Călcâiele crăpate: remedii naturale

· 16 octombrie 2015

Există tot felul de cauze care pot duce la crăparea călcâielor. Uneori de vină este starea precară de sănătate, în timp ce alteori călcâiele se crapă dacă purtăm frecvent încălțăminte deschisă, de exemplu, sandale. De asemenea, mersul pe jos cu picioarele goale poate provoca uscarea rapidă a pielii de pe picioare. Ori de câte ori facem jogging sau mergem pe jos foarte mult, este foarte posibil să ni se crape călcâiele, lucru deloc confortabil.

Prevenția în acest caz, ca în orice problemă de sănătate, este esențială. Ai putea să porți pantofi închiși și să foloseşti zilnic creme hidratante, dar dacă ai deja călcâiele crăpate, ar fi bine să încerci acasă câteva dintre remediile prezentate mai jos:

Mierea este bună pentru călcâiele tale

Miere pentru călcâiele crăpate

Pune o ceașcă de miere într-un lighean cu apă caldă și amestecă bine. Ține picioarele în această soluție  timp de o oră, scoate-le apoi și cu o piatră ponce freacă zona crăpată pentru a îndepărta pielea moartă. După aceea usucă-le și vei vedea că o parte a pielii întărite a dispărut.

Untul de cacao repară călcâiele crăpate

Untul de cacao poate fi o cremă excelentă pentru călcâiele tale. Aplică-l în fiecare seară, înainte de a merge la culcare, și vei vedea că le va hidrata și le va face mai catifelate.

Uleiul de ricin

Ulei de ricin pentru călcâiele crăpate

Uleiul de ricin este un alt produs cu proprietăți emoliente și hidratante uimitoare. Înmoaie o dischetă demachiantă din bumbac în ulei de ricin și aplic-o pe zona afectată. În scurt timp, pielea se va catifela, iar picioarele tale vor fi foarte frumoase. Atenție: în cazul în care călcâiele sunt atât de crăpate încât au apărut răni deschise, nu este indicat să folosești acest ulei. De asemenea, nu folosi ulei de ricin dacă ești însărcinată.

Papaya exfoliază călcâiele

Papaya pentru călcâiele crăpate

 

Papaya este unul dintre cele mai bune exfoliante naturale ale pielii. Ia o felie de papaya și paseaz-o până obții un piure. Aplică-l pe zona afectată timp de 15 minute, de 3 ori pe zi. Poți folosi papaya și în cazul în care pielea ta este atât de crăpată încât au apărut răni deschise. Datorită proprietăților cicatrizante, țesuturile distruse se vor repara cu ușurință.

Bananele coapte

Banane pentru călcâiele crăpate

Utilizează bananele într-un mod asemănător cu papaya. Pasează o banană coaptă ca să obții un piure. Aplic-o pe zona călcâielor și las-o să acționeze timp de 10 minute. Clătește apoi cu apă caldă până călcâiele rămân curate. Folosește această metodă o dată pe zi, preferabil seara, înainte de culcare.

Glicerina înmoaie călcâiele

Amestecul de glicerină cu apă de trandafiri este excelent pentru catifelarea pielii. Glicerina este una dintre cele mai bune creme hidratante naturale; apa de trandafiri înmoaie pielea întărită. Se face o soluție omogenă din cele două ingrediente și se aplică pe zonele afectate. Se lasă să acționeze 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă rece.

Avocado și banane

Ai putea să încerci și o mască din avocado și banană. Vei avea nevoie de o jumătate de avocado și de o banană mică. Pasează-le, amestecă-le și masează călcâiele ușor cu amestecul rezultat. Pentru rezultate uimitoare, aplică această mască de 4 ori pe săptămână, în funcție de starea pielii.

Piatra ponce

Piatra ponce pentru călcâiele crăpate

În final îți prezentăm un tratament obligatoriu pentru călcâiele tale. Pentru a avea călcâie frumoase, folosește piatra ponce atunci când te speli. Înmoaie-ţi picioarele în apă caldă timp de 20 de minute şi freacă apoi ușor călcâiele cu piatra ponce pentru a îndepărta celulele moarte. Clătește-te bine, usucă-te și aplică după aceea o cremă hidratantă. Fă acest lucru în fiecare seara înainte de culcare.

Sperăm ca tratamentele naturale pe care ți le-am propus te vor ajuta să îţi repari călcâiele crăpate. Nu uita, că acordând permanent atenție corpului tău vei fi mai frumoasă și mai plăcută atât pentru alții, cât și pentru tine.