Coaja de lămâie tratează picioarele - Doza de Sănătate
 

Coaja de lămâie tratează picioarele

Coaja de lămâie poate fi aplicată direct pe călcâie sau rasă și utilizată pe post de exfoliant. Ambele remedii trebuie lăsate să acționeze pe timp de noapte pentru a da randament.
Coaja de lămâie tratează picioarele
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Mulți dintre noi avem tendința să uităm cât de mult ne solicităm picioarele de-a lungul zilei. Din păcate, deseori nu oferim acestei părți atât de importante a corpului nostru îngrijirea cuvenită. Știai că un ingredient atât de simplu precum coaja de lămâie tratează picioarele?

Fiecare persoană trebuie să ia măsurile necesare pentru a-și îngriji în mod adecvat pielea picioarelor. Doar așa vom menține sănătatea lor și vom preveni infecțiile.

Pentru a avea picioare fine și frumoase, trebuie să adopți practici de igienă sănătoase, mai ales dacă obișnuiești să porți încălțăminte deschisă. Însă mulți nu știu cum să-și îngrijească picioarele în mod corect sau ce trebuie să facă atunci când apare o problemă.

Printre consecințele îngrijirii neadecvate a picioarelor se numără bătăturile, călcâiele crăpate și infecțiile fungice. Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase remedii naturiste pentru a combate aceste probleme și a ne vindeca picioarele într-un timp scurt.

Unul dintre cele mai utile remedii pentru picioare este coaja de lămâie, un ingredient ale cărui beneficii sunt deseori ignorate. În articolul de azi te invităm să descoperi modul în care coaja de lămâie tratează picioarele. Nu-i așa că ești nerăbdătoare să le încerci?

Coaja de lămâie tratează picioarele

Coaja de lămâie tratează picioarele uscate și crăpate

Multe persoane aruncă la gunoi coaja de lămâie deoarece nu știu care sunt proprietățile benefice ale acesteia. Specialiștii au descoperit că aceasta conține mai multă vitamina C decât zeama fructului, precum și uleiuri esențiale și antioxidanți puternici.

Putem profita de proprietățile benefice ale cojii de lămâie consumând-o, aceasta fiind utilă pentru a trata și a preveni diverse tipuri de boli. Însă, pentru a repara pielea uscată și crăpată a picioarelor, te sfătuim să aplici coaja de lămâie ca tratament topic.

Ai nevoie de:

 • 1 lămâie mare
 • 1 pereche de șosete

Instrucțiuni:

 • Taie lămâia astfel încât să obții două jumătăți pe care să le poți aplica pe călcâie.
 • Stoarce complet zeama lămâii înainte să aplici coaja pe regiunile afectate.
 • Presează jumătățile pe călcâie astfel încât acestea să fie acoperite perfect.
 • Pune-ți o pereche de șosete și mergi la culcare.
 • Nu uita, acest tratament trebuie lăsat să acționeze pe timp de noapte. Coaja de lămâie tratează picioarele, dar are nevoie de mai multe ore pentru a acâiona.

Ce beneficii îți oferă acest tratament?

 • După primele două sau trei nopți, sănătatea picioarelor tale se va îmbunătăți considerabil. Bătăturile se vor înmuia, iar călcâiele crăpate se vor vindeca.
 • Remedierea completă a acestor probleme depinde de cât de consecventă ești în aplicarea tratamentului.

Tratament cu vaselină și coajă de lămâie rasă

Coaja de lămâie tratează picioarele

Combinația de coajă de lămâie și vaselină este un alt remediu naturist ce accelerează procesul de vindecare a picioarelor, atunci când acestea au pielea uscată și crăpată.

Ambele ingrediente susțin exfolierea naturală a picioarelor și facilitează îndepărtarea celulelor moarte și a celorlalte impurități ce contribuie la uscarea pielii. Vaselina este unul dintre cele mai populare produse pentru hidratarea picioarelor, având abilitatea de a proteja pielea și de a reține umezeala.

Ai nevoie de:

 • 1 lingură de vaselină
 • 1 lingură de coajă de lămâie rasă
 • 1 cârpă curată

Instrucțiuni:

 • Congelează o lămâie, apoi răzuie coaja.
 • Amestecă coaja de lămâie rasă cu o lingură de vaselină pentru a prepara o cremă.
 • Unge-ți picioarele cu remediul obținut și înfășoară-le cu o cârpă.
 • Lasă remediul să acționeze pe timp de noapte, apoi clătește-te dimineața următoare.

Ce beneficii îți oferă acest tratament?

 • Aplicând acest tratament de două sau trei ori pe săptămână, vei avea picioare mai moi, hidratate și protejate.
 • Include acest tratament în rutina ta de îngrijire a picioarelor, în locul exfolianților din comerț.

Te sfătuim să citești și: 

Tratamente rapide pentru călcâiele crăpate

Câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate

Coaja de lămâie tratează picioarele obosite

Dacă vrei ca tratamentele prezentate în acest articol să dea randament, este esențial să porți încălțăminte confortabilă, ce permite picioarelor tale să respire. Majoritatea problemelor asociate acestei părți a corpului sunt cauzate de purtarea încălțărilor neadecvate.

După ce te-ai spălat, unge-ți picioarele cu o cremă hidratantă. Pentru a îndepărta bătăturile foarte groase, înmoaie-ți picioarele în apă caldă, apoi freacă-le cu o piatră ponce.

Nu uita că unghiile degetelor de la picioare necesită îngrijire specială. Ferește-le de umezeală și protejează-le împotriva ciupercilor. Și nu uita să nu o mai arunci la gunoi, deoarce coaja de lămâie tratează picioarele!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Abarca, C. A. A., and Padilha BE. “Cuidados preventivos de los pies.” Rev Med IMSS 39 (2001): 311-7.
 • Benites Vílchez, Julio, et al. “Actividad antioxidante y antibacteriana de seis cáscaras de frutos del oasis de Pica.” Biofarbo 19 (2011): 1.
 • Borreiros, Fátima Santalla, et al. “Hábitos de cuidados podológicos en personas mayores de 65 años.” El Peu 30.1 (2010): 36-41.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.