7 semne că aveți o relație nefericită - Doza de Sănătate
 

7 semne că aveți o relație nefericită

Comunicarea cu partenerul este esențială. Dacă simți că nu-i poți împărtăși problemele tale, înseamnă că lucrurile nu merg chiar atât de bine. 
7 semne că aveți o relație nefericită
Bernardo Peña

Verificat și aprobat de psihologul Bernardo Peña.

Ultima actualizare: 18 octombrie, 2022

Faptul că ești într-o relație te face să te simți împlinită, motivată să faci față tuturor provocărilor zilnice.Acest lucru este valabil mai ales atunci când reușești să menții aprinsă pe termen lung acea „flacără” a iubirii și a pasiunii prezentă în primele luni de relație. Dar ce faci când te regăsești într-o relație nefericită?

Timpul este de multe ori dușmanul nostru. Dacă ajungeți amândoi să cădeți într-o rutină, puteți simți că relația voastră nu vă mai oferă aceeași satisfacție ca la început. Tocmai de aceea numeroase cupluri se despart, fără să înțeleagă ce nu a mers în relația lor.

A continua să întreții o relație care nu te face fericită este o greșeală, iar dacă nu ești atentă, acest lucru te poate împiedica să-ți trăiești viața la capacitate maximă și să ai parte de acea dragoste care îți va aduce cu adevărat împlinirea.

Există anumite atitudini și sentimente care devin vizibile atunci când iubirea se diminuează și nu mai sunteți fericiți în cuplu. Este important să recunoști semnele care indică o relație nefericită – ele îți arată când este momentul să pui capăt relației sau să iei măsuri pentru a o salva.

Semne ce arată că aveți o relație nefericită

1. Nu mai aveți o conexiune fizică și emoțională

Femeie ce are o relație nefericită

Nu mai comunicați ca înainte? Nu mai simți o dorință fizică pentru partenerul tău? A dispărut afecțiunea? Toate aceste lucruri sunt indicii că relația voastră are probleme.

Pierderea acelei conexiuni fizice și emoționale, chiar și în momentele intime, arată că nu mai sunteți un cuplu fericit.

2. Compari prezentul cu trecutul

Într-o relație, primele săptămâni sau luni sunt cele mai emoționante și captivante, pasiunea fiind arzătoare, iar exaltarea cuceririi extrem de intensă.

Dar nu puteți să vă amăgiți că situația va rămâne mereu la fel. La un moment dat, relația va deveni „confortabilă”, singura scăpare stând în decizia conștientă de a schimba ceva.

Dorința ca partenerul tău să fie iar ca la început poate fi un indiciu al unei relații nefericite în prezent și al nevoii tale de a primi mai multă atenție din partea persoanei iubite.

3. Îi ceri partenerului să se schimbe

Certuri în cuplu

Când cazi în capcana de a crede că o persoană își va schimba firea și va deveni așa cum îți dorești tu, faci o greșeală imensă care poate distruge o relație.

Dacă te-ai îndrăgostit de un om așa cum este el, de ce vrei să îl schimbi? În acest caz, probabil că amândoi ați fi mai fericiți dacă v-ați găsi pe altcineva.

4. Într-o relație nefericită, nu există comunicare

Pierderea dorinței de a împărtăși cu partenerul tău ceea ce ți se întâmplă este un semn evident al nefericirii într-o relație, indicând practic finalul iminent. Comunicarea este esențială pentru o relație fericită și sănătoasă, iar absența ei poate crea numeroase probleme.

Nu vă mai este la fel de ușor să vă exprimați sentimentele? Petreceți mult timp împreună, dar abia vorbiți unul cu celălalt? Simți că partenerul tău te plictisește? Un răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări este un indiciu clar că aveți o relație nefericită.

5. Te enervează tot ce spune și face

Tineri aflându-se într-o relație nefericită

Nu contează dacă intențiile sale sunt bune. Partenerul tău și tot ce face el te irită și te enervează.

În această situație, relația s-ar putea încheia într-un mod dezastruos. Dacă dezaprobi atât de tare felul lui de a fi și de a acționa, este timpul să faci un pas în spate și să te gândești bine ce cauți cu adevărat la un partener de viață.

6. Vă evitați unul pe altul

Partenerul tău te sună, te invită să mergeți în diverse locuri sau caută orice scuză pentru a fi cu tine… dar tu cauți orice scuză pentru a-l evita.

Dacă nu mai dorești să-ți petreci timpul alături de el și preferi să te implici în alte activități, să stai mai mult cu prietenii, să te uiți la televizor sau să fii singură, probabil că ești într-o relație nefericită.

7. Nu faci niciun efort pentru a îmbunătăți situația

Dacă relația voastră trece printr-o criză și sunteți amândoi nefericiți, există două opțiuni: să închei acest capitol din viața ta sau să lupți pentru a reaprinde dragostea și a redescoperi toate lucrurile frumoase care v-au unit.

Dacă nu te atrage ideea de a face un efort pentru a îndrepta situația, este un semn clar că a venit timpul să pui capăt relației.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.