Cum poți decora holul casei conform tehnicii feng shui
 

Cum poți decora holul casei conform tehnicii feng shui

Oglinzile, covoarele și plantele sunt doar câteva dintre elementele pe care le putem folosi în hol, conform tehnicii feng shui. Iată în ce constă acest stil de decorare a casei!
Cum poți decora holul casei conform tehnicii feng shui

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

Unele principii de decorare feng shui pot fi implementate cu ușurință, de exemplu, în holul casei. Există mai multe idei, de la o comodă, la o oglindă sau chiar un suport de pantofi. Aflați cum se poate decora holul casei conform tehnicii feng shui!

Cum puteți decora holul casei conform tehnicii feng shui

Potrivit unei publicații din revista Forbes, feng shui se referă la interacțiunea oamenilor cu mediul în care trăiesc. Pornind de la această premisă, spații pot suferi diverse modificări pentru a promova un flux energetic pozitiv.

Cu alte cuvinte, adaptarea spațiilor de locuit la principiile acestei filozofii se traduce printr-o calitate mai bună a vieții. În acest caz, decorarea holului este o sarcină specială. Acest loc este considerat punctul de întâlnire dintre yin și yang.

Yin-ul reprezintă căldura căminului, în timp ce yang-ul este ritmul vieții în afara casei.

1. Așezați una sau mai multe oglinzi la locul potrivit

Unele dintre elementele esențiale pentru a decora holul în stil feng shui sunt oglinzile. Se crede că acestea sunt decisive pentru a neutraliza energiile rele și a îndepărta problemele.

Locația este foarte importantă. Dacă oglinzile stau în fața ușii, s-ar putea să respingă energiile bune. Așadar, puneți-le în lateral, în așa fel încât sa formeze un L cu ușa.

Cum poți decora holul casei în alb și negru

2. Adaptați holul pentru a plasa încălțăminte și alte obiecte

La intrarea în casă, pantofii trebuie lăsați în hol. Acest lucru ajută la lăsarea stresului exterior la ușă. Totuși, rețineți că ordinea trebuie să predomine în această încăpere, așa că trebuie să aveți o piesă de mobilier potrivită pentru depozitarea pantofilor, hainelor de iarnă și genților.

3. Oferiți senzația de căldură

Când vine vorba de a oferi căldură spațiilor, fiecare detaliu contează. În cazul holului, o completare la decorarea acestuia poate fi un covor. Acesta servește la delimitarea spațiilor.

4. Adăugați energie verde

În feng shui, plantele ocupă un loc cu totul special atunci când vine vorba de atragerea energiilor bune. Atât timp cât sunt bine îngrijite, aduc prospețime spatiilor și ajută la purificarea aerului.

Pentru decorarea optimă a holului, cel mai bine este să optați pentru plante de interior. Acestea sunt mai rezistente. De asemenea, unele emană parfumuri plăcute.

5. Mențineți ordinea

Casa ar trebui să fie un refugiu pentru odihnă, ideal pentru relaxare după o zi de muncă grea. În acest sens, trebuie menționat că este important să existe o priveliște plăcută la prima întâlnire cu spațiile locuinței.

Intrarea în hol trebuie să fie liberă de obiecte, gunoaie sau orice element care generează dezordine. Ideal este să intrați ușor în casă, fără să vă împiedicați de diverse elemente.

6. Asigurați-vă o vedere frumoasă

Puteți scoate în evidență locul prin integrarea unor tablouri. În plus, trebuie să garantați o iluminare caldă. În cazul în care locul nu dispune de o sursa de lumină naturală, puteți folosi becuri LED. Feng Shui ne sfătuiește să păstrăm holul liber și curat, în așa fel încât să inspire fluiditate.

Cum poți decora holul casei în stil feng shui

Puteți decora holul pentru a crea un spațiu funcțional

Potrivit feng shui, intrarea în casă joacă un rol major în fluxul de energie. Prin urmare, este convenabil să aveți oferiți un decor care promovează armonia.

Dacă lăsați deoparte umbrela, pantofii, paltonul, portofelul, etc., atunci când intrați în casă, cel mai bine este să alegeți o comodă funcțională care să permită păstrarea tuturor acestor elemente în ordine. De asemenea, asortați designul și culoarea sa cu restul decorului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.