Dragostea eternă într-adevăr există - Doza de Sănătate
 

Dragostea eternă într-adevăr există

Secretul unei iubiri fără sfârșit este înțelegerea și respectul reciproc. Pentru ca o relație de cuplu să reziste, partenerii trebuie să-și asume responsabilitatea de a îmbătrâni împreună și a-și aduce fericire unul celuilalt.
Dragostea eternă într-adevăr există

Ultima actualizare: 10 decembrie, 2018

Multor persoane le vine greu să creadă că dragostea ar putea fi fără sfârșit. Însă dragostea eternă chiar există și aceasta poate fi într-adevăr inepuizabilă. În cele ce urmează, îți vom prezenta secretele acesteia.

Unele povești de dragoste durează o vară sau un singur an, pe când altele rezistă o viață întreagă. Indiferent de durata unei relații, dacă aceasta ți-a adus fericire cel puțin temporar și ai rămas cu niște amintiri pe care le vei prețuit mereu, atunci înseamnă că a meritat.

Dar cele mai satisfăcătoare povești de dragoste, cele care ne îmbogățesc viața, sunt acelea care ne însoțesc până la moarte. Deși ambii parteneri simt greutatea anilor, timpul petrecut împreună nu pare niciodată învechit.

Stâlpii de temelie pentru o dragoste eternă

Există numeroase cupluri ale căror relație durează doar doi, cinci sau zece ani. Totuși, acestea pot obține aceeași satisfacție de la partenerii lor ca persoanele care stau împreună până la moarte.

Mai mult, există persoane care se simt cel mai bine atunci când sunt singure. Cu alte cuvinte, nu există o formulă unică pentru a fi fericit. În viață, avem la dispoziție diverse căi, așadar nu este nevoie să exagerăm importanța „iubirii eterne”.

Dragostea adevărată rezistă atât timp cât ambii parteneri investesc timp și efort pentru a o hrăni. În cele ce urmează îți vom arăta care sunt stâlpii de temelie ai unei relații de cuplu stabile. Astfel, dragostea poate dura în ciuda trecerii timpului.

Dragostea adevărată nu există doat în povești

Cheia dragostei eterne nu este „toleranța”, ci dorința de a construi împreună

 • Cu siguranță ai auzit oameni spunând că, cel mai important aspect este să fii capabil să tolerezi, să lași de la tine și să ierți.
 • Trebuie să avem mare grijă cu așa-zisa „înțelepciune populară”, care deseori ne poate duce pe un drum greșit. Într-adevăr, dragostea adevărată nu poate rezista dacă nu suntem răbdători și dispuși să iertăm. Însă este nevoie de un echilibru și trebuie să fim dispuși să ne asumăm răspunderea pentru propria stimă de sine.
 • Dragostea eternă nu presupune ca partenerii să se „tolereze” unul pe celălalt. Adică aceștia nu trebuie să-și ascundă nemulțumirile și să se prefacă că totul este în regulă. O asemenea atitudine nu este sănătoasă, nici pentru relația de cuplu, nici pentru bunăstarea partenerilor.
 • O relație pozitivă de durată trebuie construită împreună. Partenerii trebuie să învețe să se înțeleagă, să ajungă la un acord, să evolueze împreună și să se îngrijească unul pe celălalt. O relație de cuplu este un proiect comun. Partenerii nu ar trebui niciodată să meargă la culcare supărați, ci entuziasmați pentru ziua ce urmează, în care vor avea ocazia să continue acest proiect.
Dragostea adevărată nu ține cont de vârstă

Dragostea eternă presupune să te intereseze bunăstarea partenerului tău

Cupurile vor trece prin diferite etape ce nu vor fi lipsite de crize. Problemele de la serviciu, cele de familie, rutina și monotonia sunt câteva dintre dificultățile cu care orice cuplu se confruntă la un moment dat.

 • Dragostea eternă există pentru că partenerii reușesc să facă față problemelor. Între ei există înțelegere și interes reciproc.
 • Fiecare dintre parteneri trebuie să nu-și urmărească permanent doar propria bunăstare. Egoul fiecăruia trebuie dărâmat, nu pentru binele celuilalt, ci pentru binele amândurora.

„Înțeleg că ești fericit atunci când îți dezvolți cariera, când te bucuri de hobbyurile și de prietenii tăi, iar toată această bunăstare este apoi reinvestită în relația noastră, care devine mai fericită.”

 • Dacă în relație nu există un interes onest pentru binele celuilalt, conexiunea dintre parteneri se va slăbi treptat. Cei doi vor tânji după afecțiunea și respectul celuilalt.

Magia de a face lucruri împreună

În primul rând, cuplurile fericite fac o echipă bună. Treptat, partenerii trec peste diferențele lor. Toate astea nu pentru că cedează, ci pentru că se respectă unul pe celălalt în mod onest.

 • O modalitate pentru ca partenerii să se simtă mai apropiați este plăcerea de a face lucruri împreună. Aceștia se pot trezi sau culca la aceeași oră, pot râde și se pot distra împreună.
 • Dacă partenerii se înțeleg reciproc și demonstrează o dorință clară de a împărți lucruri, afecțiunea acestora nu se va diminua pe măsură ce îmbătrânesc.
 • Așadar, un aspect esențial pentru ca dragostea adevărată să reziste este ca partenerii să se dezvolte simultan. A face lucruri împreună înseamnă un proces continuu de experiențe și proiecte comune. Astfel, fiecare partener va descoperi mereu câte ceva nou despre celălalt.
 • Călătoriile împreună, întâlnirile cu noi prieteni comuni, hobbyurile și proiectele individuale sunt necesare pentru ca partenerii să se dezvolte atât pe cont propriu, cât și împreună.

Cu siguranță cunoști un cuplu de vârstnici pe care îl admiri. Asta pentru că, în ciuda trecerii anilor, dragostea lor nu a murit. Motivul este faptul că dragostea adevărată este oarbă.

Fără îndoială, aceștia au trecut prin numeroase greutăți și momente de criză. Dar au luptat pentru relația lor, au știut că dragostea eternă are nevoie de timp și devotament pentru a supraviețui. Nu în ultimul rând, acești oameni chiar țin unul la celălalt.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.