Combate paraziții intestinali cu semințe de in - Doza de Sănătate
 

Combate paraziții intestinali cu semințe de in

Avantajul consumului de semințe de in și de cuișoare pentru eliminarea paraziților intestinali este faptul că, fiind ingrediente naturale, nu alterează nivelul pH-ului florei intestinale.
Combate paraziții intestinali cu semințe de in
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Paraziții intestinali, cunoscuți în limbajul colocvial ca „viermi”, sunt organisme care provoacă diverse simptome grave atunci când reușesc să infesteze intestinul. În articolul de astăzi îți dezvăluim un remediu care combate paraziții intestinali, preparat cu semințe de in și cuișoare. În primul rând, află mai multe despre această afecțiune.

Viermii pot fi de tip protozoar, precum Giardia, sau de tip helmint precum teniaza. Viermii pătrund în organism prin consumul de alimente sau lichide contaminate.

Principalul factor de risc este expunerea la medii care nu au condițiile sanitare corespunzătoare. Cu toate acestea, infestarea se poate realiza și în urma manipulării necorespunzătoare a alimentelor sau prin contact cu un element contaminat de o persoană bolnavă. Nivelul severității poate varia în funcție de reacția sistemului imunitar, care este diferită la fiecare dintre noi. În ciuda acestui fapt, este important să acordăm atenție acestei afecțiuni încă din etapele inițiale, întrucât există un risc constant de agravare a situației.

Din fericire, pe lângă tratamentele medicamentoase, poți apela la remedii 100% naturale care te ajută să elimini acești viermi cu ușurință. Printre acestea găsim un tratament cu semințe de in și cuișoare, ingrediente cunoscute datorită capacităților sale de a curăța tractul intestinal fără alterarea florei bacteriene.

Îți recomandăm să citești și:

6 simptome ale paraziților intestinali

Remediu cu semințe de in și cuișoare care combate paraziții intestinali

Combinația dintre semințele de in și cuișoare este un remediu natural care ajută la restabilirea sănătății intestinelor, reducând la minim impactul negativ produs de către infecțiile parazitare.

Ambele ingrediente distrug aceste microorganisme și alterează mediul necesar pentru dezvoltarea lor. Spre deosebire de alte remedii împotriva paraziților intestinali, aceste ingrediente nu alterează pH-ul florei intestinale, ci ajută la întărirea acesteia pentru a facilita lupta împotriva infecțiilor.

Eficiența cuișoarelor împotriva paraziților intestinali

Combate paraziții intestinali prin consumul de cuișoare

Cuișoarele au proprietăți antiparazitare, antibacteriene și antiinflamatoare care contribuie la distrugerea unei mari varietăți de microorganisme care se răspândesc în sistemul digestiv.

  • Cuișoarele elimină paraziții intestinali în mod eficient, deoarece uleiurile lor esențiale reușesc să oprească creșterea lor.
  • Acest ingredient împiedică paraziții să contamineze sângele cu toxine, fapt care poate provoca alte probleme de sănătate.
  • Cuișoarele reduc iritația pereților intestinal și inflamațiile și calmează durerile abdominale recurente.

Eficiența semințelor de in împotriva paraziților intestinali

Combate paraziții intestinali cu semințe de in

Cunoscute pentru conținutul bogat de fibre, acizi grași polinesaturați și fitochimicale, semințele de in reprezintă un remediu eficient împotriva unei mari varietăți de probleme digestive.

  • Semințele de in conțin o cantitate semnificativă de fibră solubilă, o substanță care se transformă într-un fel de gelatină care prinde în cursă toxinele și facilitează eliminarea lor. Din acest motiv, inul combate paraziții intestinali în mod eficient.
  • De asemenea, aceste semințe conțin fibre insolubile, necesare pentru eliminarea reziduurilor care se acumulează în colon.
  • Semințele de in au un ușor efect laxativ care combate tranzitul intestinal lent și ameliorează constipația.
  • Întăresc sistemul imunitar și cresc prezența anticorpilor care ajută la combaterea infecțiilor.
  • Au efecte antiparazitare și antiinflamatoare, care restabilesc sănătatea sistemului digestiv în urma infestării cu aceste organisme.
  • Are grijă de flora intestinală, previne dezechilibrarea acesteia.

Cum se prepară acest remediu cu semințe de in și cuișoare?

Remediu cu semințe de in și cuișoare care combate paraziții intestinali

Remediul cu semințe de in și cuișoare este eficient penru a combate paraziții intestinali. Se recomandă și consumul regulat ca măsură de prevenție.

Ingrediente

  • O lingură și jumătate de cuișoare (20 g)
  • 100 g de semințe de in

Mod de preparare

  • Zdrobește cuișoarele într-un mojar până obții o pudră.
  • Zdrobește semințele de in și amestecă-le cu pudra de cuișoare.

Mod de consum

  • Adaugă câteva linguri din amestec într-o cană de apă caldă și consumă remediul între mese.
  • Repetă consumul timp de 3 zile consecutive, ia o pauză tot de 3 zile, apoi reia consumul.
  • Poți să adaugi băutura obținută în shake-ul de mic dejun sau în suc de fructe.

Cum aflu dacă am paraziți intestinali?

Combate paraziții intestinali care se manifestă prin dureri abdominale

Unele infecții parazitare apar în forme mai puțin severe și nu produc simptome grave. Însă, odată ce simptomele se agravează, ele pot declanșa o serie de reacții care indică dezvoltarea paraziților în organism.

Simptomele pot fi următoarele:

  • Episoade diareice, schimbări în culoarea și textura scaunului
  • Schimbări ale poftei de mâncare, pierdere în greutate fără vreun motiv anume
  • Deficiențe nutritive
  • Senzație de oboseală, insomnie și iritabilitate
  • Inflamație și durere abdominală
  • Tuse seacă
  • Mâncărimi în zona anală sau genitală
  • Greață și vărsături

Dacă aceste simptome devin mai severe pe zi ce trece, este esențial să consulți imediat un medic specialist pentru a combate paraziții intestinali cu un tratament medicamentos.

În ceea ce privește prevenirea apariției paraziților intestinali, este de ajuns să aplici măsuri de igienă cu o strictețe mai mare, în special la manipularea alimentelor și a obiectelor utilizate în comun.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Chaieb, K., Hajlaoui, H., Zmantar, T., Kahla-Nakbi, A. Ben, Rouabhia, M., Mahdouani, K., & Bakhrouf, A. (2007). The chemical composition and biological activity of clove essential oil, Eugenia caryophyllata (Syzigium aromaticum L. Myrtaceae): A short review. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.2124
  • Cortés-Rojas, D. F., de Souza, C. R. F., & Oliveira, W. P. (2014). Clove (Syzygium aromaticum): A precious spice. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. https://doi.org/10.1016/S2221-1691(14)60215-X
  • Nzeako, B. C., Al-Kharousi, Z. S. N., & Al-Mahrooqui, Z. (2006). Antimicrobial activities of clove and thyme extracts. Sultan Qaboos University Medical Journal.
  • Nuñez, L., & D’Aquino, M. (2012). Microbicide activity of clove essential oil (Eugenia Caryophyllata). Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822012000400003
  • N., H. (2012). Pharmacological properties of flax seeds: A review. Hygeia.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.