Dragostea trebuie hrănită în fiecare zi pentru a înflori - Doza de Sănătate
 

Dragostea trebuie hrănită în fiecare zi pentru a înflori

O relație este ca o plantă frumoasă, dar delicată, care trebuie îngrijită zilnic. Are nevoie de apă, de nutrienți, de lumina soarelui. Dacă nu primește atenția cuvenită, planta se usucă, până când îi cad toate frunzele și moare.
Dragostea trebuie hrănită în fiecare zi pentru a înflori

Ultima actualizare: 28 ianuarie, 2019

Nu poți amâna momentul în care îți arăți dragostea față de persoana iubită. Dragostea trebuie alimentată în fiecare zi. O dragoste frumoasă și „rodnică” trebuie îngrijită prin lucruri mărunte, care o hrănesc de la rădăcini și o ajută să înflorească.

Atunci când vorbim despre dragostea care trebuie alimentată zilnic, nu ne referim numai la relațiile amoroase, ci și despre legătura dintre părinți și copii.

Sprijinul și afecțiunea oferite copilului în orice moment al vieții sale îi întăresc stima de sine și forța interioară de care are nevoie pentru a înfrunta orice greutate.

Cu toții știm ce înseamnă dragostea. Însă uneori uităm că acest sentiment trebuie demonstrat pentru a deveni vizibil în ochii persoanelor dragi.

Dragostea trebuie hrănită în fiecare zi cu lucruri mărunte. Gândește-te și tu la acest aspect.

Pentru ca dragostea să fie sinceră, ea trebuie dovedită

Probabil că te regăsești și tu în situația următoare:

Un membru al familiei, o persoană foarte apropiată, îți spune mereu cât de mult te iubește. Însă atunci când ai nevoie de ea, nu este alături de tine. De fapt, niciodată nu îți dovedește prin acțiuni dragostea imensă pe care ți-o declară în cuvinte. 

Iubirea trebuie exprimată cu orice ocazie, în cele mai importante situații, dar și prin lucruri mărunte, aparent neînsemnate.

Nu trebuie să cauți momentul potrivit pentru a-ți arăta dragostea

Dragostea trebuie dovedită în fiecare zi

Mulți oameni sunt mereu ocupați și nu reușesc să își stabilească un set de priorități sau anumite limite, pentru a ști ce este cu adevărat important. Astfel, aceste persoane ajung să provoace nefericire celor din jur.

De exemplu, unii părinți nu le acordă copiilor atenția necesară, deoarece consideră că au responsabilități mai importante. Este clar că, în ziua de azi, programele de lucru încărcate nu se împacă prea bine cu viața de familie.

Totuși, nu trebuie să uităm un aspect esențial. Nu contează dacă stai mai puține ore cu copii tăi decât ți-ar plăcea. Cel mai important este ca timpul petrecut împreună să fie unul de calitate.

Dragostea stă în lucruri mărunte, nu în gesturi mărețe

Dragostea se dovedește prin lucruri mărunte

Uneori, dragostea cea mai profundă trebuie dovedită prin lucrurile cele mai mărunte pentru a fi validată. Nu contează măreția gestului, ci sinceritatea sa.

Unele persoane fac greșeala de a considera că dragostea este de la sine înțeleasă. Acestea cred că într-o relație se iartă orice, că nu mai este nevoie să facă niciun efort și că nu mai este deloc important să acorde atenție celeilalte persoane. Această gândire este GREȘITĂ.

O relație este ca o plantă frumoasă, dar delicată, care trebuie îngrijită zilnic. Are nevoie de apă, de nutrienți, de lumina soarelui…

Dacă nu primește atenția cuvenită, planta se usucă până când îi cad toate frunzele și moare. Același lucru se întâmplă și într-o relație: dacă o neglijezi și nu o mai alimentezi zilnic, o vei pierde.

Nu trebuie să uităm cât de mult contează lucrurile mărunte, adică hrana care ajută dragostea să înflorească:

  • Cuvintele rostite și tonul folosit pentru a le comunica.
  • Limbajul utilizat: înțelegător și empatic.
  • Privirea și limbajul corporal.
  • A-i demonstra persoanei iubite că este o prioritate pentru tine.

Nu lăsa pe mâine dragostea pe care o poți arăta zi

Trebuie să arăți dragostea pe care o simți în fiecare zi

Cel mai bun moment pentru a-i dovedi unei persoane că o iubești este ACUM. Nu este vorba despre a fi fatalist și a te gândi că nu mai apuci ziua de mâine. Pur și simplu este foarte important să faci un efort ca relațiile cu cei din jur să fie sincere, puternice și împlinite.

  • Trebuie să fii atent la modul în care interacționezi cu oamenii dragi în fiecare zi și la tot ceea ce faci pentru ca aceștia să se simtă bine, iubiți și fericiți.
  • Uneori, nu este greu să-i smulgi un zâmbet copilului tău sau să-i oferi o mângâiere partenerului pentru a-l face să se îndrăgostească și mai tare de tine.

Nimic nu este mai important decât să te simți iubit și să știi să oferi dragoste la rândul tău. Să facem acest lucru într-un mod inteligent, util și respectuos.

Pune preț pe reciprocitate și pe manifestarea afecțiunii zilnice. Fii atent la detalii și stabilește-ți ca obiectiv principal fericirea persoanelor pe care le iubești cel mai mult. 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.