Cele mai potrivite plante pentru baie - Doza de Sănătate
 

Cele mai potrivite plante pentru baie

Baia este un loc minunat ce poate fi decorat cu diferite tipuri de plante. Poți profita de acest element decorativ pentru a crea un mediu diferit și mai sănătos. În acest articol, descoperă care sunt cele mai bune plante pentru baie!
Cele mai potrivite plante pentru baie

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Cu puțină creativitate, vei putea să-ți redecorezi baia și să îi oferi în același timp un aspect modern și proaspăt. În acest sens, poți alege câteva dintre cele mai potrivite plante pentru baie. Valorificarea la maxim a acestui element decorativ va depinde, în mare măsură, de tipurile de plante pe care le folosești.

Cele mai potrivite plante pentru baie

Iată câteva idei excelente pentru a adăuga o notă verde naturală în baie:

1. Bambus

Chiuvetă în baie
Această plantă crește bine în medii umede și fără lumina directă a soarelui. Așadar, baia poate fi un loc bun pentru ea.

Bambusul este una dintre cele mai bune plante pentru baie. Această plantă crește foarte bine în spații umede și slab iluminate. În plus, este o plantă perfectă pentru a fi amplasată în spații mici, deoarece este subțire și alungită. Astfel, bambusul poate face spațiile să pară mai mari.

Bambusul atrage energia pozitivă, conform teoriei feng shui. Pentru a avea grijă de el, este important să-i schimbi apa în mod regulat.

2. Iedera dracului

Aceasta este o altă plantă perfectă pentru spații mici și umede. Pe lângă faptul că este frumoasă, este foarte ușor de întreținut, deoarece nu necesită un ghiveci. Poți pune planta în majoritatea tipurilor de recipiente. În ceea ce privește apa, trebuie să o schimbi frecvent.

Iederii dracului nu-i place lumina directă a soarelui. Cu toate acestea, trebuie să obțină lumină indirect, deoarece se va ofili rapid în caz contrar. Este un element decorativ excelent.

3. Aloe vera

Aloe vera este una dintre cele mai frumoase și practice plante pentru baie. Deși este modul perfect de a-i oferi băii tale un stil „vintage”, aceasta are nevoie de multă lumină solară.

Pe lângă faptul că este frumoasă din punct de vedere estetic, aloe vera are și câteva proprietăți benefice pentru sănătate. În acest sens, poți folosi gelul frunzelor sale pentru a ameliora arsurile sau pentru a pregăti măști de păr, printre alte elemente de înfrumusețare.

4. Orhidee

Orhideele sunt plante pentru baie
Orhideele adaugă culoare și vitalitate în baie.

Fără îndoială, orhideele sunt una dintre cele mai frumoase flori din lume. Este o idee minunată să decorezi orice zonă a casei cu orhidee. Procedând astfel, vei adăuga multă culoare și viață, mai ales când vine vorba de baie.

Nu uita însă că este important să cumperi tipul de orhidee care se potrivește cel mai bine zonelor umede, cum ar fi orhideele Vandas, Cattleyas sau Dendrobium.

Trebuie să ai grijă de această plantă cu atenție, astfel încât să nu se albească. În acest sens, trebuie să lași stratul în care este plantată orhideea să se usuce bine între o udare și următoarea. Prin urmare, ar trebui să-l lași să primească lumina directă a soarelui până când se produce acest lucru.

5. Filodendron

Filodendronii sunt perfecți pentru mediile umede care nu primesc lumina directă a soarelui. În plus, această plantă este foarte ușor de îngrijit, deoarece trebuie doar udată în mod regulat.

Această plantă are și un feng shui foarte bun. Specialiștii susțin că favorizează fluxul de energie pozitivă în orice spațiu în care este plasată.

6. Crinul păcii

Această frumoasă floare albă poate crește foarte bine fără a avea nevoie de multă atenție sau îngrijire. Din nou, trebuie doar să-ți faci griji cu privire la udarea regulată. Din punct de vedere estetic, este o plantă foarte frumoasă, care oferă băilor atât culoare, cât și distincție. De asemenea, are un feng shui foarte bun.

7. Begonie

Begoniile sunt plante pentru baie
Această plantă oferă culoare și vitalitate spațiilor. O poți folosi pentru a completa decorul băii.

Begoniile sunt considerate una dintre cele mai bune plante pentru băi. Unul dintre principalele motive este faptul că această plantă are nevoie de umbră și umiditate pentru a crește. Un alt avantaj al begoniei este faptul că are o mare varietate de culori vibrante. Prin urmare, este o plantă perfectă pentru a decora spațiile și a le aduce la viață.

8. Iederă

Iedera este o altă alegere excelentă pentru a-ți decora baia și a-i oferi prospețime. Deoarece are frunze mici și verzi, iedera este foarte ușor de întreținut. Nu necesită lumina directă a soarelui și trebuie udată doar de două ori pe săptămână. Chiar și în timpul iernii, trebuie să uzi iedera doar o dată pe săptămână. Este o plantă foarte frumoasă și foarte ușor de îngrijit.

9. Azalee

Azaleea este o plantă frumoasă pe care o mulțime de oameni o folosesc pentru a decora diferite medii și spații, în special grădini. Cu toate acestea, azaleea poate crește foarte bine și în băi, atât timp cât primește multă lumină naturală. Acest lucru este esențial pentru a te asigura că nu se va ofili.

În ceea ce privește îngrijirea sa, această plantă necesită udare regulată și abundentă, mai ales când înflorește. Este o opțiune bună pentru baie.

Aceste 9 plante sunt perfecte pentru decorarea diferitelor spații ale casei tale, inclusiv a băilor. Pe lângă faptul că sunt frumoase, pot crește în medii umede. Majoritatea nu au nevoie de lumina directă a soarelui, ceea ce înseamnă că sunt foarte ușor de întreținut.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.