Remedii naturale pentru călcâiele aspre și crăpate - Doza de Sănătate
 

Remedii naturale pentru călcâiele aspre și crăpate

Călcâiele aspre pot fi tratate și cu remedii naturale, în special cu ingrediente care au proprietăți emoliente și hidratante.
Remedii naturale pentru călcâiele aspre și crăpate
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Există mai multe cauze care pot duce la crăparea călcâielor. Uneori de vină este starea precară de sănătate, în timp ce alteori călcâiele se crapă dacă purtăm frecvent încălțăminte deschisă, de exemplu, sandale. De asemenea, mersul pe jos cu picioarele goale poate provoca uscarea rapidă a pielii de pe picioare. Ori de câte ori facem jogging sau mergem pe jos foarte mult, este foarte posibil să ni se crape călcâiele, lucru deloc confortabil. În cele ce urmează, îți vom împărtăși însă câteva remedii naturale pentru călcâiele aspre și crăpate.

Prevenția în acest caz, ca în orice problemă de sănătate, este esențială. Ai putea să porți pantofi închiși și să foloseşti zilnic creme hidratante, dar dacă ai deja călcâiele aspre, poți încerca următoarele:

Remedii naturale pentru călcâiele aspre și crăpate

1. Remediu cu miere

Călcâiele aspre și crăpate tratate cu miere

Pune o ceașcă de miere într-un lighean cu apă caldă și amestecă bine. Ține picioarele în această soluție timp de o oră, scoate-le, apoi cu o piatră ponce freacă zona crăpată pentru a îndepărta pielea moartă. După aceea, usucă-ți picioarele și vei vedea că o parte a pielii întărite a dispărut.

2. Remediu cu unt de cacao

Untul de cacao poate fi o cremă excelentă pentru călcâiele aspre și crăpate. Aplică-l în fiecare seară, înainte de a merge la culcare, și vei vedea că le va hidrata și le va face mai catifelate.

3. Remediu cu ulei de ricin

Călcâiele aspre și crăpate tratate cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este un alt produs cu proprietăți emoliente și hidratante uimitoare. Înmoaie o dischetă demachiantă din bumbac în ulei de ricin și aplic-o pe zona afectată. În scurt timp, pielea va rămâne catifelată, iar picioarele tale vor fi foarte frumoase. Atenție: în cazul în care călcâiele sunt atât de crăpate încât au apărut răni deschise, nu este indicat să folosești acest ulei. De asemenea, nu folosi ulei de ricin dacă ești însărcinată.

4. Remediu cu papaya

Călcâiele aspre și crăpate pot fi tratate cu papaya
Papaya este unul dintre cele mai bune exfoliante naturale ale pielii, astfel îți hidratează călcâiele aspre și crăpate. Ia o felie de papaya și paseaz-o până obții un piure. Aplică-l pe zona afectată timp de 15 minute, de 3 ori pe zi. Poți folosi papaya și în cazul în care pielea ta este atât de crăpată încât au apărut răni deschise. Datorită proprietăților cicatrizante, țesuturile distruse se vor repara cu ușurință.

Află mai multe! Citește și:

Cum să scapi de bătăturile de la picioare

5. Remediu cu banane coapte

Călcâiele aspre și crăpate pot fi tratate cu banane

Utilizează bananele într-un mod asemănător cu papaya. Pasează o banană coaptă ca să obții un piure. Aplic-o pe zona călcâielor și las-o să acționeze timp de 10 minute. Clătește apoi cu apă caldă până călcâiele rămân curate. Folosește această metodă o dată pe zi, preferabil seara, înainte de culcare.

6. Remediu cu glicerină și apă de trandafiri

Amestecul de glicerină cu apă de trandafiri este excelent pentru catifelarea pielii. Glicerina este una dintre cele mai bune creme hidratante naturale; apa de trandafiri înmoaie pielea întărită. Se face o soluție omogenă din cele două ingrediente și se aplică pe zonele afectate. Se lasă să acționeze 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă rece.

7. Remediu cu avocado și banane

Ai putea să încerci și o mască din avocado și banană. Vei avea nevoie de o jumătate de avocado și de o banană mică. Pasează-le, amestecă-le și masează călcâiele ușor cu amestecul rezultat. Pentru rezultate vizibile, aplică această mască de 4 ori pe săptămână, în funcție de starea pielii.

8. Remediu cu piatră ponce

Călcâiele aspre și crăpate tratate cu piatră ponce

În final, îți prezentăm un tratament obligatoriu pentru călcâiele aspre și crăpate. Pentru a avea călcâie frumoase, folosește piatra ponce atunci când te speli. Înmoaie-ţi picioarele în apă caldă timp de 20 de minute şi freacă apoi ușor călcâiele cu piatra ponce pentru a îndepărta celulele moarte. Clătește-te bine, usucă-te și aplică după aceea o cremă hidratantă. Fă acest lucru în fiecare seară înainte de culcare.

Sperăm ca tratamentele naturale pe care ți le-am propus te vor ajuta să îţi repari călcâiele crăpate. Nu uita că, acordând permanent atenție corpului tău, vei fi mai frumoasă și astfel, vei radia de pozitivitate.

S-ar putea să te intereseze...
Creme preparate acasă pentru călcâie crăpate
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Creme preparate acasă pentru călcâie crăpate

A avea călcâie crăpate este o problemă des întâlnită. O mulțime de oameni caută modalități de a le trata; nu doar că este inconfortabil, ci arată ș...
Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.