6 exerciții pentru reducerea durerii cervicale - Doza de Sănătate
 

6 exerciții pentru reducerea durerii cervicale

Poți combina următoarele exerciții simple cu diverse remedii naturiste. Efectul calmant pe care îl oferă nu va întârzia să apară!
6 exerciții pentru reducerea durerii cervicale
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Dacă durerea cervicală reprezintă o problemă frecventă pentru tine, probabil ești deja familiarizat cu disconfortul care tinde să o însoțească. Nu-ți face griji și citește în continuare. În articolul de azi îți propunem șase exerciții pentru reducerea durerii cervicale în doar câteva minute. Te vei simți mult mai bine după ce le încerci!

Cele mai simple exerciții pentru reducerea durerii cervicale

Exercițiul nr. 1

Exerciții pentru reducerea durerii cervicale la serviciu

Primul exercițiu de pe lista noastră constă în a-ți întoarce capul la stânga, până când bărbia este susținută de umăr. Menține această poziție timp de două secunde.

Apoi, va trebui să întorci capul la dreapta și să menții poziția încă două secunde. Întoarce din nou capul la stânga, întinzându-ți gâtul cât de mult poți. Mișcă apoi capul spre umărul drept și menține poziția două secunde. Execută un set de zece repetări.

Exercițiul nr. 2

Ca să încerci cel de-al doilea exercițiu pe care ți-l propunem, va trebui să-ți susții bărbia cu mâinile în timp ce apleci capul spre podea. Apoi, dă ușor capul pe spate, împingând simultan cu bărbia împotriva mâinilor.

Execută 10-20 de repetări.

Exercițiul nr. 3

Femeie practicând exerciții pentru reducerea durerii cervicale

Acest exercițiu presupune să-ți împreunezi mâinile și să le plasezi la nivelul cefei. Nu trebuie decât să-ți folosești puțin mușchii gâtului și să opui rezistență presiunii exercitate de mâini.

Apleacă apoi capul înainte cât de mult poți. Totodată, folosește-ți mâinile pentru a exercita presiune asupra cefei. Execută 10-20 de repetări.

Exercițiul nr. 4

Cel de-al patrulea dintre aceste exerciții pentru reducerea durerii cervicale necesită aducerea mâinii drepte la tâmpla dreaptă.

Împingând împotriva presiunii exercitate de mână, apleacă-ți capul la dreapta, apoi la stânga. Execută 10-20 de repetări în partea stângă, pentru a-ți antrena partea stângă a gâtului.

Exercițiul nr. 5

Exerciții pentru reducerea durerii cervicale la birou

Și acest exercițiu este ușor de pus în practică. Pune mâna stângă pe cap și împinge-l spre umărul stâng cât de mult poți.

Menține poziția pentru 20-30 de secunde, apoi repetă exercițiul, de data aceasta împingând capul spre umărul drept. Execută trei repetări.

Exercițiul nr. 6

Ultimul exercițiu pe care ți-l propunem constă în a-ți masa ceafa timp de 5-6 minute. Astfel, vei ameliora considerabil durerea din regiunea vizată.

4 remedii naturiste pentru durerea cervicală

Pe lângă cele șase exerciții pentru reducerea durerii cervicale prezentate anterior, poți apela și la o serie de remedii naturiste pentru a te simți mai bine. Citește în continuare și ia aminte!

1. Gheață zdrobită

Gheața combinată cu exerciții pentru reducerea durerii cervicale

Umple o pungă de plastic cu gheață zdrobită și aplic-o pe ceafă. Dacă prezinți o leziune mică, gheața zdrobită este ideală pentru a ameliora inflamația.

De îndată ce inflamația s-a redus, aplică un prosop înmuiat în apă caldă pentru 10 minute.

2. Baie în coji de portocală

Iată un alt tratament naturist pentru durerile cervicale pe care îl poți încerca la tine acasă: Pregătește o baie folosind trei coji de portocală, patru frunze de salată verde și două linguri de miere. Amestecă aceste ingrediente cu o jumătate de litru de apă, apoi pune la fiert pentru 20 de minute.

Infuzia obținută este ideală pentru a face o baie relaxantă. Dacă durerea cervicală experimentată are la bază stresul sau tensiunea, acest remediu este ideal pentru a o trata.

3. Cataplasmă cu urzici

Infuzii și exerciții pentru reducerea durerii cervicale

Urzica este o plantă care oferă un efect antioxidant puternic, drept pentru care aceasta este ideală pentru a trata durerile cervicale și de cap.

Dacă vrei să prepari o cataplasmă cu urzici, adaugă o lingură de frunze de urzică uscate într-o cană de apă fierbinte. Lasă să fiarbă pentru câteva minute, apoi strecoară.

Înmoaie o cârpă în infuzia obținută și aplic-o pe regiunea vizată. Durerea experimentată se va ameliora în doar câteva minute.

4. Ceai de iarbă de lămâie

Iarba de lămâie (lemongrass) are un efect antiinflamator foarte puternic. Dacă bei o cană de ceai preparat din această plantă, te vei simți imediat mai bine.

Ceaiul de iarbă de lămâie este o soluție eficientă, pe care n-ar trebui să o ignori atunci când ai nevoie de un remediu rapid pentru durerea cervicală. Dacă lucrezi la birou sau ești nevoit să petreci mult timp în fața unui calculator, nu ezita să încerci această băutură incredibilă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • J. Ylinen, H. Kautiainen, K. Wirén, A. Häkkinen. Streching exercises Vs. Manual therapy in treatment of Chronic Neck Pain: a randomized, controlled cross-over trial. (2007). ingentaconnect.com/contentone/mjl/sreh/2007/00000039/00000002/art00006?crawler=true
  • TM Kay, A. Gross, CH Goldsmith, JL Hoving, G. Brønfort. Exercises for mechanical neck disorders. (2005)cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD004250.pub3/abstract
  • Spine-health. Morrison G. Neck Exercises for Neck Pain. (2017). spine-health.com/conditions/neck-pain/neck-exercises-neck-pain
  • The Chartered Society of Physiotherapy (CSP). Exercise advice: neck pain. (2017). csp.org.uk/public-patient/rehabilitation-exercises/neck-pain

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.