Tratament pentru onicomicoză cu 2 ingrediente - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru onicomicoză cu 2 ingrediente

Compușii din componența următoarelor două ingrediente creează un mediu ostil ciupercilor. Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, fii consecvent în aplicarea tratamentului.
Tratament pentru onicomicoză cu 2 ingrediente
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Simptomele precum îngălbenirea unghiilor sau senzațiile de mâncărime între degetele de la picioare semnalează prezența unei infecții fungice. În articolul de azi te invităm să descoperi un tratament pentru onicomicoză cu numai două ingrediente.

Onicomicoza este mai frecventă în rândul bărbaților decât al femeilor. Dezvoltarea sa a fost asociată cu un sistem imunitar slăbit, transpirație excesivă, purtarea încălțămintei inadecvate și alți factori care promovează proliferarea microorganismelor.

În zilele noastre putem achiziționa zeci de tratamente din comerț pentru a trata onicomicoza. Din păcate, pe lângă faptul că tind să fie costisitoare, multe dintre aceste produse nu oferă rezultatele promise, chiar dacă sunt aplicate cu religiozitate.

Vestea bună este că putem trata eficient onicomicoza cu numeroase remedii naturiste. Aceste tratamente oferă rezultate incredibile și nu necesită ingrediente scumpe pentru a fi preparate.

Următoarele produse naturale au proprietăți antifungice, motiv pentru care acestea pot ucide onicomicoza și vindeca picioarele. Nu-i așa că vrei să afle mai multe?

Tratament pentru onicomicoză cu 2 ingrediente naturale

Onicomicoza nu va dispărea peste noapte. Pentru a remedia complet această problemă, va trebui să-ți îmbunătățești igiena corporală și să fii consecvent în ceea ce privește aplicarea remediilor antifungice.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul de mere sunt două produse pe care majoritatea dintre noi le avem în bucătărie. Ca să învingi onicomicoza, poți utiliza aceste două ingrediente pentru a prepara un remediu naturist foarte eficient.

Atât bicarbonatul de sodiu, cât și oțetul de mere conțin nutrienți activi benefici pentru organism. Din acest motiv, ambele ingrediente sunt deseori utilizate în cadrul medicinei alternative.

Te-ar putea interesa și:

Ciuperca unghiei: 6 remedii naturale

Tratament pentru onicomicoză cu bicarbonat de sodiu

Tratament pentru onicomicoză cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o pudră albă utilizată în gastronomie și în curățenia ecologică. Grație proprietăților sale alcaline, antiseptice și antioxidante, acest produs este foarte util pentru a trata diverse afecțiuni.

Poți aplica bicarbonatul de sodiu ca tratament topic pentru a-ți curăța pielea și a trata infecțiile. Compușii săi activi reduc prezența ciupercilor și previn deteriorarea suprafeței unghiilor.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este un dezodorizant natural foarte puternic, fiind ideal pentru a neutraliza mirosurile neplăcute cauzate de bacterii.

Tratament pentru onicomicoză cu oțet de mere

Tratament pentru onicomicoză cu oțet de mere

Oțetul de mere este deseori utilizat ca dressing pentru salate sau ca ingredient în diverse rețete. Acest lichid este obținut în urma fermentării merelor, un proces ce utilizează bacterii și drojdii benefice.

În componența oțetului de mere se află acidul malic și acidul acetic, a căror acțiune alcalinizantă combate diverse tipuri de infecții. Oțetul de mere alterează condițiile de mediu necesare pentru ca ciupercile să se dezvolte.

Din acest motiv, aplicând oțet de mere în mod consecvent, vei preveni răspândirea ciupercii. Mai mult, acest produs conține cantități semnificative de bioflavonoide, vitamine, minerale și pectină.

Te-ar putea interesa și:

Remedii pentru infecțiile fungice

Cum se prepară acest tratament pentru onicomicoză?

Cum se prepară acest tratament pentru onicomicoză

Următorul remediu antifungic îți pune la dispoziție proprietățile benefice ale celor două ingrediente prezentate mai sus pentru a trata onicomicoza.

Este necesar să utilizezi oțetul de mere, pe care îl poți aplica direct sau prin intermediul unei băi de picioare. Aplică apoi bicarbonatul de sodiu pentru a amplifica efectele celuilalt ingredient.

Ingrediente

 • ½ cană de oțet de mere
 • 6 căni de apă caldă
 • 3 linguri de bicarbonat de sodiu

Instrucțiuni

 • Combină oțetul de mere cu trei căni de apă caldă pentru a prepara o baie pentru picioare.
 • Înmoaie-ți picioarele în acest amestec și așteaptă 20 de minute.
 • Șterge-ți bine picioarele.
 • Prepară apoi o baie cu trei căni de apă caldă și bicarbonat de sodiu. Înmoaie-ți picioarele în aceasta pentru încă 15 minute, apoi șterge-le bine.
 • Masează-ți picioarele ușor cu un produs exfoliant.
 • Pentru a elimina complet onicomicoza, aplică acest tratament în fiecare seară, până obții rezultatele dorite.
 • De asemenea, poți prepara o pastă cu bicarbonat de sodiu și oțet de mere pe care să o aplici direct pe unghia infectată. Acoperă cu un pansament și lasă remediul să acționeze pe timp de noapte.

Remediul prezentat mai sus te va ajuta să creezi un mediu acid nociv pentru ciuperci. Aplicându-l, vei observa rezultatele dorite în doar câteva zile.

Nu ezita să încerci acest remediu chiar azi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Ballesté, R., Mousqués, N., & Gezuele, E. (2003). Onicomicosis: revisión del tema. Rev. Méd. Urug, 93–106.
 • López-Jodra, O., & Torres-Rodríguez, J. (1999). Especies fúngicas poco comunes responsables de onicomicosis. Rev Iberoam Micol.
 • Arrese, J. E., Valverde, J. C., & Pierard, G. E. (2005). Un nuevo enfoque sobre la epidemiología de las onicomicosis. Rev Iberoam Micol.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.