Creme preparate acasă pentru călcâie crăpate

· 21 august 2015

A avea călcâie crăpate este o problemă des întâlnită. De aceea, o mulțime de oameni caută modalități de a le trata; nu doar că este inconfortabil, ci arată și urât. Adevărul este că vindecarea călcâielor este foarte simplă. În cele ce urmează îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să prepari acasă creme pentru călcâie crăpate. Toate sunt simplu de pregătit.

Cremă de parafină

Parafina este un produs foarte util în lupta contra deshidratării, de aceea este excelentă pentru călcâie crăpate. Pentru a o folosi toarnă două cești de parafină într-un bol și adaugă o lingură de ulei de cocos sau măsline, apoi încălzește pe abur până se topește parafina. Masează parafina pe picioarele tale.

Este foarte important să nu încălzești prea mult parafina. Îți poți arde picioarele. Ca să afli dacă temperatura este corectă, culoarea parafinei trebuie să fie albă și aceasta să nu fie lichidă. În cele din urmă, lasă parafina să acționeze 3o de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă caldă.

Cremă de avocado și banană

Avocado pentru călcâie

O altă opțiune este să prepari crema de avocado și banană. În acest caz, strivește un avocado și o banană mică până când totul este bine amestecat. După aceea, aplică acest amestec pe călcâie și lasă-l să acționeze 20 sau 30 de minute. Recomandăm înfășurarea în folie de plastic pentru rezultate mai bune. Apoi înlătură crema cu puțină apă caldă.

Cremă exfoliantă cu lămâie

Poți de asemenea prepara o cremă exfoliantă cu lămâie pentru călcâie crăpate. Este foarte important de știut că aceasta se poate folosi doar în cazurile minore, deoarece lămâia poate provoca arsuri. Această cremă este ușor de preparat: amestecă puțină cremă hidratantă normală cu un sfert de ceașcă suc de lămâie și jumătate de ceașcă de zahăr. Zahărul ajută la exfolierea pielii, în timp ce crema și lămâia hidratează.

Cremă de papaya

Fruct papaya

Crema de papaya are efect hidratant și exfoliant, fapt ce o face excelentă pentru călcâie crăpate. Tot ce trebuie să faci este să amesteci jumătate de papaya, în blender, cu puțin ulei de măsline și să aplici pe călcâie pentru 20 de minute. La final înlătură cu apă caldă crema.

Cremă cu miere

Mierea este un produs natural ce ajută la vindecarea călcâielor hidratate. Amestecă o ceașcă de miere cu puțină apă. Mierea trebuie să își păstreze consistența. Apoi aplică mierea, de preferință caldă, pe călcâie pentru jumătate de oră. Poți folosi chiar piatra ponce pentru rezultate mai bune.

Cremă de cacao

Cacao

Untul de cacao este încă o opțiune excelentă pentru călcâie crăpate deoarece înmoaie și hidratează. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțin unt de cacao cu puțin ulei de măsline pe călcâie și să lași să acționeze peste noapte.