
p>Există multe persoane care nu se iubesc, dar rămân împreună. Aceste persoane nu sunt fericite și nu ajung să-și trăiască viața așa cum ar dori cu adevărat. În cele ce urmează, vom studia mai îndeaproape relațiile fără dragoste, ce sunt mult…
Ca să îi faci pe cei din jurul tău să te placă, trebuie în primul rând să nu te prefaci că ești altcineva. Mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.
Fiecare dintre noi este o ființă socială, care simte nevoia să fie plăcută de cei din jurul său. Citește articolul nostru și câștigă simpatia celorlalți cu câteva trucuri dovedite științific!
Creierul uman este programat să stabilească legături cu alte persoane din mai multe motive. Nevoia de a supraviețui nu este singurul factor important. Tânjim după emoții pozitive care să ne ajute să creștem, să ne alunge fricile și să ne permită să învățăm în fiecare zi.
Cu siguranță știi că nu este mereu ușor să câștigi simpatia celorlalți și să stabilești legături cu aceștia. Câteodată ne izolăm în singurătate și nu dezvoltăm abilitățile sociale necesare pentru a iniția noi relații romantice sau de prietenie.
Câștigă simpatia celorlalți cu 9 trucuri explicate în articolul nostru. Eficiența lor a fost dovedită științific. Optează pentru sfaturile care se pretează cel mai bine personalității tale și nu uita că trebuie mereu să fii tu însuți.
Evită să comiți această greșeală. Încearcă să nu cazi în capcana de a lăuda pe cineva atât de mult încât să începi să îi atribui calități inventate doar ca să pari mai prietenos. Acest demers este sortit eșecului.
Citește și:
Când vine vorba de a oferi complimente, trebuie să fii subtil. Câteodată „mai puțin înseamnă mai mult”. Această idee este susținută de teoria profitului și a pierderilor în atracția interpersonală.
Complimentele sunt considerate a fi valoroase doar dacă sunt oferite din când în când și la momentul potrivit. Dacă le oferi în exces, credibilitatea ta va fi pusă la îndoială și nu vei câștiga simpatia celorlalți.
Fără îndoială și tu ai observat acest comportament. Atunci când un anumit individ pune accentul pe cât de neglijent, neîndemânatic sau uituc este, acesta reușește să stabilească un anumit raport de intimitate cu oamenii care îl înconjoară.
Este foarte ușor să ne identificăm cu acest comportament. Persoanele „imperfecte” într-o anumită măsură par a fi „mai umane”. Reușim să empatizăm aproape instantaneu cu acestea.
Numeroase experimente au dovedit această realitate. Cineva care își scapă cana de cafea atunci când intră într-o încăpere, care se împiedică sau care spune ceva greșit în mod frecvent va fi mai plăcut decât un individ aparent infailibil.
Ca să câștigi simpatia celorlalți, ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci este să invadezi spațiul personal al acestora. Nu te „lipi” de nimeni într-un mod excesiv. În caz contrar, riști să creezi disconfort și să fii respins.
Trebuie să înveți să fii intuitiv. Cu toții avem o anumită imagine de sine. Dacă ceilalți te tratează de parcă ai fi o persoană diferită de cea pe care o consideri că ești, îi vei respinge, nu-i așa?
Dacă cel din fața ta este sigur pe sine, curajos și extrovertit, nu-l face să aibă impresia că îl vezi drept cineva timid și hipersensibil. Fii deștept, observă și aplică celebra teorie a autovalidării.
Te sfătuim să citești și:
Un prieten bun are următoarele 7 trăsături
Creează un spațiu adecvat pentru comunicare. Lasă-i pe ceilalți să vorbească despre ei înșiși și fii receptiv. Arată că ești interesat de ce au să-ți spună.
Universitatea Harvard a publicat un studiu interesant cu privire la acest comportament. Regiunile creierului asociate cu motivația și sentimentul de recompensă sunt activate atunci când împărtășești informații despre tine. Din punct de vedere emoțional, este benefic să fii deschis și să asculți.
Acest truc nu presupune să îți neglijezi personalitatea și să imiți pe altcineva. Nu trebuie să depui chiar atât de mult efort.
Există vreo modalitate mai bună de a stabili o legătură cu o altă persoană? Când ești deschis cu alții, construiești un fundament intim necesar pentru a avea legături emoționale cu ei. Acest fundament este esențial pentru a consolida orice relație.
Trebuie din nou să subliniem faptul că, pentru a câștiga simpatia celorlalți, nu este nevoie să te prefaci sau să îți ascunzi personalitatea. Ca să fii plăcut, este suficient să manifești interes pentru lucrurile care o definesc pe persoana din fața ta.
Vrei să afli mai multe? Citește:
Cercetătorii au denumit acest aspect drept „axa triadică”. Cu cât ai mai mulți prieteni în comun cu un anumit individ, cu atât vă cresc șansele de a vă împrieteni. Urmează aceste trucuri și câștigă simpatia celorlalți în mod eficient.
Emoțiile pozitive sunt foarte puternice. Un zâmbet sau un surâs ne poate ușura sufletul, generând emoții pozitive sau chiar iubire.
Nu uita, dacă vrei să câștigi simpatia celorlalți, nu vorbi doar despre problemele și fricile tale. Nu permite norilor tăi întunecați să îi deprime pe cei din jur. Practică arta emoțiilor contagioase, aceasta având mereu succes. Fă-l pe cel pe care vrei să îl impresionezi să râdă și să vadă că știi cum să profiți de fiecare moment la maxim.
Emoțiile sunt puternice când vine vorba de a forma legături. Generează energie pozitivă, transformă greutățile în lucruri ușoare. Urmează aceste trucuri, învață să comunici din suflet și câștigă astfel simpatia celorlalți!