
Decorarea casei aduce de la sine multe probleme și trebuie să ai mare grijă la fiecare detaliu. Acest lucru se întâmplă în cazul tuturor camerelor din locuință, chiar și atunci când vine vorba de baie. Te-ai gândit vreodată la asta?…
Durerea cervicală poate fi provocată de o postură inadecvată a corpului sau de un nivel ridicat de stres. Prin urmare, este necesar să ne corectăm postura corpului și să evităm stresul pentru a preveni acest disconfort.
Durerile cervicale sunt foarte comune. Nu trebuie decât să stai într-o poziție proastă, să cari greutăți sau chiar să te miști într-un mod ciudat pentru ca acestea să apară. Astăzi îți prezentăm 5 informații utile despre durerile cervicale și cum pot fi acestea evitate.
Totuși, în anumite cazuri, acest disconfort minor poate deveni cronic. Osteoartrita sau boala degenerativă a discului intervertebral poate amplifica durerea, aceasta devenind debilitantă.
Îți recomandăm să nu eziți să te lași pe mâinile specialiștilor și să ții cont de aceste informații despre durerile cervicale, care le găsești în textul de mai jos.
Te-ar putea interesa și:
Totuși, în aproape 90% din cazuri, durerile cervicale dispar de la sine. De multe ori, un somn liniștit sau o perioadă de odihnă sunt mai eficiente decât analgezicele.
Senzația de amețeală poate avea diverse cauze. Însă slăbiciunea, pierderea echilibrului și dezorientarea la pacienții cu vârste între 60 și 70 de ani apar aproape întotdeauna din cauza unui singur factor: durerea cervicală.
Amețeala este provocată adesea de tulburări neurologice asociate cu afecțiuni cervicale, care apar odată cu înaintarea în vârstă. Vorbim despre așa numitul vertij cervicogenic.
Multe persoane asociază acest tip de amețeală cu slăbiciunea, oboseala sau suprasolicitarea. Adevărata cauză este o problemă a coloanei vertebrale. De exemplu, dacă te întorci brusc sau faci o mișcare inadecvată, te poți confrunta cu simptome precum amețeală sau leșin. În plus, pot apărea manifestări precum tulburări de vedere, greață și vomă.
Deși nu sunt asociate unei probleme grave de sănătate, toate simptomele enumerate mai sus provoacă disconfort și neliniște. Prin urmare, este indicat să mergi la medic pentru a preveni complicațiile.
Probabil că de multe ori, la sfârșitul unei zile încărcate, ai avut dureri de cap și gâtul înțepenit. Acestea sunt simptomele clasice ale unui spasm muscular apărut ca urmare a unei combinații fatale: stres și postură inadecvată a corpului.
În plus, dacă stăm într-o poziție proastă ore în șir, problema se amplifică.
Artrita gâtului este mai puțin comună în rândul tinerilor, însă afectează aproape 90% dintre persoanele cu vârste peste 65 de ani.
Chiar dacă hernia de disc cervicală este mai puțin frecventă decât cea lombară, ambele afecțiuni pot provoca la fel de multe probleme.
Un somn adânc și odihnitor de 8-10 ore ameliorează spasmele musculare asociate stresului. În plus, nu uita că insomnia cronică mărește riscul de afecțiuni musculo-scheletice.
Te-ar putea interesa și:
Ia toate măsurile necesare pentru a te bucura de un somn bun, precum folosirea unor perne potrivite și a unei saltele ferme care se pliază pe corp.
Dacă ai dureri cervicale, este important să dormi într-o poziție confortabilă. Iată câteva sugestii utile:
În concluzie, deși durerile cervicale sunt foarte răspândite, ele pot fi tratate. Niște măsuri simple, precum corectarea posturii corpului, crearea condițiilor optime pentru un somn odihnitor și respectarea recomandărilor specialiștilor ne pot ajuta să ne îmbunătățim calitatea vieții.