Cum să menții o relație de cuplu - Doza de Sănătate
 

Cum să menții o relație de cuplu

Una dintre cele mai bune strategii pentru a proteja o relație de cuplu este să îți menții individualitatea. Ieși în oraș cu prietenii, implică-te în diverse activități pe cont propriu. În acest mod, vei fi mereu tu însuți și vei avea mai multe de împărtășit celorlalți.
Cum să menții o relație de cuplu

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În zilele noastre, nu este ușor să menții o relație de cuplu. Viața de familie devine din ce în ce mai complexă, iar serviciul ne ocupă mai tot timpul. În plus, există diferențe mari între modul în care am fost crescuți și persoanele care suntem azi, între ceea ce ne-am dorit de la viață și ceea ce am obținut.

Fiecare zi reprezintă o provocare și o oportunitate de a crește atât pe plan individual, cât și împreună cu partenerul nostru de viață. Nu există două cupluri identice, dar majoritatea oamenilor își doresc un cămin fericit și libertatea de a fi ei înșiși—adică să aibă un spațiu în care să nu fie nevoiți să joace un rol.

Însă, pe lângă o viață de zi cu zi liniștită, cele două persoane care se află într-o relație de cuplu trebuie să își acorde atenție reciprocă. Fiecare partener trebuie să simtă că este o prioritate pentru celălalt.

Acest aspect este atât de important încât cineva poate să dedice ore sau chiar zile întregi pentru a-i pregăti partenerului său o surpriză. Obiectivul este simplu: să îl facă pe acesta să se simtă special.

În ciuda treburilor zilnice, a obligațiilor și a responsabilităților, un asemenea gest ne spune: „Mă gândesc la tine pentru că nimic și nimeni nu este mai important în viața mea”.

Știm că nu este ușor să îți rezolvi sarcinile de zi cu zi și simultan să acorzi suficientă atenție partenerului tău, drept pentru care în articolul de azi îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să menții o relație de cuplă fericită.

5 sfaturi ca să menții o relație de cuplu

1. Vorbiți față în față, nu la telefon

Tineri îndrăgostiți

Acest aspect pare evident, dar mulți dintre noi îi subestimăm importanța. Nu este vorba doar de a discuta despre probleme casnice și chestiuni de rutină. Ceea ce te sfătuim să faci este să discuți cu partenerul tău despre problemele care vă îngrijorează sau despre lucrurile care vă fac fericiți.

Fiecare dintre voi trebuie să știe care este poziția celuilalt. Cel mai bun mod de a afla această informație este să purtați o conversație. Nu aștepta ocazii speciale. Cina sau prânzul sunt momente ideale. De fapt, puteți discuta oricând.

Dar nu uita să îți închizi telefonul mobil și să îți utilizezi toate cele cinci simțuri pentru a-ți putea asculta partenerul și a-l înțelege. Urmând acest sfat, vă va fi mult mai ușor să comunicați unul cu celălalt și veți avea o relație de cuplu de succes.

2. Începeți din nou să vă sărutați

Cu un simplu sărut poți transmite mesaje complexe fără a rosti un singur cuvânt. Buzele tale te ajută să stabilești un raport intim cu partenerul tău. Din păcate, pe măsură ce timpul trece, partenerii tind să uite acest aspect.

Drept consecință, ne lipsim de momente prețioase de intimitate. Sărutul marchează debutul unui raport sexual, ceva esențial ca să menții o relație de cuplu. Asemenea unui sărut, sexul reprezintă un dialog adânc bazat pe plăcere. Ce altceva ar putea fi mai benefic pentru relația voastră?

3. Faceți lucruri împreună

Cum să menții o relație de cuplu fericită

Ideal ar fi să adoptați un hobby nou, care vă interesează pe amândoi. Procesul de învățare și descoperire vă va amuza și apropia. De asemenea, acest truc vă va ajuta să scăpați de rutină și obligații. În absența acestora, te vei simți mai liber, mai dornic să încerci lucruri noi.

Astfel, partenerul tău se va simți mai bine în preajma ta deoarece vei fi mai optimist și vei emana pozitivitate. Practic, vei fi în stare să oferi tot ceea ce ai mai bun de oferit. O relație de cuplu benefică presupune ca partenerii să aibă interese comune.

4. Nu vă neglijați viețile personale

Fată care citește despre cum să menții o relație de cuplu

A fi într-o relație de cuplu înseamnă să îți împarți viața cu ființa iubită, dar și să iei măsurile necesare pentru a te dezvolta ca persoană. Ce înseamnă asta? Mai exact, trebuie să fii tu însuți.

Continuă să te implici în activitățile tale favorite și să îți îngrijești relațiile de prietenie. Ieși în oraș cu prietenii tăi, fără însă a-ți lua și partenerul. Este important să eviți acel sentiment straniu de a nu ști care sunt limitele relației tale de cuplu. Când începi să te simți astfel, relația începe să se destrame.

Un element esențial ca să menții o relație de cuplu este să ai ceva de împărtășit atunci când te întorci acasă. O conversație poate să dea în alta. Relația voastră va deveni mai fluidă și liberă, iar tu și partenerul tău vă veți simți mai bine împreună.

5. Fii atent la detalii

În general, iei în considerare doar latura utilă și practică a vieții. Începi să amâni lucrurile care te ajută să progresezi, ceea ce este o greșeală. Nu este nevoie să îi oferi partenerului tău daruri scumpe. Poți să îi scrii o scrisoare sau o poezie, să culegi niște flori sau să confecționezi un dar cu propriile tale mâini.

Cel mai important aspect este ca partenerul tău să primească următorul mesaj: „Fac asta pentru că vreau să fii fericit”. Deși pare greu de crezut, sacrificându-ți timpul de dragul iubirii, oferi un dar extrem de valoros.

Obiectivul tău este să ai o comunicare mai bună cu partenerul tău și să menții o relație de cuplu autentică. Nu uita niciodată cine ești cu adevărat, deoarece nu poți iubi pe cineva decât oferindu-i sinceritate și atenție.

Dacă nu reușești să faci asta, vei fi cuprins de genul de gânduri negative care pot sabota orice relație de cuplu, chiar dacă nu sunt niciodată rostite cu voce tare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Healthline.com 13 Steps to Achieving Total Self-Love [Online] Available at: www.healthline.com/health/13-self-love-habits-every-woman-needs-to-have
  • Healthline.com Forget the Flowers: 19 Ways to Show Your S.O. Love Without the Gifts [Online] Available at: www.healthline.com/health/ideas-for-showing-love-on-valentines-day-without-gifts

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.