9 greșeli de decor în feng shui
 

9 greșeli de decor în feng shui

A avea multe elemente care fac aluzie la feng shui nu activează întotdeauna energia pozitivă. Așa cum există lucruri esențiale, există și practici care trebuie evitate. Vi le prezentăm!
9 greșeli de decor în feng shui

Ultima actualizare: 07 martie, 2023

Lipsa reparațiilor, acumularea de obiecte sau abuzul de culoare sunt câteva greșeli de decorare care trebuie evitate în feng shui. Această filozofie chineză se bazează pe armonia mediului, motiv pentru care are o serie de reguli esențiale pentru a atrage vibrațiile pozitive.

Feng Shui și influența sa decorativă

Termenul înseamnă „calea vântului și a apei”.

National Geographic detaliază faptul că feng shui se bazează pe credința taoistă în chi, forța interioară care este echilibrată de energiile opuse yin și yang. Deși originile sale sunt chinezești, în prezent este un curent extins în cultura occidentală, pus în practică prin arhitectură și decorațiuni interioare.

Science: Philosophy, History and Education evidențiază influența artei chineze în executarea construcțiilor și amenajarea birourilor și locuințelor. Feng shui se bazează pe cinci elemente:

  • Apă
  • Metal
  • Pământ
  • Foc
  • Lemn

9 greșeli de decor în feng shui

1. Păstrarea plantelor uscate

Dacă aveți flori în camere, asigurați-vă că sunt proaspete. Aruncați-le pe cele ofilite. Mindful Desing Feng Shui subliniază faptul că florile uscate reprezintă o sursă de yin qi, care este conectată cu moartea. Unora le place aspectul buchetelor uscate. Dacă vreți să vă echilibrați chi-ul, cel mai bine este să vă distanțați de ele.

Florile uscate sunt greșeli în feng shui
Florile uscate sunt asociate cu moartea, deci nu permit buna circulație a energiei vitale.

2. Depozitarea lucrurilor sub pat

Deși cea mai simplă soluție în dormitor este depozitarea sub pat, acest lucru blochează fluxul de chi.

Acest obicei are un impact negativ asupra calității somnului, asupra sănătății și asupra altor scenarii de viață, conform filozofiei chineze. Camera de odihnă trebuie să fie mereu curată și bine organizată.

3. Ușile stricate

În feng shui, ușile permit pătrunderea energiei și trebuie să fie libere și în stare bună. Acestea trebuie să se deschidă la minim 90 de grade; de asemenea, nu trebuie să aibă suporturi pentru haine sau alte obiecte.

Potrivit expertului certificat în feng shui Laura Cerrano, pentru a verifica dacă ușile favorizează intrarea energiei, există un ghid simplu care include următoarele 3 aspecte:

  • Se deschid și se închid fără să se blocheze.
  • Mânerele merg ușor.
  • Nu există blocaje.

Așadar, dacă ușile casei sunt deteriorate sau prezintă defecte, este o greșeală să nu le reparați. Prin ele trec energii bune și oportunități, ceea ce nu se poate întâmpla dacă sunt stricate sau blocate.

4. Stivuirea mobilei

Echilibrarea distribuției mobilierului atrage vibrații pozitive. Nu puneți mobilier în fața patului, în colțuri sau lipit de pereți.

5. Stilul monocrom

Pe pagina sa oficială, maestrul feng shui modern Diana Claudat recomandă adăugarea de culori neutre, precum cremul. Ea nu exclude tonurile de galben intens, roșu și lemn, atât timp cât există echilibru.

Este o eroare decorativă să considerăm că pentru ying-yang singurele culori permise sunt albul și negru. Aceste nuanțe pot afecta vederea și odihna și pot provoca anxietate, tristețe și oboseală. De fapt, un articol publicat în CommonLit leagă culoarea negru de frică și alte emoții dăunătoare.

6. Întunericul

Despre întuneric nu sunt multe de spus: orice loc întunecat este sinonim cu energia negativă. Asigurați-vă că există o lumină bună în fiecare cameră și folosiți cristale feng shui fațetate.

Cristale feng shui
Cristalele multifațetate multiplică razele de lumină, mărind luminozitatea spațiilor.

7. Acumularea și dezordinea

Feng Shui For Real Life® subliniază faptul că dezordinea înseamnă „decizii întârziate și incapacitatea de a merge înainte”. Tot ceea ce acumulați este o reflectare a personalității.

Nu faceți greșeala de a acumula lucruri care interferează cu decorarea și care, conform filozofiei taoiste, opresc calea spre progres. Păstrați în casă doar lucrurile pe care le folosiți.

8. Oglinzile sparte

O glinzile de la intrarea în casă și de pe scări sunt contraproductive pentru că pierd energia vitală. Mai mult, dacă aceste obiecte sunt crăpate sau sparte, reflexiile multiple generează dezorientare în termeni energetici.

9. Paturile fără tăblie

Tăbliile sunt un accesoriu care întărește, conectează și susține. Patul fără tăblie sau dormitul pe o saltea pe podea se află pe lista de greșeli în feng shui.

Arta chineză recomandă ca patul să aibă o tăblie orientată spre un perete solid.

Armonia și principalele greșeli în feng shui

Revista de istorie, cultură și cercetare artistică subliniază importanța regăsirii armoniei decorative în feng shui, astfel încât să existe un flux de energie neîntrerupt.

Obținerea acestuia presupune acțiuni decorative simple. De exemplu, o vază sau o fântână cu apă necesită stabilitate; o sculptură mică din metal promovează claritatea; obiectele de lut simbolizează pământul, iar lumânările focul motivației.

Acum că știți care sunt greșelile de decor pe care ar trebui să le evitați conform feng shui-ului, analizați spațiile din casă și pregătiți-le să primească vibrații pozitive!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.