Ceară depilatoare cu zahăr făcută acasă - Doza de Sănătate
 

Ceară depilatoare cu zahăr făcută acasă

Printre multiplele beneficii ale zahărului se numără și faptul că, fiind un produs natural, nu cauzează reacții alergice și nu irită pielea. În plus, acest ingredient face pielea foarte fină. 
Ceară depilatoare cu zahăr făcută acasă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În ziua de azi există numeroase metode de epilare care te ajută să scapi de acele fire supărătoare care te împiedică să te simți atât de atrăgătoare pe cât ți-ai dori. Ceară depilatoare, creme, aparate de ras, epilare cu laser, acestea sunt modalitățile cele mai mai populare de a îndepărta părul nedorit. Totuși, aceste metode sunt destul de scumpe și de cele mai multe ori irită pielea, motiv pentru care multe persoane preferă alte variante. Ți-ar plăcea să afli cum îți poți prepara acasă propria ceară depilatoare cu zahăr?

Ceară depilatoare cu zahăr

Epilarea cu zahăr este o metodă celebră de îndepărtare a părului de pe corp care a căpătat foarte multă popularitate în ultimii ani. Această tehnică a fost folosită încă din antichitate în Orientul Mijlociu, iar de-a lungul anilor a devenit extrem de cunoscută în întreaga lume datorită eficienței sale.

Ceară depilatoare cu zahăr pentru o piele fină și frumoasă

Unul dintre principalele motive pentru care această ceară depilatoare cu zahăr a devenit atât de populară îl reprezintă faptul că utilizează ingrediente naturale, fără aditivi, care nu numai că îndepărtează părul nedorit, dar ajută și la menținerea sănătății pielii. Mai mult, oricine a folosit această metodă poate să afirme cu certitudine că este mai puțin dureroasă și mai ieftină decât celelalte.

Cum prepar această ceară depilatoare cu zahăr?

Ceară depilatoare cu zahăr ușor de preparat

O ceară depilatoare pe bază de zahăr se prepară într-un mod foarte simplu care nici nu ia prea mult timp. Cu această ceară poți să îți epilezi părul de pe picioare, din zona axilelor, de la sprâncene și chiar din zona inghinală, care trebuie îngrijită cu mare atenție, întrucât este foarte delicată.

Ingrediente

  • 2 căni de zahăr
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 3 linguri de apă

Mod de preparare

Felul în care prepari această ceară depilatoare se aseamănă modului de preparare a oricărui sirop folosit pentru un desert; singura diferență este că nu trebuie să fie la fel de groasă. Adaugă cele trei ingrediente într-un vas și pune-le să fiarbă la foc mediu spre mare, amestecând continuu. După ce a început să fiarbă, dă focul la mic și lasă amestecul să stea până capătă o textură asemănătoare unei paste.

Pentru a-ți da seama dacă ceara este gata, uită-te bine la culoarea acesteia; trebuie să fie ușor aurie și nu foarte închisă. Dacă o fierbi prea mult, este posibil ca zahărul să se ardă. După ce te-ai asigurat că este gata, lasă pasta să se răcească. Ai grijă, totuși, să nu o pui într-un loc extrem de răcoros, pentru că se poate întări. Atunci când ceara capătă o consistență lipicioasă, este gata pentru a fi folosită.

Cum aplic o ceară depilatoare pe bază de zahăr?

Ceară depilatoare cu zahăr aplicată pe picioare

Înainte de a aplica ceara, este foarte important să cureți zona pe care vrei să o epilezi pentru ca pasta să se lipească de piele. Poți să îți ungi mâinile cu puțin ulei de migdale pentru ca ceara să nu se lipească prea tare de ele. Aplică ceara în direcția opusă creșterii părului, apasă și apoi smulge-o pentru a îndepărta părul și a rămâne cu o piele fină și frumoasă.

Cu cât practici mai des epilarea cu zahăr, cu atât vei obține rezultate mai bune. 

Care sunt beneficiile acestei ceri depilatoare făcute acasă?

Deși epilarea cu ceară de albine este o metodă bine cunoscută și eficientă, epilarea cu zahăr oferă o serie de beneficii în plus.

  • Având în vedere că ceara este aplicată la temperatura camerei, nu riști să te arzi.
  • Ceara cu zahăr nu provoacă reacții alergice sau iritații.
  • Folosirea ei reduce riscul apariției firelor de păr crescute sub piele.
  • Ceara depilatoare cu zahăr este recomandată în mod special femeilor care au pielea uscată, întrucât o face foarte fină.
  • Acest produs nu se lipește foarte tare de piele și se poate lua foarte ușor cu apă.
  • Majoritatea oamenilor au în casă ingredientele folosite la prepararea sa, toate fiind toate foarte convenabile.
  • Ceara depilatoare cu zahăr necesită folosirea unor substanțe chimice sau compuși care irită pielea și care provoacă reacții neplăcute.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.