Cum să porți tocuri înalte fără dureri: 7 trucuri utile - Doza de Sănătate
 

Cum să porți tocuri înalte fără dureri: 7 trucuri utile

Iată câteva trucuri simple care te vor ajuta să reziști mai mult timp pe tocuri fără să simți dureri sau disconfort. 
Cum să porți tocuri înalte fără dureri: 7 trucuri utile

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Multe femei adoră să meargă pe tocuri. Însă unele evită încălțămintea de acest gen, nu din cauză că nu le place, ci pentru că durerea de picioare devine insuportabilă. În acest articol îți arătăm cum să porți tocuri înalte fără să te doară picioarele cu ajutorul unor trucuri simple.

Picioarele nu sunt construite din punct de vedere anatomic pentru purtarea pantofilor cu toc. Astfel, folosirea unor astfel de încălțări poate cauza diverse probleme, precum durere, bășici, umflături și semne pe piele. Dacă ții cont de sfaturile de mai jos, poți elimina sau diminua disconfortul pentru a rezista cât mai mult timp pe tocuri.

Ia aminte!

Învață cum să porți tocuri fără să te doară picioarele cu 7 trucuri simple

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva trucuri pentru eliminarea sau diminuarea disconfortului cauzat de tocurile înalte. Citește mai departe și ține cont de recomandările noastre!

1. Alege cu atenție încălțămintea cu toc

În primul rând, trebuie să ceri întotdeauna pantofi cu toc exact pe mărimea ta. Dacă optezi pentru o pereche de încălțări prea mici sau prea mari, îți rănești picioarele. Pare un lucru evident, însă uneori uităm de acest aspect atât de important când vine vorba de încălțămintea cu toc.

Prin urmare, trebuie să probezi ambii pantofi, să faci câțiva pași cu ei în picioare și să te asiguri că tocul pantofului cade exact pe mijlocul călcâiului tău.Dacă te asiguri că există o aliniere corectă a piciorului cu pantoful, greutatea corpului va fi distribuită mai uniform, prevenind astfel leziunile.

Dacă nu ești obișnuită să mergi pe tocuri sau te dor picioarele când încerci, îți recomandăm să porți tocuri de maxim 5 cm și cât mai late. Ține cont de aceste sfaturi data viitoare când îți cumperi încălțăminte cu toc.

Cum să porți tocuri înalte fără să te doară picioarele

2. Spray pentru lărgirea pantofilor

Unii pantofi au vârful îngust. Acest lucru poate reprezenta un inconvenient atunci când ți se umflă ușor picioarele, cum ar fi după o noapte petrecută în picioare. Prin urmare, îți recomandăm să urmezi „instrucțiunile” de mai jos:

Cum să procedezi

 • Pulverizează spray-ul în interiorul pantofilor.
 • Încalță-te.
 • Încearcă să mergi așa timp de 20 de minute.
 • Repetă după 24 de ore.
 • Dacă este nevoie, repetă pașii de mai multe ori până când observi că pantofii îți vin mai bine.

3. Pernuțe de silicon

Pernuțele de silicon sunt mici și moi și pot fi puse în anumite părți ale interiorului pantofului pentru a preveni durerea. Acestea sunt foarte practice și le poți așeza în locul dorit într-un minut. Îți recomandăm să porți o pereche în geantă pentru urgențe. Iată cum să porți tocuri înalte mai mult timp folosind acest truc:

 • Pune pernuța în partea superioară a labei piciorului, unde încep degetele: Este normal să te doară această zonă, deoarece este locul în care se îndoaie piciorul și care susține toată greutatea corpului.
 • Pune pernuța de silicon la călcâie: Călcâiul este punctul de întâlnire a tălpii cu tocul propriu-zis, drept pentru care pot apărea dureri și în această zonă.

4. Plasturi antiderapanți

Plasturii antiderapanți împiedică frecarea pielii picioarelor de pantofi, ca și cum ai purta ciorapi. Aceștia reprezintă o soluție excelentă atunci când pantofii te rod într-o anumită zonă, deoarece ameliorează durerea și îți permit să îi porți în continuare.

5. Lipește-ți degetele de la picioare

Acesta este unul dintre cele mai bune trucuri pentru a rezista cât mai mult timp pe tocuri. Cu un bandaj, prinde al treilea și al patrulea deget de la picior unul de celălalt. Acest truc este util, deoarece dezactivează nervii care transmit semnale de durere.

6. Pune pantofii în congelator

Cum să porți tocuri înalte când pantofii sunt puțin strâmți sau înguști? Trucul următor este cea mai bună soluție. Pungile cu apă lărgesc treptat pantofii. În plus, temperatura scăzută stimulează circulația și ameliorează durerea.

Cum să procedezi

 • Umple două pungi de plastic cu apă. 
 • Pune câte una în fiecare pantof.
 • Pune pantofii în congelator.
 • Lasă-i să stea două ore.
 • După acest interval, scoate pungile și încalță-te cu pantofii.
Cum să porți tocuri înalte ținând pantofii în congelator pentru a-i lărgi

7. Poartă la tine o pereche de schimb

Este bine să porți în geantă o pereche de încălțări de schimb în caz de urgență. Cu cât rana este mai mare, cu atât se vindecă mai greu.

Ai aflat acum cum să porți tocuri înalte toată ziua sau toată noaptea. Pune în practică recomandările care se pliază pe nevoile tale. Spune-ne și nouă la ce truc ai apelat și cum a funcționat în cazul tău!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.