„Sugaring” sau epilarea cu zahăr

· 30 august 2015

Ceară, aparate de ras, epilatoare… Știai că există și o metodă naturală și ieftină de îndepărtare a părului nedorit? Nu ai nevoie decât de zahăr și de lămâie și o poți prepara foarte ușor acasă.

Îți vom explica felul în care poți prepara și poți aplica această tehnică naturală, cunoscută sub numele de „sugaring”, precum și avantajele sale comparativ cu alte metode de epilare.

Ce înseamnă „sugaring”?

„Sugaring” este o metodă de epilare folosită din timpuri străvechi în Egiptul antic și în alte țări din Orient. Nu ai nevoie decât de zahăr și de lămâie. Această metodă este similară epilării cu ceară, dar prezintă și alte avantaje pe care ți le vom explica în articolul de față.

În unele țări poți găsi în magazine această pastă, dar cel mai bine ar fi să o prepari singură acasă, întrucât este un procedeu foarte simplu. După ce vei învăța cum să faci asta, nu îți vei mai dori să apelezi la nicio altă metodă de epilare.

zahăr-si-lamaie-devillibrarian

De ce ai nevoie?

Singurele ingredient de care ai nevoie sunt:

  • 2 căni de zahăr
  • Zeama de la o lămâie
  • Apă (doar dacă nu ai suficientă zeamă de lămâie)

Cum se prepară

Adaugă zeama de lămâie și două căni de zahăr într-o cratiță sau o tigaie de dimensiuni medii. Zeama de lămâie ar trebui să acopere zahărul, dacă nu, adaugă și apă.

Încălzește amestecul la foc mediu și amestecă cu o lingură de lemn, până se dizolvă zahărul. Dacă ai un termometru de bucătărie, ai grijă ca temperatura să ajungă la 115 grade Celsius.

După ce începe să fiarbă, dă focul la mic și așteaptă până amestecul se îngroașă și devine lipicios. Ar trebui să fie auriu și moale, aproape la fel ca mierea. Dacă are o culoare prea închisă, e posibil să-l fi ars și în acest caz trebuie să-l prepari din nou. Nu trebuie niciodată să-l lași să fiarbă la foc mare pentru mai mult de un minut.

Ia-l de pe foc și lasă-l să se răcească.

Și uite-așa ai obținut propria ceară pe bază de zahăr.

epilare-cu-ceara-digipam

Cum să o aplici

Poți opta pentru o exfoliere a pielii înainte de epilare, dar nu îți recomandăm să faci asta dacă ai pielea foarte sensibilă.

Pentru ca ceara pe bază de zahăr să nu se lipească prea tare de piele, poți să presari puțină pudră de talc pe zona pe care intenționezi să o epilezi.

Curăță și usucă bine această zonă pentru a nu avea probleme cu lipirea cerii.

Spală-te bine pe mâini și, dacă vrei, poți să le ungi cu puțin ulei. Ia un pic de ceară și aplic-o în direcția opusă creșterii părului. Pe picioare, de exemplu, unde părul crește în jos, trebuie să o aplici cu mișcări de jos în sus.

Dacă observi că ceara este prea groasă, mai încălzește-o puțin.

Întinde ceara pe întreaga zonă, astfel încât să o acoperi cu un strat subțire. Fără să aștepți, trage în direcția opusă, adică în direcția creșterii părului (dacă te epilezi pe picioare, trage de sus în jos).

Folosește cealaltă mână pentru a-ți întinde pielea.

Apoi aplică pasta pe altă zonă și repetă procedeul.

La final, folosește cremă hidratantă sau gel de aloe vera pentru a calma pielea. Dacă au rămas urme de ceară, îndepărtează-le cu puțină apă caldă.

Avantajele acestei metode de epilare

  • Este foarte ieftină, întrucât nu ai nevoie decât de zahăr și de lămâie.
  • Durează la fel de mult ca epilarea cu ceară.
  • Este mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară.
  • Funcționează și în cazul părului foarte scurt.
  • Se folosește la temperatura camerei.
  • Ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la regenerarea pielii.
  • Se poate aplica pe orice zonă a corpului.

Recomandări

Dacă e prima data când apelezi la acestă metodă, încearc-o mai întâi pe o porțiune mică a pielii care nu este foarte sensibilă.

Ceara pe bază de zahăr nu trebuie să fie fierbinte, ci doar caldă.

Sursa fotografiilor: digipam, devillibrarian și judy.