Băutura ce reglează nivelul de colesterol - Doza de Sănătate
 

Băutura ce reglează nivelul de colesterol

Atunci când nivelul colesterolului rău din sânge depățește un anumit prag, este necesar să schimbi dieta alimentară astfel încât să arzi grăsimile acumulate in organism.
Băutura ce reglează nivelul de colesterol
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Nivelul de colesterol din sânge poate varia în funcție de o serie de factori. Când acesta se află in limite normale, ajută organismul să-și îndeplinească funcțiile, fără a crea probleme. Din păcate, multe persoane depășesc o anumită „doza” zilnică recomandată, fapt ce duce la acumularea sa în artere.

Atunci când colesterolul rău se acumulează în sânge, crește riscul de blocare a arterelor și de dezvoltare a unor afecțiuni cardiovasculare. Iată cum poți să ții sub control nivelul de colesterol și să arzi grăsimi. 

Dacă ai fost diagnosticat cu un nivel ridicat de colesterol rău, este important să începi să-ți schimbi imediat dieta alimentară, reducând consumul de grăsimi și de alimente bogate în colesterol.

O alimentație sănătoasă este esențială pentru reducerea nivelului de colesterol și a riscurilor asociate acestei probleme.

Din fericire, pe lângă schimbările de ordin alimentar, există și alte metode de a scădea colesterolul și de a stimula arderea grăsimilor și, implicit, pierderea în greutate.

Care sunt beneficiile acestei băuturi naturale?

Băutură care reduce nivelul de colesterol

În articolul de azi îți prezentăm o băutură preparată din lămâie și pătrunjel – două ingrediente care, așa cum știi deja, au proprietăți excelente pentru menținerea sănătății. Printre altele, ele te ajuta să ții sub control nivelul de colesterol și să arzi grăsimi.

Beneficiile pătrunjelului

Pătrunjelul este o plantă erbacee folosită în bucătăriile din întreaga lume, fiind extrem de versatilă și putând fi inclusă în nenumărate rețete.

Pe lângă utilizările sale culinare, pătrunjelul este popular și datorită proprietăților diuretice și a abilității sale de a elimina excesul de apă și toxine din organism.

Principalele beneficii ale pătrunjelului se datorează conținutului său bogat de uleiuri esențiale și flavanoide, ce oferă beneficii atât la nivel intern, cât și extern.

În plus, pătrunjelul conține cantități considerabile de vitamina C, A și K, acestea fiind esențiale pentru a avea un sistem imunitar puternic care să îți apere organismul de infecții și boli.

Consumul regulat de pătrunjel ajută la eliminarea toxinelor din sânge, scade nivelul de colesterol rău și stimulează circulația. Acest ingredient este un agent extrem de puternic ce ajută la îmbunătățirea sănătății vaselor sanguine și la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

Beneficiile lămâii

Lămâia scade nivelul de colesterol

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, antioxidanți și uleiuri esențiale, lămâia curăță arterele și reduce colesterolul.

Lămâia împiedică aderarea colesterolului la pereții arterelor și stimulează eliminarea tuturor substanțelor nocive din aceste vase de sânge, prevenind problemele de circulație.

Antioxidanții din lămâie luptă împotriva radicalilor liberi, eliminând lichidele și toxinele acumulate în organism, ce îți pot afecta negativ sănătatea. Mai mult, consumul regulat de lămâie te ajută să arzi grăsimi și să slăbești.

Cum se prepară această băutură care scade nivelul de colesterol?

Atunci când combini beneficiile pătrunjelului și ale lămâii, obții o băutură puternică ce ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și la tratarea bolilor.

În plus, consumată în mod regulat, această băutură stimulează pierderea în greutate, combate retenția de apă, îmbunătățește sănătatea rinichilor și previne îmbătrânirea prematură cauzată de acțiunea radicalilor liberi.

Ingrediente

 • 1,5 litri de apă
 • 3 legături de pătrunjel
 • 1 kg de lămâi
 • Un praf de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

 • Încearcă să cumperi lămâi ecologice pentru a te asigura că acestea nu conțin urme de pesticide și chimicale. Este bine să le speli cu apă amestecată cu bicarbonat de sodiu pentru a le dezinfecta în profunzime.
 • După ce ai spălat lămâile, taie-le felii și pune-le deoparte.
 • Dă apa în clocot. Adaugă lămâile și pătrunjelul tocat și lasă amestecul să se răcească.
 • Pune amestecul într-un recipient, acoperă-l cu un capac închis etanș și depozitează-l în frigider.
 • Bea în jur de 100 ml din această băutură în fiecare zi.

Este indicat să bei acest remediu dimineața pentru a te bucura de avantajele sale pe tot parcursul zilei. Pentru rezultate mai bune, încearcă să bei acest amestec în mod regulat, până observi o scădere a nivelului de colesterol.

Nu uita că efectele sale depind și de dieta și de stilul de viață pe care le adopți. Încearcă să renunți la obiceiurile dăunătoare care influențează în mod negativ nivelul de colesterol, cum ar fi consumul de alcool, fumatul și sedentarismul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Arber, A. (1986). Herbáis, Their origin and evolution. A chapter in the history of botany, 1470-1670. Cambridge: Cambridge UP.
 • Berdonces, J.L. (1998). Gran enciclopedia de las plantas medicinales: el dioscórides del tercer milenio. Madrid: Tikal.
 • Vanaclocha, B., & Cañigueral, S. (2003). Fitoterapia: vademecum de prescripción. Barcelona: Masson.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.