4 trucuri inedite pentru epilarea naturală - Doza de Sănătate
 

4 trucuri inedite pentru epilarea naturală

Ca să obții cele mai bune rezultate posibile, trebuie să aplici următoarele trucuri în mod consecvent.
4 trucuri inedite pentru epilarea naturală

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Indiferent cât de lung sau des este părul de pe corp, majoritatea femeilor vor să scape de această imperfecțiune. Multe dintre ele sunt chiar în căutarea unor trucuri inedite pentru epilarea naturală.

După cum bine știm, există diverse modalități de a îndepărta părul nedorit și de a obține o piele netedă și frumoasă. Din păcate, multe dintre aceste tehnici provoacă durere și sunt foarte scumpe.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase ingrediente naturale ieftine, care facilitează epilarea naturală și nu irită pielea. Multe dintre aceste produse se află deja în locuința noastră.

Epilarea naturală nu este deloc dificilă, nu-ți va răpi mult timp și îți va oferi rezultate excelente. Înainte de a opta pentru o metodă anume, va trebui să ții cont că aceste soluții naturiste nu sunt eficiente dacă nu sunt aplicate în mod consecvent.

Așadar, încearcă următoarele patru trucuri inedite p entru epilarea naturală, iar părul nedorit nu te va mai deranja pentru mult timp!

Trucuri inedite pentru epilarea naturală

Truc cu bicarbonat de sodiu

Trucuri inedite pentru epilarea naturală cu bicarbonat de sodiu

Următorul tratament pentru îndepărtarea părului nedorit trebuie aplicat în fiecare noapte înainte de culcare. Când te trezești dimineața, vei fi surprinsă de rezultatele obținute.

Instrucțiuni:

 • Pune o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană (200 ml) de apă fierbinte. Amestecă bine și lasă amestecul să se răcească. Înmoaie puțină vată în el, aplică produsul pe regiunile în care a crescut păr nedorit și acoperă cu un pansament. Dimineața, după ce ai îndepărtat pansamentul, aplică o cremă hidratantă de calitate pentru a preveni uscarea pielii.
 • Rezultatele dorite vor apărea după două sau trei zile.

Citește și:

Ceară depilatoare cu zahăr făcută acasă

Truc cu zeamă de lămâie

Trucuri inedite pentru epilarea naturală cu zeamă de lămâie

Epilarea naturală cu acest tratament pe bază de zeamă de lămâie și zahăr este foarte populară în toată lumea, putând îndepărta părul nedorit în doar câteva minute.

Instrucțiuni:

 • Într-o cratiță de mărime medie, pune două căni (440 g) de zahăr și zeama unei lămâi. Dacă este nevoie, adaugă puțină apă. Încălzește la foc mediu și amestecă constant până când zahărul se dizolvă complet.
 • Când amestecul începe să fiarbă, dă focul la mic și așteaptă până obții o pastă subțire și lipicioasă. Culoarea ei ar trebui să fie aurie, la fel ca a mierii. Ai grijă să nu se ardă.
 • Când pasta s-a răcit puțin, aplic-o pe pielea acoperită cu păr nedorit (mai întâi spală-te și usucă-te). Întinde bine produsul și, după ce se usucă, îndepărtează-l trăgând tare în direcția opusă creșterii firelor de păr.

Truc cu piper alb și camfor

Combinate, piperul alb și camforul alcătuiesc un remediu excelent pentru a îndepărta părul nedorit de pe picioare. Ambele ingrediente pot cauza o senzație de usturime atunci când sunt aplicate pe piele, dar acest efect este perfect normal. Dacă ai o reacție alergică, evită acest tratament și apelează la alte trucuri inedite pentru epilarea naturală.

Instrucțiuni:

 • Pisează piperul alb până obții o pudră foarte fină. Amestecă această pudră cu o cantitate egală de camfor și adaugă puțin ulei de migdale.
 • Prepară o pastă cu toate ingredientele menționate și aplic-o pe picioare pentru 15 minute.
 • Clătește-te și vei vedea că părul a fost îndepărtat cu succes.

Truc cu făină de năut

Trucuri inedite pentru epilarea naturală cu făină de năut

Epilarea naturală cu făină de năut reprezintă o practică foarte populară în subcontinentul indian. Acest ingredient este deseori amestecat cu pudră de curcuma (turmeric) și puțin lapte pentru a preveni creșterea părului la bebeluși. Acest tratament se află și pe lista de trucuri inedite pentru epilarea naturală la adulți.

Ingrediente:

 • ½ cană (65 g) de făină de năut
 • 1 linguriță (5 g) de curcuma
 • ½ cană de lapte
 • 1 linguriță de iaurt simplu

Instrucțiuni:

 • Prepară o pastă din toate ingredientele enumerate și aplic-o pe față pentru a îndepărta părul facial nedorit.
 • Așteaptă 30 de minute și masează-ți fața în direcția inversă creșterii firelor de păr.
 • Dacă pasta s-a uscat prea mult, umezește-o cu vârfurile degetelor.
 • La final, clătește-ți fața cu apă caldă. Aplică acest tratament de două sau trei ori pe săptămână.

Nu-i așa că aceste trucuri inedite pentru epilarea naturală sunt mult mai simple decât credeai? Nu ezita să le încerci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.