Cum să razi părul din zona inghinală - Doza de Sănătate
 

Cum să razi părul din zona inghinală

Când vine vorba de a rade părul din zona inghinală, trebuie să ai mare grijă. Ia toată măsurile de precauție necesare pentru a evita iritațiile și tăieturile!
Cum să razi părul din zona inghinală

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Este firesc ca o femeie să se preocupe de aspectul zonei sale intime, atât pentru a putea să poarte bikini, cât și pentru a se simți bine în propria piele. Cum îndepărtăm părul din zona inghinală?

Poate îți este frică să încerci să îndepărtezi părul din zona inghinală pe cont propriu. Anumite tratamente, cum ar fi epilarea cu ceară, pot fi periculoase. De fapt, dacă nu ai grijă, epilarea cu ceară poate cauza daune majore la nivelul acestei zone sensibile.

Chiar și specialiștii mai greșesc câteodată. În fond, nimeni nu este perfect. Ca să îți dăm o mână de ajutor, în articolul de azi te invităm să descoperi câteva trucuri pentru a rade corect părul din zona inghinală.

Sfaturi pentru a rade părul din zona inghinală

Părul din zona inghinală ras cu lama

Înainte de a începe, trebuie să te hotărăști ce aspect vrei să aibă zona ta inghinală. Alege un look care te face să te simți feminină și atractivă. Această decizie este importantă dacă părul din zona ta inghinală este lung.

Înainte să te razi, taie părul din zona inghinală cu o foarfecă. Dacă vrei să speli această zonă, fă asta înainte să te razi, astfel încât să eviți iritațiile.

Exfoliază

Multe femei au impresia că pielea trebuie exfoliată după ce își rad părul din zona inghinală. Însă este indicat să exfoliem pielea din această zonă atât înainte, cât și după ce ne radem.

Astfel, firele de păr se vor alinia, iar lama de ras va fi mult mai eficientă. Un alt avantaj al exfolierii înainte de a te rade este faptul că acest proces elimină celulele moarte ce pot îngreuna îndepărtarea părului. De asemenea, exfolierea previne apariția firelor de păr încarnate, care pot produce multă durere.

Clătește lama de ras pe care vrei să o folosești cu apă

Acest truc este util mai ales dacă ai mai multe lame la dispoziție. Când o lamă se tocește, schimb-o cu una nouă. După utilizări repetate, lamele tocite nu mai dau la fel de mult randament ca înainte.

  • Înainte de a te rade, clătește lama pe care vrei să o folosești. Este indicat să îți achiziționezi o cremă de ras de calitate, acest produs lubrifiind zona inghinală și făcând-o mai moale.
  • Optează pentru o cremă de ras hidratantă. Când te razi, folosește mișcări lungi și lente. Rade în direcția creșterii firelor de păr.
  • Pune-ți mâna pe stomac deasupra zonei inghinale. Întinde pielea în sus, astfel încât să facilitezi procesul.
  • Nu apăsa cu aparatul de ras utilizat. Lasă lamele să lucreze și clătește-le după fiecare mișcare. Acest truc te ajută să previi iritațiile.

Rade între mușchi

Părul din zona inghinală ras pe linia chilotului

Când vrei să razi părul din zona inghinală, alege o anumită parte de unde vrei să începi. Te sfătuim să alegi partea opusă mâinii tale dominante. Apleacă-te înainte și ridică piciorul părții pe care vrei să o razi, astfel încât să poți să vezi ce faci.

Dacă este nevoie, susține-ți piciorul ridicat pe peretele cabinei de duș sau pe un alt obiect. Acest mod de a te rade îți permite să previi firele de păr încarnate. Clătește zona inghinală, aplică cremă de bărbierit și ai grijă ca lama să nu atingă labiile.

Rade părul de sus în jos. Oprește-te după fiecare mișcare când ajungi la marginea labiilor. Ridică piciorul mai sus dacă pielea nu este suficient de fermă, astfel încât să eviți tăieturile.

După ce ai îndepărtat părul din zona inghinală…

Rutina nu se termină odată ce ai ras părul. Acum este cazul să îți exfoliezi pielea din zona inghinală încă o dată, pentru a îndepărta pielea moartă adusă la suprafață de lamă și pentru a alinia foliculii.

Acest truc te ajută să previi firele de păr încarnate. Poți opta fie pentru un exfoliant pe bază de zahăr, fie pentru unul pe bază de bicarbonat de sodiu. Usucă zona inghinală cu un prosop uscat, dar nu freca prea tare deoarece riști să iriți această piele delicată.

În cazul în care nu ai reușit să razi toate firele de păr, folosește o pensetă pentru a le îndepărta pe cele rămase. Nu uita, anumite fire de păr nu pot fi rase ușor, nici dacă dedici câteva ore bune acestei activități.

La final, aplică o loțiune hidratantă fără parfum și ulei pentru bebeluși pentru a reduce iritațiile. Udă zona inghinală doar pentru a permite pielii să respire și aplică produsele menționate doar pe exterior.

Rade părul din zona inghinală într-un spațiu luminos

Baie unde poți rade părul din zona inghinală

Ca să eviți tăieturile grave, rade părul din zona inghinală doar într-un spațiu luminos. În general, cada de baie este cel mai indicat loc, dar nu ezita să cauți un spațiu și mai luminos dacă este nevoie.

Urmează îndeaproape pașii descriși în acest articol pentru ca procesul să fie rapid și să obții rezultatele dorite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • DeMaria AL, Flores M, Hirth JM, Berenson AB. Complications related to pubic hair removal. Am J Obstet Gynecol. 2014;210(6):528.e1–528.e5285. doi:10.1016/j.ajog.2014.01.036
  • Rowen, T. S., Gaither, T. W., Awad, M. A., Charles Osterberg, E., Shindel, A. W., & Breyer, B. N. (2016). Pubic hair grooming prevalence and motivation among women in the United States. JAMA Dermatology152(10), 1106–1113. https://doi.org/10.1001/jamadermatol.2016.2154
  • Butler, S. M., Smith, N. K., Collazo, E., Caltabiano, L., & Herbenick, D. (2015). Pubic Hair Preferences, Reasons for Removal, and Associated Genital Symptoms: Comparisons Between Men and Women. Journal of Sexual Medicine12(1), 48–58. https://doi.org/10.1111/jsm.12763
  • Farage MA. Sensitive Skin in the Genital Area. Front Med (Lausanne). 2019;6:96. Published 2019 May 15. doi:10.3389/fmed.2019.00096
  • Stone, N., Graham, C. A., & Baysal, I. (2017). Women???s Engagement in Pubic Hair Removal: Motivations and Associated Factors. International Journal of Sexual Health29(1), 89–96. https://doi.org/10.1080/19317611.2016.1228727

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.