Cum se reacționează la o durere în piept

· 23 august 2015

Cu siguranță că ți s-a mai întâmplat să ai o durere în piept cel puțin o dată în viață. Deși în general cauza este legată de sistemul respirator (mai exact, atunci când ai dificultăți în respirație), dacă aceste dureri devin relativ frecvente, este cazul să apelezi la un specialist. Este posibil să ai o problemă gravă de sănătate, ce ar putea necesita tratament medical imediat. Mai jos îți cum explica ce trebuie să faci dacă ai o durere în piept.

Câte ceva despre durerile în piept

Dacă simți o durere puternică ce-ți radiază până în spate, atunci e cazul să începi să-ți faci griji. Această durere ar putea fi un indiciu că pereții unei vene s-a perforat și, dacă acesta este cazul, s-ar putea să ai nevoie de o intervenție chirurgicală. Cei care suferă de hipertensiune arterială trebuie aibă cea mai mare grijă atunci când simt astfel de dureri, deoarece ei sunt foarte predispuși la complicații foarte grave.

Însă, dacă durerea pe care o simți este mai degrabă un junghi în zona pieptului, cel mai probabil te confrunți cu o durere musculară. Dacă această durere se intensifică atunci când îți schimbi poziția sau respiri adânc, poți fi sigur(ă) că e doar atât. Pentru a scăpa de acest disconfort, ia niște antiinflamatoare sau relaxante musculare, ce te vor ajuta să te simți bine imediat.

Dacă simți o durere mai generalizată și aceasta se ameliorează atunci când stai cum trebuie pe scaun, atunci este posibil ca învelișul ce îți acoperă inima să fie inflamat. Această afecțiune se numește pericardită, iar principalele sale simptome sunt febra, congestia nazală și o durere ce radiază prin tot corpul. Dacă acest caz ți se aplică, apelează la un medic imediat!

Cum îmi dau seama ce fel de durere am?

durere în piept

Durerea de tip junghi

Această durere este cauzată, în general, de mișcările greșite sau practicarea unor exerciții fizice prea intense, ceea ce duce la inflamația unuia sau mai multor mușchi. Atunci când te afli în această situație, durerea pe care o simți va fi mai intensă atunci când îți schimbi poziția sau respiri adânc. Așa cum am menționat anterior, ca să ameliorezi această durere, ia relaxante musculare și antiinflamatoare.

Senzațiile de arsură în piept

Acesta este cel mai comun tip de durere și, de foarte multe ori, un motiv pentru care mulți oameni apelează la medicul lor. În majoritatea cazurilor, durerea este foarte intensă, iar principala cauză este de natură gastrică, cum ar fi refluxul gastroesofagian. În general, aceste simptome incomode apar cam la o oră după ce am consumat anumite alimente ce provoacă acest reflux, cum ar fi, de exemplu, sucurile foarte acide sau alimentele condimentate sau grase.

Nu uita!

Indiferent de cauza durerii în piept pe care o simți, este foarte important să nu o ignori pe aceasta. Nu e nevoie să aștepți până când simptomele ți se agravează sau ceva foarte grav ți se întâmplă ca să apelezi la ajutorul unui medic. Cele mai bune unelte pentru a putea fi mai sănătoși este să preîntâmpinăm o problemă și să obținem un diagnostic cât mai devreme.