Coaja de lămâie tratează durerile articulare
Mulți oameni nu știu acest lucru, dar majoritatea proprietăților benefice ale lămâii se găsesc în coajă. Află în cele ce urmează mai multe despre proprietățile lămâii și află cum te poate ajuta coaja de lămâie în caz de dureri articulare.
Beneficiile lămâii
Consumul de lămâie a devenit indispensabil în alimentația zilnică, nu numai datorită versatilității și a gustului delicios al acestui fruct, dar și a multiplelor sale beneficii pentru sănătate. Conținutul bogat de vitamina C, în combinație cu celelalte substanțe nutrivitve și antioxidanți din compoziția sa, transformă lămâia într-un aliment eficient în prevenirea a numeroase boli și afecțiuni: răceală, gripă, laringită, infecții bacteriene, hipertensiune, probleme digestive, afecțiuni ale pielii etc. Studiile recente au arătat că este utilă și în tratamentul împotriva cancerului.
Multe dintre beneficiile lămâilor se datorează conținutului bogat de vitamine: C, A, B1 și B6, dar și de magneziu, bioflavonoide, pectină, acid folic, fosfor, calciu și potasiu. Substanțele nutritive din compoziția sa întăresc sistemul imunitar, protejează stomacul și ficatul și previn îmbătrânirea prematură a pielii ca urmare a acțiunii radicalilor liberi.
Te-ar putea interesa și:
Dar de ce este coaja de lămâie benefică pentru durerile articulare?
Din cauza gustului amar, majoritatea aruncă coaja și folosesc doar zeama fructului. Dar odată cu acea coajă, arunci la gunoi și numeroase substanțe hrănitoare care îți pot îmbunătăți starea de sănătate și pot combate chiar și durerile articulare.
Coaja de lămâie conține substanțe nutritive importante precum ulei de lămâie, citronelă și felandren, dar și vitamina C, acid citric, acid malic, acid formic, hesperidină, pectină și multe altele.
Coaja de lămâie are calități extraordinare și este un antiseptic puternic care combate febra. De fapt, s-a dovedit că uleiurile esențiale din coaja de lămâie ameliorează durerile articulare prin relaxarea vaselor sanguine și producerea unui efect antiinflamator care reduce semnificativ senzația de durere.
Cum folosești coaja de lămâie pentru a trata durerile articulare?
Acum că ai aflat despre beneficiile cojii de lămâie, probabil că nu o vei mai arunca data viitoare când faci limonadă. Dar dacă vrei să o folosești pentru ameliorarea durerilor articulare, îți recomandăm să încerci următoarele remedii:
1. Remediu cu coajă de lămâie și eucalipt
Ingrediente
- Ulei de măsline extravirgin
- 2 lămâi mari ecologice
- Frunze de eucalipt
- Un borcan mic cu capac
- Tifon curat
Mod de preparare
- Curăță lămâia cu un cuțit și pune cojile în borcan, apoi adaugă ulei de măsline până le acoperi complet. Adaugă frunzele de eucalipt. Închide bine borcanul și lasă amestecul la macerat timp de două săptămâni.
- După ce au trecut două săptămâni, toarnă o cantitate mică pe o bucată de tifon și așază-l peste zona dureroasă. Ideal ar fi să aplici acest tratament seara pentru ca remediul să se absoarbă în piele pe timpul nopții.
2. Ceai din coajă de lămâie
Ingrediente
- Un litru de apă
- Cojile și zeama a două lămâi
- Miere de albine (opțional)
Mod de preparare
Toarnă apa într-o cratiță și adaugă cojile de lămâie. Dă-le în clocot și lasă-le să le fiarbă timp de 15 minute, apoi ia amestecul de pe foc și adaugă zeama de lămâie și mierea.
Beneficiile ceaiului din coajă de lămâie
- Ameliorează durerile articulare de la mâini și picioare.
- Reduce inflamațiile și gazele.
- Este un agent detoxifiant natural.
- Ajută la reglarea nivelului de pH din sânge.
- Întărește sistemul imunitar și previne îmbolnăvirea.
- Scade tensiunea arterială.
- Îmbunătățește sănătatea pielii, prin eliminarea excesului de ulei.
- Combate respirația urât mirositoare.
- Este un calmant natural.
- Eliberează tensiunea și ameliorează durerile de cap.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Basu A, Schell J, Scofield RH. Dietary fruits and arthritis. In: Food and Function. 2018.
- Oikeh EI, Omoregie ES, Oviasogie FE, Oriakhi K. Phytochemical, antimicrobial, and antioxidant activities of different citrus juice concentrates. Food Sci Nutr. 2016;
- Kummer R, Fachini-Queiroz FC, Estevão-Silva CF, Grespan R, Silva EL, Bersani-Amado CA, et al. Evaluation of anti-inflammatory activity of citrus latifolia Tanaka essential oil and limonene in experimental mouse models. Evidence-based Complement Altern Med. 2013;