Tratamente rapide pentru călcâiele crăpate

Pentru a avea călcâie sănătoase, este esențial să îndepărtezi celulele moarte ale pielii acumulate pe acestea înainte de a aplica orice tratament, astfel încât remediul să pătrundă mai ușor în piele.

Călcâiele crăpate semnalizează faptul că avem picioarele uscate și că le neglijăm. Această problemă poate fi cauzată de mai multe probleme de sănătate, dar de cele mai multe ori este consecința purtării sandalelor sau a mersului pe jos fără încălțăminte.

Termenul medical pentru călcâiele crăpate este „fisuri calcaneene”. Afecțiunea se manifestă sub forma uscării și crăpării suprafeței călcâielor și poate afecta atât epiderma, cât și derma, producând uneori chiar durere.

La fel ca multe alte afecțiuni ale picioarelor, mulți dintre noi avem tendința să ignorăm călcâiele crăpate până când problema se agravează, deteriorarea pielii devine evidentă și încep să apară noi simptome.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase modalități de a trata călcâiele crăpate și a ne îmbunătăți aspectul picioarelor, precum și calitatea vieții. Dacă ai călcâiele crăpate în momentul de față, nu ezita să citești în continuare.

5 tratamente naturiste pentru călcâiele crăpate

Înmoaie-ți picioarele

Călcâiele crăpate pot fi tratate cu remedii naturiste

În fiecare noapte, înainte de culcare, înmoaie-ți picioarele în apă caldă timp de 15-20 de minute, apoi freacă-ți călcâiele cu o piatră ponce, evitând însă să rănești porțiunile crăpate. Obiectivul acestui tratament este îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, ce alcătuiesc porțiunile întărite și cauzează uscarea călcâielor.

La final, clătește-ți picioarele și aplică o cremă hidratantă de calitate. Poartă ciorapi pe timp de noapte pentru a-ți menține călcâiele hidratate până dimineața. Aplică tratamentul zilnic, până când problema începe să se remedieze. După ce călcâiele tale au revenit la normal, aplică tratamentul în mod regulat ca măsură preventivă.

Vrei să afli mai multe? Citește și: Creme preparate acasă pentru călcâie crăpate

Cremă de avocado și banană

Următoarea cremă de avocado și banană este fină și luptă împotriva întăririi și uscării pielii ce produce crăparea călcâielor.

Ingrediente

  • 1 avocado copt
  • 1 banană coaptă

Cum se prepară?

Pasează ambele ingrediente împreună până formează o pastă și aplică pasta obținută pe călcâie. Înfășoară-ți călcâiele în plastic timp de 30 de minute, apoi clătește-le bine cu apă caldă. Pentru a obține rezultate mai bune, aplică acest tratament zilnic sau de cel puțin trei ori pe săptămână.

Frecție cu lămâie

Exfolierea cu lămâie remediază călcâiele crăpate

Următorul tratament naturist îndepărtează celulele moarte ale pielii și ajută pielea aspră a călcâielor să devină mai moale. Dacă ai călcâiele foarte crăpate, nu este indicat să utilizezi acest tratament. Lămâia este acidă și poate cauza arsuri.

Ingrediente

  • Zeama obținută dintr-o lămâie
  • ¼ cană de zahăr

Cum se prepară?

Prepară o pastă din aceste două ingrediente. Înmoaie-ți picioarele în apă caldă, apoi masează circular pasta pe porțiunile afectate de pe călcâie. Las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-te cu apă caldă. Pentru a obține rezultatele dorite, aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.

Tratament cu ulei de nucă de cocos

Acest ulei natural are numeroase beneficii pentru piele, în special pentru cea a picioarelor. Proprietățile antibacteriene ale uleiului de nucă de cocos previn dezvoltarea ciupercii piciorului și a bacteriilor responsabile de mirosul neplăcut al acestei zone și de „piciorul de atlet”.

Grație abilității sale de a hidrata pielea, uleiul de nucă de cocos este considerat a fi un produs ideal pentru a ameliora călcâiele crăpate, regenerând pielea din această regiune și eliminând calusurile.

Cum se aplică tratamentul?

Aplică o cantitate generoasă de ulei de nucă de cocos pe regiunea afectată și freacă bine pielea. Cel mai indicat este să aplici acest tratament de două ori pe zi.

Tratament cu unt de cacao

Untul de cacao este util pentru a remedia călcâiele crăpate

Asemenea uleiului de nucă de cocos, untul de cacao este util pentru îngrijirea pielii și poate remedia și ameliora uscarea acesteia.

Cum se aplică tratamentul?

Achiziționează unt de cacao de calitate din orice plafar sau farmacie, apoi aplică acest produs pe călcâiele uscate în fiecare noapte, înainte de culcare.

Te sfătuim să citești și: Cele mai bune exfoliante naturale

Câteva sfaturi adiționale pentru a ameliora călcâiele crăpate

Oricare dintre tratamentele prezentate anterior te pot ajuta să remediezi călcâiele crăpate, atât timp cât le aplici în mod regulat.

Diverse creme hidratante te ajută să remediezi călcâiele crăpate

Cu toate acestea, eficiența lor depinde și de celelalte măsuri pe care le adopți pentru a-ți îmbunătăți sănătatea picioarelor.

  • Încearcă să-ți menții picioarele curate și lipsite de murdărie.
  • După o zi lungă și dificilă, înmoaie-ți picioarele în apă caldă.
  • Nu uita să-ți hidratezi și să-ți exfoliezi picioarele în mod regulat.
  • Evită să porți pantofi prea strâmți sau care îți expun picioarele la mediul înconjurător.
  • Nu merge pe jos desculț pentru mult timp.
  • După ce faci duș, aplică o cremă hidratantă pe picioare, apoi o pudră antibacteriană care previne apariția ciupercii piciorului și a mirosurilor neplăcute.
Te-ar mai putea interesa