Subiecte de conversație fundamentale într-o relație - Doza de Sănătate
 

Subiecte de conversație fundamentale într-o relație

Într-o relație de cuplu, niciun subiect de conversație nu ar trebui să fie tabu. Este esențial ca cei doi parteneri să aibă obiective comune, pe care să încerce să le atingă împreună de pe o zi pe alta.
Subiecte de conversație fundamentale într-o relație
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Există numeroase subiecte de conversație pe care tu și partenerul tău de viață ar trebui să le abordați în fiecare zi. Multe persoane au impresia că cel mai bine este ca un cuplu să discute numai despre lucruri plăcute, dar această concepție este eronată.

Când ești într-o relație de cuplu, este indicat să abordezi anumite subiecte de conversație cât mai frecvent posibil. Dragostea nu poate supraviețui fără onestitate. Dacă vrei să construiești o legătură durabilă cu partenerul tău, trebuie să fii dispus să discuți liber cu acesta despre diverse aspecte ale vieții voastre.

În articolul de azi te invităm să descoperi șase subiecte de conversație pe care tu și partenerul tău ar trebui să le abordați zilnic.

6 subiecte de conversație de neevitat într-o relație de cuplu

1. Viitorul vostru împreună

Subiecte de conversație despre viitorul cuplului

Unul dintre cele mai importante subiecte de conversație pe care trebuie să le abordezi împreună cu partenerul tău este relația voastră pe termen lung și așteptările voastre pentru viitor. Nu ezitați să discutați despre următoarele:

  • Viața voastră
  • Lucrurile pe care vreți să le faceți
  • Obiectivele voastre pe termen lung
  • Visurile voastre

Este minunat atunci când partenerii pot vizualiza un viitor împreună și se străduiesc din răsputeri să-și atingă obiectivele. Puteți fi spontani, dar este important să aveți o viziune comună și clară.

Discuțiile despre viitor sunt benefice atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău. Întreabă-l pe acesta unde se vede peste zece ani sau dacă simte că veți fi împreună chiar și la vârsta de 80 de ani. Astfel, vei avea o viziune mai clară asupra viitorului vostru împreună și te vei apropia mai mult de el sau ea.

2. Problemele de familie

Și problemele de familie intră în categoria subiectelor de conversație care trebuie abordate zilnic într-o relație. Poate fi vorba atât de familia ta, cât și de cea a partenerului tău.

Inițial, aceste conversații vor fi oarecum stânjenitoare. De pildă, vei ezita să-i povestești partenerului tău despre cearta pe care tocmai ai avut-o cu mama ta. Însă punându-vă amândoi capul la contribuție, este posibil ca soluția salvatoare să fie descoperită mult mai repede.

Nu uita, un partener potrivit va fi bucuros să-ți dea o mână de ajutor. Așadar, nu trebuie să eziți să fii deschis cu acesta. Comunicându-ți fricile și sentimentele, situația va începe să pară mult mai puțin gravă.

De asemenea, vorbește cu partenerul tău despre prietenii și familia lui și toate celelalte persoane din viața sa. Încearcă să întreții conversații lungi cu el despre lucruri care îl pasionează și îi ocupă timpul liber. Vorbind despre hobbyurile partenerului tău, acesta va vedea că viața lui te interesează cu adevărat.

3. Sănătatea

Subiecte de conversație plăcute în cuplu

Dacă ești bolnav, dacă ceva te îngrijorează sau dacă trebuie să iei o decizie importantă cu privire la sănătatea ta, este esențial să-ți împărtășești grijile și dilemele cu partenerul tău.

Unul dintre ingredientele cheie pentru a avea o relație de succes este ca ambii parteneri să se susțină reciproc atât în momentele de fericire, cât și în cele sumbre. Însă acest lucru este imposibil dacă nu comunicați deschis unul cu celălalt.

În plus, partenerul tău se va bucura văzând că iei în calcul opinia sa atunci când vine vorba de o decizie importantă.

4. Banii

Deciziile financiare care îi privesc pe ambii parteneri reprezintă subiecte de conversație ce trebuie abordate în prealabil de aceștia. Nu are importanță dacă vrei să faci o investiție care v-ar putea aduce câștiguri amândurora. Din contră, partenerul tău are dreptul să știe că vrei să cheltuiești o anumită sumă de bani înainte să efectuezi tranzacția.

Privește lucrurile astfel: nu ai vrea ca cineva să ia o decizie importantă care te privești și pe tine fără a te consulta mai întâi, nu-i așa? De asemenea, luând decizii financiare (și nu numai) împreună, tu și partenerul tău veți simți ca sunteți o echipă. Acest lucru vă va întări legătura.

5. Sexualitatea

Subiecte de conversație despre sexualitate în cuplu

Trebuie să te obișnuiești ca tu și partenerul tău să abordați subiecte de conversație referitoare la tot ce se întâmplă în dormitor. Sexul nu trebuie să fie un subiect tabu într-o relație de cuplu.

Pentru a avea o viață sexuală împlinită, trebuie să-i comunici deschis partenerului tot ceea ce-ți place și ce nu-ți place în materie de sex. Desigur, acest tip de subiect nu poate fi abordat oricând și oriunde.

Însă, dacă aveți suficientă încredere unul în celălalt, nu ar trebui să fie greu să găsiți un moment oportun pentru a discuta despre viața voastră sexuală și despre cum o puteți îmbunătăți.

6. Obiectivele voastre

Ultimul subiect de conversație pe care te sfătuim ca tu și partenerul tău să-l abordați zilnic este reprezentat de interesele voastre personale. Poate fi vorba despre gătit, scris, yoga sau orice altă activitate.

Partenerul tău va fi fericit văzând că ești dornic să discuți cu el despre lucrurile care te pasionează. Dar nu uita că și tu trebuie să te arăți interesat de lucrurile pe care el sau ea ți le împărtășește. Nu te aștepta să fii ascultat dacă nu ești la rândul tău dornic să asculți deoarece riști să-ți rănești partenerul.

Persoana care este alături de tine va fi interesată de proiectele tale, fie ele profesionale, mentale sau emoționale. Acordă-ți oportunitatea de a-i vorbi partenerului tău despre visurile tale și provocările care îți tot ies în cale. Vorbiți despre ceea ce speri să obții și despre cum plănuiești să faci asta.

Cuvântul-cheie este „împărtășirea”. Abordând zilnic cele șase subiecte de conversație prezentate în acest articol, vei evita momentele stânjenitoare de tăcere și vei crea o legătură mai strânsă cu partenerul tău de viață.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Álvarez, C. (2010). Comunicación y sexualidad. Enfermería global9(2).
  • González, F.,  J. L. Guzón & R. Castaño-Calle (2018) La comunicación en la pareja. Aspectos para su mejora. En Anais VI Congresso Internacional e I Congresso Nacional de Investigaçao em Direito Investigativo (pp. 164–176). URI Universidade Regional Integrada do alto Uruguai e das Missões.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.