar și orice alt aliment ce poate crește producția de acid uric a organismului.
Citește și:
Cei care suferă de gută ar trebui să consume următoarele alimente:
Alimente cum ar fi carnea albă, cerealele integrale sau boabele cu semințe, băuturile carbogazoase, sparanghelul, spanacul și ciupercile ar trebui să fie servite cu moderație, iar consumul lor în exces trebuie evitat cu orice preț.
După cum poți vedea, este destul de ușor să ții guta sub control. Nu trebuie decât să adopți câteva obiceiuri sănătoase, iar starea ta se va îmbunătăți considerabil.