Descoperă 8 metode de epilare populare
Mulți oameni caută în permanență metode de epilare noi. Nu vorbim aici despre modelarea sprâncenelor sau bărbierit. Aceste persoane vor ca anumite părți ale corpului lor să arate de parcă nu au avut niciodată păr.
Avem la dispoziție diverse metode de epilare, iar multe dintre ele sunt foarte dureroase. Indiferent de circumstanțe, scopul lor este să ofere, temporar, o piele fină și lipsită de păr.
În ciuda progreselor tehnologice, cei mai mulți dintre noi continuă să apeleze la trucuri tradiționale care provoacă disconfort. Citește în continuare pentru a descoperi ce metode de epilare sunt cele mai simple, eficiente și puțin dureroase.
8 metode populare de epilare
1. Ceară fierbinte
Epilarea cu ceară se numără printre cele mai populare metode pentru a îndepărta părului nedorit. Poți să o faci la tine acasă, urmând procedurile adecvate. Este și foarte eficientă în comparație cu alte tipuri de epilare.
Nu uita însă că această metodă constă în aplicarea de ceară fierbinte pe piele. Temperatura ridicată și îndepărtarea foliculilor poate irita pielea sensibilă. Din acest motiv, nu este indicat să folosești ceară dacă vrei să epilezi regiuni mai delicate, cum ar fi fața, axilele sau organele genitale.
2. Ceară rece
Riscul de apariția a arsurilor poate fi redus substanțial aplicând următoarea metodă, deși nici aceasta nu este lipsită de dezavantaje.
În primul rând, îndepărtarea cerii reci necesită mai multă forță decât în cazul metodei anterioare. Așadar, și riscul de a te răni este mai mare. Totodată, epilarea cu ceară rece implică folosirea unor benzi speciale.
3. Cremele pentru decolorarea părului
Această metodă este populară în rândul persoanelor care au foarte puțin păr corporal. În loc să se epileze, acestea pot opta să ascundă părul nedorit.
Citește și:
4. Cremele depilatoare
Cremele depilatoare constituie cea mai ieftină metodă de îndepărtare a părului nedorit. Sunt practice, nu provoacă durere și pot fi folosite în situațiile de urgență care apar adesea vara.
Principalul dezavantaj al cremelor depilatoare este faptul că efectul lor nu este de durată. Foliculii de păr nu sunt îndepărtați, așadar această metodă este asemănătoare epilării cu lama de ras. Dacă o alegi, va trebui să apelezi la ea frecvent.
5. Aparatele de ras clasice
Aparatele de ras clasice sunt eficiente când vine vorba de îndepărtarea părului, mai ales dacă ai primit o invitație neașteptată la piscină!
- Încearcă să schimbi lama aparatului de ras de fiecare dată când te razi și nu uita să folosești spumă de ras pentru a evita tăieturile.
Știai că părul de pe picioare crește cu o viteză de 0,63 cm (0.25 inch) pe lună, dar că părul de la subraț crește de două ori mai repede?
6. Aparatele de ras electrice
Utilizate în principal pentru bărbierit și întreținerea părului facial, aparatele de ras electrice sunt relativ ușor de folosit și foarte practice. Dar acest dispozitiv nu este pe placul tuturor. Mulți utilizatori se plâng că provoacă disconfort sau chiar durere.
7. Epilarea cu ață
Această metodă antică de îndepărtare a părului presupune folosirea unei ațe de bumbac sau de mătase. Este precisă, dar oarecum agresivă. Te sfătuim să optezi pentru epilarea cu ață dacă vrei să-ți modelezi sprâncenele sau alte regiuni ale feței.
8. Epilarea cu laser
Aceasta este cea mai eficientă metodă de epilare, mai ales dacă ai foarte mult păr corporal din cauza hormonilor sau moștenirii genetice.
Laserul produce o senzație de căldură suportabilă, așadar nu vei simți durere. Foliculii sunt eliminați de către această căldură, care circulă prin pigmenții conținuți de tulpina părului.
Alege metoda potrivită pentru tine
În ciuda durerii, epilarea cu ceară continuă să fie una dintre cele mai ieftine metode de epilare disponibile. Majoritatea saloanelor o recomandă clienților și susțin că este mai simplă și mai eficientă decât alte soluții.
Ar putea să te intereseze:
Cel mai bine este să alegi o metodă care să-ți satisfacă nevoile personale. După cum poți vedea, nu duci lipsa de metode de îndepărtarea părului deloc agresive.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.