De ce mă dor sau mă ustură sânii?

11 august 2015

Dacă vă dor sau vă ustură sânii, acestea pot fi din diferite motive și, deși ar trebui să va adresați unui medic pentru a pune un diagnostic corect, în cele ce urmează vă vom explica diferite cauze posibile, care pot fi hormonale, legate de creștere sau alergii.

Vă vom arăta și câteva remedii naturale care au la bază plantele medicinale, pentru a trata aceste simptome, fără riscuri sau efecte secundare.

Dureri musculare

Femeile pot avea de dureri de sâni, care de fapt sunt dureri musculare. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul fetelor tinere, dar se poate întâmpla la orice vârstă, datorită exercițiilor fizice având la bază zona pieptului. În cazul fetelor tinere, durerea se poate datora și faptului că ele sunt încă în dezvoltare, iar sânii pot crea disconfort pe parcursul dezvoltării lor.

Doctorul trebuie să decidă asupra diagnosticului. Dacă se confirmă că durerea musculară este cauzată de exerciții fizice, puteți apela la un remediu naturist, un supliment pe bază de magneziu.

Senzație de usturime datorată hainelor

Usturimea pe care o simțiți la nivelul sânilor poate fi cauzată de  o reacție alergică față de anumiți detergenți, deodorante, sau alte produse care vin în contact direct cu pielea. În acest caz, ar trebui să vă gândiți ce produse ați folosit și să le înlocuiți cu altele mai puțin puternice sau mai naturale. Vă recomandăm să vă realizați propriul detergent natural de haine și să folosiți deodorante fără alcool.

Dacă și după aceea mai aveți senzația de arsură, puteți folosi un gel cu aloe vera pentru a o domoli.

Aloe-vera

 

Piele uscată

Pielea dumneavoastră va fi mai vulnerabilă la problemele menționate mai sus dacă este foarte uscată. De aceea, vă recomandăm să o hidratați, mai ales în zona mameloanelor, cu un ulei vegetal , cremă hidratantă sau unt de shea. Este bine să alegeți un produs natural, care să nu producă alergii.

Sindromul premenstrual

Dacă aveți întotdeauna senzația de durere sau de arsură în perioada premenstruală sau chiar în timpul menstrei, cu siguranță acest lucru se datorează unor probleme hormonale. În acest caz este bine să vă adresați medicului dumneavoastră pentru un diagnostic corect, bazat pe simptomele prezente. Există câteva remedii naturiste de ținut minte, printre care uleiul de primula, chasteberry (fructul castității), angelica, ginseng peruvian sau salvie.

Sarcina

Unul dintre simptomele unei sarcini poate fi durerea sau arsura la nivelul sânilor. De aceea, dacă nu este cazul, ar trebui să eliminați această posibilitate deoarece aceasta este printre primele simptome ale sarcinii. Cauza este creșterea fluxului de sânge către această parte a corpului, mai ales a mameloanelor, iar pe măsură ce corpul se obișnuiește cu această senzație, discomfortul va dispărea. Puteți calma durerea sau usturimea cu o infuzie de flori de gălbenele, pe care să o aplicați cu ajutorul unei comprese calde.

sarcina sâni-1

Mastita

Dacă simțiți durere sau usturime în timpul lactației, este foarte posibil să fi făcut mastită, o inflamare a țesutului mamar cauzată de o infecție, adesea însoțită de febră sau oboseală.  Puteți trata mastita cu o infuzie concentrată de cimbru, pe care să o aplicați zi de zi pe mameloane și în zona apropiată, cu ajutorul unei dischete. Lăsați apoi să se usuce. Mai puteți lua un supliment alimentar pe bază de vitamina C și propolis.

Prevenirea cancerului de sân

Deși nu e nici un motiv să vă alarmați, dacă durerea sau usturimea persistă fără nici un motiv aparent, va sfătuim să vă adresați unui medic pentru a putea elimina posibilitatea unui cancer la sân. Puteți să vă și autoexaminați astfel: stând în fața oglinzii, atingeți prin apăsare ușoară toată suprafața sânului, prin mișcări circulare. Încercați să palpați întregul sân până la subraț. Procedați la fel și cu celălalt sân. Dacă simțiți umflături sau forme nefirești, adresați-vă imediat unui medic specialist pentru a putea elimina posibilitatea unei afecțiuni. Un alt simptom al cancerului de sân este prezența unei secreții de culoare roșiatică sau gălbuie. Acest lucru trebuie sa vă trimită imediat la un medic.

 

Te-ar mai putea interesa