„Dietă” pentru plămâni detoxifiați

· 7 octombrie 2015
Când vă hotărâți să incepeți această dietă de detoxifiere, evitați să faceți activități solicitante pentru ca efortul plămânilor să nu fie prea mare. Stați acasă, odihniți-vă și relaxați-vă.

Deși părerea multor oameni este că doar fumătorii (atât activi, cât și pasivi) au probleme la plămâni și trebuie să-i curețe, nu este așa. Aceste organe, printre cele mai importante din organism, pot fi grav afectate de substanțe toxice, de fumul și ceața din orașe, poluare, sau de factorii ambientali de la locul de muncă, printre altele. De aceea, vă recomandăm această dietă de detoxifiere pentru plămâni, prin care eliminați toxinele într-un mod sănătos. Haideți să aflăm mai multe în continuare.

De ce să am plămâni curați?

Multă lume vorbește despre curățarea sângelui, a pielii, chiar și a intestinelor, dar de plămâni? O mulțime de gaze toxice și aer poluat intră în plămâni în fiecare zi, toxine care se depun pe aceste organe și pot cauza diferite boli. Această procedură de detoxifiere nu este recomandată doar fumătorilor sau persoanelor care se lasă de fumat, ci și oricui vrea să se asigure de sănătatea lor.

Dacă aveți afecțiuni bronhice sau simțiți că nu aveți destul aer (poate fi și din cauza lipsei exercițiului fizic), dacă locuiți sau lucrați într-un spațiu unde se fumează, sau dacă trăiți într-un oraș plin de mașini și de autobuze, atunci nu mai ezitați să încercați această dietă.

Pe lângă această dietă, pe care o puteți urma cât de des este posibil, ar trebui să evitați situațiile în care vă expuneți plămânii la sursele de contaminare. Poate că nu vă puteți muta la țară de mâine, dar puteți încerca să vă petreceți mai mult timp în aer liber, în natură, eventual înconjurați de copaci, mai ales la sfârșit de săptămână sau oricând aveți timp liber.

Plămâni sănătoși

Dietă de detoxifiere pentru plămâni

Acest program durează trei zile, de preferat cât timp sunteți în concediu, deoarece pe parcursul acestor 72 de ore va trebui să:

 • Evitați să mergeți în spații cu risc de contaminare (așa cum am explicat mai devreme).
 • Evitați să stați în preajma fumătorilor.
 • Mâncați alimente ușor de digerat, mai ales fructe și legume.
 • Evitați carnea albă sau roșie.
 • Nu consumați produse lactate (lapte, iaurt, unt, smântână, brânză, înghețată) deoarece pot crea alergii sau intoleranță, cauzând probleme respiratorii multor oameni.
 • Evitați cafeina, apa și sucurile acidulate sau create industrial, zahărul rafinat.
 • Beți doi litri de apă pe zi, consumați supe de legume fără grăsime și ceaiuri medicinale.
 • Folosiți ierburi cu efect antibacterian în supe sau sucuri, precum rozmarinul, cimbrul sau oregano.

Toate aceste sfaturi vă vor ajuta să eliminați toxinele acumulate în intestine, care pot crea constipație. În timpul acestui proces de detoxifiere, plămânii nu trebuie supuși unui efort mare, fie că este vorba de muncă fizică, ridicarea obiectelor grele, practicarea unui sport, etc. Noi vă recomandăm să urmați acest tratament în concediu, sau într-un sfârșit de săptămână când vă puteți relaxa acasă.

Plămâni torace

Sucuri pentru plămâni detoxifiați

În afară de urmarea sfaturilor de mai sus, în completarea acestei diete pentru plămâni vă recomandăm să beți trei feluri de suc în aceste trei zile de tratament.

Înainte de micul dejun, beți sucuri cu multă vitamina C pentru a întări sistemul imunitar și sănătatea plămânilor. Stoarceți două lămâi și amestecați sucul cu o cană cu apă. Dacă nu vă plac lămâile, puteți folosi grepfrut. Nu uitați că dacă vreți să îndulciți băutura, folosiți doar îndulcitori naturali precum stevia sau zahăr de trestie, dar, pe cât posibil, consumați-le neîndulcite.

Pe la mijlocul dimineții, veți avea nevoie de mult potasiu, mineral care curăță organismul, previne crampele și reglează retenția de lichide în organism prin distribuirea lor la toate organele. Ar fi bine să beți două pahare cu un smoothie bogat în potasiu. Iată și rețeta perfectă:

 • O banană.
 • O jumătate de cană cu pulpă de prune
 • O jumătate de cană cu căpșuni
 • O jumătate de cană cu papaya
 • Două căni cu lapte de orez sau migdale
 • Trei curmale

La prânz, pe lângă multe salate de legume crude, nu uitați de carotenoizi, care vor contribui la sănătatea mucoasei din țesutul plămânilor și vor proteja celulele. Alimentele cu o cantitate mare din acest nutrient sunt: morcovii, roșiile, sfecla, portocalele, ardeii roșii, pepenele galben, mango și piersicile.

Puteți face un suc sau smoothie din amestecul a 300 ml suc de morcovi, un măr verde sau roșu și o mână de pătrunjel. Veți beneficia astfel de multă vitamina A și, cel mai important lucru, de carotenoizii care alcalinizează sângele.

Supă pentru plămâni

Seara (cu două ore înainte de cină), vă recomandăm să beți două pahare cu suc de coacăze. Aceste fructe mici și negre vă oferă foarte multe beneficii, vă ajută în lupta cu bacteriile din plămâni și previn infecțiile.

În cele din urmă, iată și un program de curățare a corpului:

 • 20 de minute de saună pentru eliminarea toxinelor din corp prin transpirație. Adăugați 10 picături de ulei de eucalipt în apă, sau puneți-le pe un prosop cu care să vă înfășurați când ieșiți din baie.
 • Ieșiți în aer liber, într-un parc plin de copaci și plante. Dacă este posibil, alegeți un astfel de loc departe de oraș.

Sperăm că v-a făcut plăcere să citiți acest articol despre „dieta” pentru plămâni detoxifiați!