Cum poți să tratezi gripa cu soc? - Doza de Sănătate
 

Cum poți să tratezi gripa cu soc?

Știai că poți ameliora rapid gripa cu soc? În articolul următor, îți vom spune tot ce trebuie să știi.
Cum poți să tratezi gripa cu soc?
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Gripa este o boală infecțioasă care afectează căile respiratorii și evoluează rapid. Astăzi, vom descoperi cum poți să tratezi gripa cu soc, o plantă foarte specială.

În acest articol, îți vom oferi detalii despre modul în care această plantă poate ameliora rapid simptomele gripei. În acest fel, data viitoare când vei fi bolnav, vei putea apela la acest remediu natural pentru a te simți mai bine în cel mai scurt timp.

Cum poți să tratezi gripa cu soc?

Cum să tratezi gripa cu soc
Floarea de soc conține antiinflamatoare naturale care oferă beneficii importante în ameliorarea simptomelor gripei.

Pentru a obține o ameliorare rapidă a gripei cu soc, va trebui mai întâi să pregătești o infuzie din florile acestei plante. Acest lucru necesită mai multe ingrediente care vor oferi rezultate optime. Florile de soc sunt utilizate în mod obișnuit în fitoterapie datorită proprietăților benefice pe care le oferă.

Deși poți cumpăra ceai de soc, cel mai bine este să îl prepari acasă. Vei putea profita de avantajele maxime pe care le oferă această plantă atunci când vine vorba de ameliorarea gripei.

Ingrediente

  • 1/2 cană de flori de soc
  • 1 bucată de ghimbir
  • Sucul obținut din 1/2 lămâie
  • 1 lingură de miere
  • 2 căni de apă

Mod de preparare

  • Încălzește un ceainic de apă pe aragaz.
  • Când apa începe să fiarbă, adaugă ghimbirul și socul.
  • Lasă la infuzat timp de 15 minute.
  • Strecoară și apoi adaugă mierea și sucul de lămâie.

După ce ai pregătit această infuzie, o poți folosi pentru a obține o ameliorare rapidă a simptomelor de gripă. În continuare, îți vom sugera alte câteva modalități prin care poți reduce simptomele gripei utilizând socul.

Mai multe opțiuni ca să tratezi gripa cu soc

Bărbat care are febră
Pe lângă consumul de ceai de soc, poți folosi și o cataplasmă pentru a-ți curăța pasajele nazale.

1. Bea infuzie de soc

Consumul de infuzii de soc este cel mai simplu mod de a accelera ameliorarea gripei. Dacă suferi de simptomele gripei, îți recomandăm să nu mai stai pe gânduri. Iată care sunt beneficiile pe care le poate oferi această infuzie consumată de cel puțin două ori pe zi:

  • Ameliorează tusea: Având în vedere faptul că socul are proprietăți antitusive, consumul acestei infuzii reduce disconfortul de la nivelul gâtului și oprește atacurile de tuse.
  • Ajută la reducerea febrei: Socul provoacă transpirația organismului. Prin urmare, ajută la reglarea temperaturii corpului.
  • Elimină toxinele: Planta de soc permite eliminarea toxinelor gripale. Prin urmare, consumul acesteia sub formă de infuzie este foarte eficient în accelerarea procesului de recuperare, permițându-ți să te simți mai bine rapid.

2. Combate gripa cu cataplasme de soc

O altă modalitate de a accelera recuperarea este prin folosirea unei cataplasme. Așa cum indică articolul Plantele medicinale utilizate în tratamentul bolilor de piele, utilizarea unei cataplasme este foarte eficientă deoarece permite aplicarea locală a plantei.

Pur și simplu trebuie să pregătești infuzia de mai sus. În acest caz, poți include ghimbirul dacă dorești, dar nu este necesar. De fapt, poți adăuga mentă în locul acestuia.

După ce ai pregătit infuzia, strecoară amestecul și apoi înmoaie o compresă în acesta. Așază cataplasma pe piept sau pe nas. Acest lucru te va ajuta să-ți cureți pasajele nazale, reducând disconfortul. Poți face acest lucru de trei sau patru ori pe zi, deoarece nu există contraindicații.

Când trebuie să mergi la medic

Medic care consultă o pacientă
Dacă gripa continuă să progreseze, medicul îți va indica cel mai bun tratament.

Dacă simptomele nu se ameliorează, febra nu scade sau disconfortul crește, atunci este timpul să consulți un medic. Profesionistul va efectua o serie de teste pentru a determina cel mai bun tratament pentru cazul tău particular.

Cu toate acestea, remediile naturale pe care ți le-am sugerat în articolul de astăzi sunt foarte eficiente. Vei obține rezultate pozitive.

Ai folosit vreodată socul ca remediu natural? Sau ai încercat alte remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor gripei? Sperăm că vei pune în practică sfaturile de mai sus și că ne vei informa atunci când te vei simți mai bine!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Angulo, A., Rosero, R., & Gonzales, M. (2012). Estudio etnobotánico de las plantas medicinales utilizadas por los habitantes del corregimiento de Genoy, Municipio de Pasto, Colombia. Rev Univ Salud14(2), 168-85.
  • Madaleno, I. M. (2007). Etno-farmacología en Iberoamérica, una alternativa a la globalización de las prácticas de cura. Cuadernos geográficos de la Universidad de Granada41(2), 61-95.
  • Sánchez, Ester, García, Dinah, Carballo, Caridad, & Crespo, Maritza. (1996). Estudio farmacognóstico de Mentha x piperita L. (toronjil de menta). Revista Cubana de Plantas Medicinales1(3), 40-45. Recuperado en 25 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47961996000300009&lng=es&tlng=es.
  • Villena Ferrer, Alejandro, Téllez Lapeira, Juan Manuel, Ayuso Raya, Mª Candelaria, Ponce García, Isabel, Morena Rayo, Susana, & Martínez Ramírez, Miriam. (2009). Cinco preguntas clave en la Gripe: una Revisión de Guías. Revista Clínica de Medicina de Familia2(8), 412-425. Recuperado en 25 de marzo de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1699-695X2009000300007&lng=es&tlng=es.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.