Ceapă și oțet alb: cel mai bun remediu pentru bătături
Știai că cel mai bun remediu pentru bătături este preparat din numai două ingrediente: ceapa și oțetul alb? Cele mai frecvente cauze ale apariției calusurilor sunt utilizarea unor pantofi nepotriviți, statul excesiv în picioare și fricțiunea.
Unele bătături pot fi foarte dureroase. Pentru a le evita, trebuie să ai grijă ca pielea picioarelor tale sa nu se frece și să respire. Spre exemplu, pe timp de vară poți folosi espadrile din pânză în loc de pantofi. Mersul desculț pe plajă este de mare ajutor pentru tratarea calusurilor.
Deși anumite calusuri pot fi foarte greu de îndepărtat, există soluții naturale ce ajută la înmuierea lor. Ai nevoie doar de două ingrediente pentru a pregăti cel mai bun remediu pentru bătături: ceapă și oțet alb.
Cel mai bun remediu pentru bătături
Cel mai probabil ai deja ceapă și oțet alb în bucătărie. Pentru a obține cele mai bune rezultate, folosește numai oțet obținut din vin alb. Ai nevoie, de asemenea, de câteva materiale pentru a pregăti acest tratament.
Ingrediente
- 1 ceapă
- 1/2 cană de oțet din vin alb (100 ml)
Materiale necesare
- Folie de plastic
- Dischetă de bumbac
- Piatră ponce
- Șosete vechi
După cum poți vedea, ingredientele și materialele necesare pentru a prepara cel mai bun remediu pentru bătături nu sunt greu de obținut. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a scăpa de supărătoarele bătături:
Cum să prepari remediul pentru bătături cu ceapă și oțet
Pentru a prepara acest remediu, trebuie mai întâi să pui oțetul de vin alb într-un recipient perfect curat. Spală bine ceapa pentru a îndepărta toți germenii și bacteriile. Apoi, respectă atent acești pași:
- Taie 3 felii de ceapă și scufundă-le în recipientul cu oțet de vin alb. Lasă-le la înmuiat toată dimineața sau după-amiaza.
- După scurgerea acestui interval de timp, înmoaie o dischetă de bumbac în mixtură și aplică pe bătături.
- Apoi, acoperă-ți picioarele cu folie de plastic. Pune-ți șosete pentru a ține folia de plastic pe loc.
În mod ideal, ar trebui să aplici acest remediu pentru bătături seara și să mergi la culcare. Cu cât bătăturile stau mai mult în contact cu ceapa înmuiată în oțet, cu atât mai bine.
Pasul următor
În dimineața următoare, imediat după trezire, spală-te bine pe picioare cu apă călduță și săpun blând. Apoi, folosește piatra ponce pentru a freca ușor calusurile. După efectuarea acestui pas, vei observa că picioarele tale vor fi mult mai moi.
Dacă bătăturile de pe picioarele tale sunt mult prea adânci sau întărite, cel mai probabil vor fi dificil de îndepărtat. Prin urmare, este necesar să repeți acest proces până vei obține rezultatele dorite.
În cazul bătăturilor noi, aplică acest tratament cu oțet alb și ceapă măcar o dată sau de două ori pe lună. În acest mod, te vei asigura că bătăturile nu se vor întări.
Cel mai bun remediu pentru bătături previne și infecțiile fungice
Pe lângă faptul că previne apariția bătăturilor noi și le tratează pe cele deja formate, remediul cu oțet din vin alb și ceapă poate ajuta și la prevenirea infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor. Acest lucru este de mare ajutor, mai ales dacă mergi des la sala de fitness sau la piscină și uiți să porți întotdeauna șlapi.
În loc să apelezi la produse scumpe din farmacii, te poți folosi de cele două ingrediente prezentate mai sus, pe care cel mai probabil le ai deja în casă. Cel mai bun lucru este faptul că acest remediu este ușor de preparat și utilizat.
Îți recomandăm:
Tu ce folosești de obicei pentru a scăpa de bătături? Noi îți recomandăm acest remediu, însă va trebui să dai dovadă de consecvență în aplicarea sa. Încearcă să folosești tratamentul cât de des poți timp de o lună, în funcție de starea picioarelor tale. Vei vedea că acestea vor fi mult mai moi și lipsite de calusuri inestetice!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Stefania Jabłońska, Majewski Sławomir Choroby skóry i choroby przenoszone drogą płciową PZWL 2005, ISBN 83-200-3367-5.