Trucuri pentru podele strălucitoare
 

Trucuri pentru podele strălucitoare

Împărtășim cu voi câteva trucuri pentru a menține podelele curate și strălucitoare într-un mod ușor și de durată!
Trucuri pentru podele strălucitoare

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Căutați trucuri pentru podele strălucitoare? Desigur, alegerea pardoselilor face parte din decorarea casei. Aceasta este o decizie importantă, iar mai multe aspecte precum estetica, materialul, textura și culoarea trebuie evaluate riguros. În plus, dacă vreți să vă păstrați pardoselile strălucitoare și impecabile, trebuie să evaluați aspecte precum durata de viață și întreținerea acestora în timp.

Prin urmare, este necesar să se țină cont de cum este pardoseala, deoarece, în funcție de material, recomandările pentru a menține podelele strălucitoare și în condiții optime vor varia. Ideea este de a face spațiile să pară nu numai curate, ci și ordonate.

Uneori, pare că strălucirea se stinge în timp. Mai jos, vă oferim sfaturi pentru întreținerea corectă a diferitelor tipuri de pardoseală în funcție de material.

Trucuri pentru podele strălucitoare

Pardoseli din lemn lucios

Trucuri pentru podele strălucitoare

 

Pentru a vă asigura că podelele din lemn sunt întotdeauna strălucitoare, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să evitați zgârieturile atunci când mutați mobila. Pentru a face acest lucru, este indicat să puneți pâslă adezivă pe picioarele mobilei.

Lemnul este un material care trebuie lustruit din când în când, deoarece tinde să-și piardă strălucirea și să devină mat. Pentru a menține podelele din lemn strălucitoare mai mult timp, vă oferim câteva sfaturi simple!

De fiecare dată când curățați podelele, stoarceți mopul foarte bine și folosiți o cantitate mică de soluție pentru curățarea podelei. Când totul este complet uscat, aplicați ceară pentru a rehidrata și proteja lemnul.

Aspirați pentru a îndepărta praful. Apoi, puneți 3 litri de apă într-o găleată împreună cu un strop de oțet și suc de lămâie. Apoi, înmuiați mopul în acest amestec și spălați podelele.

Podele ceramice

Podea cu parchet

 

Pardoselile ceramice sunt perfecte în orice mediu și sunt cele mai recomandate în bucătarii și băi.

Printre avantajele pe care ni le oferă, se remarcă rezistența și ușurința cu care sunt curățate. Dacă puneți în practică trucul pe care vi-l oferim, veți avea podele lucioase și curate mai mult timp.

Pentru a pune în practică acest truc, aveți nevoie de două ingrediente:

 • Oțet de cidru de mere, care va oferi parfum și va dezinfecta în mod natural
 • Bicarbonat de sodiu, care este un excelent agent natural de albire ce va ajuta la menținerea podelelor strălucitoare mai mult timp

În primul rând, trebuie să măturați sau să aspirați bine tot praful de pe podea. Pentru a continua, puneți 3 litri de apă într-o găleată și adăugați 1 gram de bicarbonat de sodiu. După ce s-a dizolvat, adăugați un strop de oțet de mere. Frecați cu mopul bine stors și lăsați să se usuce.

Pardoseli din porțelan lucios

Aceste tipuri de podele sunt strălucitoare. Sunt foarte rezistente și vin în formate mari. Pentru a le menține impecabile, vă oferim acest truc:

 1. Îndepărtați tot praful cu o mătură sau un aspirator.
 2. Amestecați 3 litri de apă într-o găleată cu un capac plin cu detergent sau săpun lichid neutru.
 3. Frecați cu mopul perfect stors pe toată podea și lăsați să se usuce.
 4. Repetați procedura ori de câte ori este necesar.

Podele de ciment

La început, acest tip de pardoseală se folosea doar industrial. Astăzi este folosit frecvent în decorațiunile de tip minimalist. Deși nu vorbim despre podele strălucitoare, li se poate da un anumit luciu. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți grijă să nu folosiți elemente care zgârie și nici substanțe acide pentru curățare.

Aplicarea apei cu săpun neutru este suficientă. Urmați acești pași:

 1. Îndepărtați tot praful cu mătura sau cu aspiratorul.
 2. Amestecați apa și un capac cu săpun neutru într-o găleată.
 3. Frecați cu mopul foarte bine stors și așteptați să se usuce.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Marcos, J. (2012). La Madera. Tecnologías I. https://doi.org/Una de las características fundamentales que distingue a los elementos de las estructuras orales es que los aspectos biológicos y estéticos se encuentran íntimamente relacionados

 • Departamento Nacional de Planeación (DNP). (2004). Cemento y sus aplicaciones. Cadenas Productivas Estructura, Comercio Internacional y Protección. https://doi.org/10.1039/c4nr05954a

 • Corral, J. T. (2008). El suelo-cemento como material de construcción. Ground-Cement as a Construction Material.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.