5 greșeli pe care le faci când îți decorezi baia
 

5 greșeli pe care le faci când îți decorezi baia

Faptul ca este cea mai mică încăpere din casă nu înseamnă ca baia este ușor de decorat. Mai degrabă invers: trebuie să planifici cu atenție fiecare detaliu pentru a evita problemele viitoare.
5 greșeli pe care le faci când îți decorezi baia

Ultima actualizare: 03 noiembrie, 2021

Decorarea casei are multe fațete și necesită abordarea fiecărui detaliu. Acest lucru este valabil pentru toate camerele casei, chiar și pentru baie. Nu te-ai gândit niciodată la asta? Iată 5 greșeli pe care le faci când îți decorezi baia!

În revistele de decor sau în broșurile companiilor care vând articole pentru baie vedem modele frumoase și la modă. Multe persoane, în efortul de a urma aceste tendințe, ajung sa facă multe greșeli greu de remediat.

5 greșeli pe care le faci când îți decorezi baia

1. Lipsa de planificare a spațiilor

Baie foarte mică

 

Este prima sarcină atunci când te confrunți cu construcția unei băi. Trebuie să ai în vedere ce ai nevoie, ce mobilier vrei să incluzi și, mai ales, dimensiunile acesteia.

Amplasarea fiecărei piese este, de asemenea, critică. Este obișnuit să vezi că ușa nu se deschide complet, deoarece toaleta se află în spatele ei – aceasta este o mare greșeală. De asemenea, nu planifica o baie excesiv de mare dacă nu ai o casa proporțional de spațioasă.

Iată o idee excelentă: uși glisante. Sunt extrem de utile dacă ai spații limitate.

2. Suprafețe alunecoase

Un număr mare de accidente casnice au loc în baie. Majoritatea, desigur, sunt legate de duș și podele umede. Cum să eviți această complicație? Sunt necesari doi pași.

Primul este alegerea plăcilor ceramice antiderapante. Acestea au o suprafață sigură pentru tine și, în principal, pentru cei mici și adulții în vârstă. De obicei, ei nu sunt atenți la riscuri, așa că cel mai bine este să iei măsurile de precauție necesare.

Pe de altă parte, ar trebui să iei în considerare covoarele antiderapante. Unele pot aluneca pe podea din cauza umidității și pot provoca accidente grave. De asemenea, capătă un miros neplăcut în timp. Alege-le pe cele potrivite.

3. Lipsa de ventilație adecvată

Greșeli pe care le faci când îți decorezi baia

 

Este un aspect fundamental pentru baie. Ar putea fi una dintre principalele greșeli pe care le faci atunci când îți decorezi baia. Baia trebuie sa aibă un ventilator pentru a o putea aerisi constant. Mulți decid să instaleze extractoare de aer pentru a avea mai multă ventilație.

Iluminatul este un alt factor cheie; ar trebui să fie suficient, dar nu excesiv. Culorile închise tind să absoarbă lumina din cameră. În plus, provoacă o senzație de mizerie – praful devine mai vizibil – și dau senzația de spațiu mic. Sfat: instalează corpuri de iluminat lângă oglinzi și la duș.

4. Decorațiuni în exces

În mod curios, a decora optim presupune și a nu exagera. Dacă pui mobilier sau decorațiuni din abundență – oricât de frumoase ar fi acestea – vei obține un efect negativ.

Dimpotrivă, este indicat să alegi o singură decorațiune și să cauți echilibrul. Un truc bun este să plasezi oglinzi medii sau mari; aceste obiecte au avantajul de a genera un efect de extindere a spațiului, chiar și atunci când baia este mică. Pe de altă parte, dacă locul este mare și oglinda mică, baia va părea mai spațioasă și goală.

Nu exagera nici cu gresia. Deși este o modalitate excelentă de a decora și de a preveni coroziunea din cauza umezelii și aburului, este inestetică în exces. Alege mai degrabă un perete pe care să-l plachezi, iar pe restul colorează-i cu vopseaua preferată.

5. Totul la vedere

Atât articolele de curățenie, cât și cele de igienă personală ar trebui să aibă spațiul lor într-o baie bine organizată. Dulapurile de depozitare de sub chiuvetă sunt adesea opțiunea perfectă. Opțiunile sunt multe: explorează-le și evaluează-le în funcție de spațiul disponibil.

Dacă ești atent la punctele de mai sus, acele greșeli pe care le faci atunci când îți decorezi baia nu vor mai fi o sursă de îngrijorare. Totul depinde de nevoile și disponibilitatea – în spațiu și bani – ta. În cele din urmă și la fel de important este ca baia să arate așa cum vrei tu.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hallo Granja, Paola. (2013). Estética Funcional y Espiritual Para el Hogar. Diseño Interior, Fundamentos Básicos. Disponible en: https://extensionuniversitariaute.files.wordpress.com/2013/09/decoracic3b3n-de-interiores.pdf
  • Andrés Pretel, F., Navarro Bravo, B., Párraga Martínez, I., de la Torre García, M. A., del Campo del Campo, J. M., & López-Torres Hidalgo, J. (2010). Adherencia a las recomendaciones para evitar caídas en personas mayores de 64 años Albacete, 2009. Revista Española de Salud Pública, 84(4), 433–441.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.