Cum să îndepărtezi părul de pe față - Doza de Sănătate
 

Cum să îndepărtezi părul de pe față

Cum să îndepărtezi părul de pe față

Ultima actualizare: 18 ianuarie, 2019

Te întrebi cum să îndepărtezi părul de pe față în mod eficient și nedureros? Aceste fire cresc permanent și sunt considerate a fi foarte inestetice. Există numeroase tehnici și produse pentru a îndepărta părul nedorit, ce îți lasă pielea fină și radiantă.

Epilarea cu ceară sau laser sunt două dintre cele mai comune metode de a scăpa de supărătoarele fire în doar câteva secunde. Aceste tehnici sunt deseori costisitoare și dureroase și pot afecta pielea. Astăzi îți vom arăta cum să îndepărtezi părul de pe față cu alternative naturale.

Cum să îndepărtezi părul de pe față cu un remediu natural

Părul de pe față trebuie îndepărtat printr-o metodă delicată cu pielea, întrucât tenul este mai sensibil și necesită o atenție deosebită pentru a preveni iritațiile și deteriorarea pielii. Acest remediu natural este împrumutat din rândul popoarelor din Orientul Mijlociu, spațiu în care femeile îl folosesc de ani de zile în două scopuri: de a îndepărta părul nedorit și de a face pielea mai fină și a o întineri.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de trei ingrediente de bază: miere, zeamă de lămâie și ovăz. Aceste trei alimente au un conținut bogat de antioxidanți, vitamine și minerale ce sunt benefice pentru piele.

  • Ovăzul este un ingredient hidratant ce previne uscarea pielii, reglează nivelul de pH și acționează ca un exfoliant natural care îndepărtează celulele moarte.
  • Zeama de lămâie curăță pielea în profunzime și împiedică creșterea părului nedorit.
  • Mierea de albine este hidratantă și conține antioxidanți și vitamine ce o transformă într-un ingredient popular în produsele de îngrijire a pielii.

Cunoscând beneficiile acestor ingrediente, femeile din Orientul Mijlociu folosesc de mulți ani acest tratament pentru a elimina părul de pe față și a preveni îmbătrânirea prematură,bucurându-se de o piele strălucitoare.

Cum se prepară acest remediu natural pentru a îndepărta părul nedorit?

Cum să îndepărtezi părul de pe față cu ovăz

Acest remediu natural este ușor de preparat și reprezintă o soluție eficientă de a îndepărta părul nedorit de pe față.

Ingrediente

  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de fulgi de ovăz bio

Instrucțiuni

  • Amestecă toate ingredientele într-un vas până formezi o pasta lipicioasă.
  • Aplică amestecul pe zonele cu păr nedorit.
  • Masează amestecul cu mișcări circulare, la fel cum procedezi și în cazul unei măști exfoliante.
  • Masează în direcția opusă creșterii părului.
  • La final, aplică o cremă hidratantă.
  • Pentru rezultate mai bune și pentru a obține o piele cât mai fină, repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână.

Este bine de știut că acest remediu acționează diferit, în funcție de tipul de piele al fiecărei persoane, astfel că nu va da aceleași rezultate la fiecare individ în parte. Unele femei au observat rezultatele după una sau două săptămâni, altele au fost nevoite să îl folosească timp o lună.

Proprietățile acestor ingrediente subțiază firul de păr, întârziindu-i reapariția. Din acest motiv, îți recomandăm să le folosești chiar și după îndepărtarea părului.

Întrucât este un remediu complet natural, rezultatele nu sunt imediate, ca în cazul altor metode de epilare. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj este faptul că ingredientele din compoziția sa sunt hrănitoare și delicate cu pielea, ce devine fină și strălucitoare.

La fel ca și în cazul metodelor tradiționale, există riscul de iritare a pielii și de reacții alergice. Cu toate acestea, merită să îndepărtezi părul de pe față cu produse naturale și să te bucuri de toate beneficiile pe care acestea le oferă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.